تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
وکیل خانواده در تهران | انواع دعاوی خانواده و مشاوره مستقیم با وکیل + 20 پرونده رایج
در این محتوا به موضوع بسیار مهم وکیل خانواده می پردازیم. دعاوی خانواده یکی از مشکلات رایج در سطح جامعه است که دعاوی مختلفی از قبیل طلاق توافقی،طلاق از سمت زوجه،مهریه،نفقه،حضانت،الزام به تمکین و....است.
وکیل خانواده علاوه بر آشنا بودن و تسلط بر مسائل قوانین خانواده باید دوست و روان شناس خوبی هم باشد تا بتواند با گوش دادن به صحبت های مردم علاوه بر مشاوره ،روح آنان را هم التیام ببخشد.در همین راستا اینجانب محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری با به کارگیری تمام علم و تجربه خویش و با استفاده از تکنیک های روان شناسی در زمینه دفاع از حقوق شهروندان وارتباط موثر  با موکل ،خدمات شایانی را به مردم عزیز کشور ارائه می نماید.
وکیل خانواده - محمد مومن زاده - وکیل پایه یک دادگستری
خانواده اولین و مهم ترین رکن سازنده هر جامعه است. بنا به دلایل زیادی شاهد دعاوی خانواده به دلایل مختلف هستیم. طبیعی است که قانون باید پیش بینی های لازم را در این باره داشته باشد تا بتواند به حفظ بنیان خانواده و هم چنین حمایت از حقوق همه افراد بپردازد.

دعاوی خانواده

در ایران هم مانند بسیاری از کشورهای دیگر، دعاوی خانواده در دادگاه خانواده رسیدگی می شود. قضاتی در این دادگاه ها مشغول به کار هستند که کاملا در همین زمینه آموزش دیده اند و هم چنین ویژگی های فردی و شخصیتی شان هم برای این مورد مناسب است. قاضی در دادگاه فقط می تواند مرد باشد اما در دادگاه خانواده یک مشاور زن هم در کنار قاضی فعالیت می کند تا بررسی پرونده ها بهتر انجام شود.
وکیل خانواده
دادگاه خانواده از جمله دادگاه های حقوقی محسوب می شود و دعاوی خانوادگی هم مطابق قانون آئین دادرسی مدنی پیش می رود. دقت کنید که دادگاه های عمومی نمی توانند به دعاوی خانواده بپردازند و این کار تنها در دادگاه خانواده انجام می شود.

دادگاه صالح رسیدگی به دعاوی خانوادگی

بر اساس ماده چهارم قانون حمایت خانواده، مشخص می شود که دادگاه خانواده صلاحیت رسیدگی به این دعاوی را دارد. بسته به نوع دعوی و شرایط ابتدا باید دادخواست تان را ارائه دهید و پس از آن هم مراتب را پیگیری کنید. حتی اگر فردی یک پرونده با دعو ی خانوادگی را در دادگاه دیگری ارائه کند، دادگاه قرار امتناع از رسیدگی صادر کرده و پرونده را برای بررسی های لازم به دادگاه خانواده تحویل می دهد.

دعاوی خانواده از نظر قانون

به همه دعاوی ای که در زمینه حقوق، روابط و وظایف اشخاص خانواده نسبت به هم مطرح و اقامه می شود، دعاوی خانوادگی گفته می شود. این دعاوی به صورت کلی با دعاوی ای مثل کیفری و حقوقی فرق دارند. طبیعی است که دادگاه و قاضی هم به شکل متفاوتی به این پرونده ها نگاه می کنند زیرا هدف نهایی حفظ خانواده و تا حد امکان برقراری صلح است.

قانون حمایت خانواده

این قانون در زمینه دعاوی خانوادگی و با هدف حل و فصل این دعاوی تهیه شده است. همان طور که نام این قانون نشان می دهد، سعی می کند از خانواده حمایت کرده و روابط خانوادگی را مدیریت کند. ماده 4 این قانون انواع دعاوی خانوادگی را مشخص می کند که در ادامه هر یک را مختصرا توضیح می دهیم.

20 دعاوی مهم خانواده

بر اساس آن چه قوانین مربوط به خانواده برای آخرین بار در سال 1391 تصویب کرده است، تمامی دعاوی خانواده که در ادامه می خوانیم در دادگاه خانواده بررسی می شود. 

عقد ازدواج و یا انحلال آن

منظور از انحلال عقد در واقع پایان دادن به ازدواج است. این کار می تواند به روش های مختلفی صورت گیرد:
مرد درخواست طلاق می دهد
بر اساس ماده 1133 قانون مدنی و نیز آن چه در قوانین اسلام آمده است، مرد می تواند هر زمان که بخواهد همسرش را طلاق دهد بدون این که دلیل مشخصی داشته باشد. البته مرد قبل از این که طلاق را جاری نماید باید به دادگاه خانواده مراجعه کرده و دادخواست طلاق بدهد. با این کار اجازه طلاق به وی داده می شود.
زن درخواست طلاق می دهد
بر اساس قانون زن مانند مرد حق طلاق ندارد اما به دلایل مختلفی ممکن است هر زنی چنین درخواستی داشته باشد. برای انجام این کار زن باید بتواند دلایل موجهی ارائه کند مثلا اعتیاد مرد، عسر و حرج زن و.... از جمله این شرایط است.
طلاق می تواند توافقی باشد
در این مورد زن و شوهر در مورد همه چیز توافق کرده و تکلیف حق و حقوق شان را مشخص می کنند. در این شرایط آن ها می توانند مستقیما به دادگاه مراجعه کنند و یا این که به وکیل وکالت می دهند تا امور را پیگیری کند. درست است که طلاق توافقی دردسر کمتری دارد اما باز هم پیچیدگی های خودش را خواهد داشت.
طلاق می تواند بر اثر فوت یکی از زوجین باشد
پس از فوت یکی از طرفین طلاق به صورت قهری انجام می شود یعنی اجبارا نکاح پایان می یابد. دقت کنید که درست است نکاح فسخ می شود اما حق و حقوق طرفین مثلا درمورد ارث پا برجاست و همه این موارد توسط قانون بررسی می شود. دیگر مسائلی که در این جا ممکن است پیش بیاید مسائل مربوط به مهریه، عده و حذف اجازه ازدواج برای فرزندان و... می باشد.
قرارداد نکاح می تواند فسخ شود
ازدواج به صورت کلی یک قرارداد محسوب می شود و مثل هر قرارداد دیگری امکان فسخ آن وجود دارد. احتمال دارد یکی از زوجین و با دلایل قانونی بخواهد ازدواج را فسخ کند. مثلا ممکن است یکی از طرفین شروط ضمن عقد را نادیده گرفته باشد. خیارات قانونی فرد هم می تواند باعث فسخ شود. منظور از خیارات قانونی این است که قانون گذار به یکی از طرفین اختیاراتی برای فسخ ازدواج داده باشد و او بخواهد از این اختیارات استفاده کند. البته دقت کنید که این خیارات قانونی محدودیت هایی هم دارد و شبیه به بقیه قراردادها نیست. علاوه بر این خود قرارداد نکاح هم با دیگر قراردادها فرق دارد و تقریبا به شکلی سخت گیرانه انجام می شود. برخی از اختیارات برای فسخ قرارداد عبارتند از:
خیار تدلیس، خیار عیب، خیار تخلف و غیره.
عقد می تواند باطل شود
در صورتی که نکاح به هر دلیل با قانون و دستورات اسلام منافات داشته باشد هر کدام از طرفین و یا هر دوی آن ها می توانند برای ابطال آن اقدام کنند. مثلا احتمال دارد پس از عقد افراد متوجه شوند که به دلایل مختلفی محرم یکدیگر هستند و از این موضوع بی خبر بوده اند.
اتمام زمان ازدواج عقد را باطل می کند
این مورد مخصوص ازدواج موقت است و از آن جایی که ساده و سریع پیش می رود نیازی به پیگیری از طریق دادگاه خانواده ندارد. فرد می تواند به دفترخانه ای که صیغه ازدواج موقت در آن جاری شده مراجعه نماید و یا حتی خودش هم صیغه را اجرا کرده و هم پایان دهد.

درخواست دریافت مهریه

مهریه از جمله مهم ترین مصادیق در دعاوی خانوادگی است که هم با فرهنگ ایرانی وهم قوانین اسلامی سازگار است. منظور از مهریه مالی است که بلافاصله پس از جاری شدن عقد، مرد موظف به پرداخت آن می باشد اما در همان لحظه و بدون درخواست زن نیازی به پرداخت آن نیست. دقت کنید که مهریه را نباید با شیربها اشتباه بگیرید. شیر بها در واقع یک موضوع عرفی است و مبنایی از نظر قانونی ندارد. بر اساس آن چه در ماده 1082 قانون مدنی مشخص شده است به محض جاری شدن خطبه عقد، زن می تواند مهریه اش را مطالبه کرده و یا برای انتقال آن اقدام نماید.
2 روش برای درخواست مهریه
درخواست مهریه می تواند به دو روش انجام شود که در ادامه در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد.
در روش اول زن می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و دادخواست مطالبه مهریه بدهد. فرد می تواند ضمن دادخواست مهریه، برای مصادره اموال شوهر اقدام کند.
راه دوم این است که به اداره اجرای ثبت رفته و برای اجرای مهریه تقاضا بدهید. در این روش مهریه از محل اموال مرد وصول می شود.
* از سال 1398 به بعد و با صدور بخشنامه ای توسط رئیس قوه قضائیه، برای طلب مهریه ابتدا باید به اداره اجرای ثبت بروید و سپس اگر معرفی مال به هر دلیلی انجام نشد می توانید به دادگاه خانواده درخواست بدهید.
* اگر زن فوت کرده باشد ومهریه اش را نگرفته باشد وراث می توانند مهریه را از مرد مطالبه نمایند زیرا همانند هر مال دیگری مهریه هم به ارث می رسد. در این شرایط به این دلیل که زن و مرد از مال یک دیگر ارث می برند، یک چهارم مهریه مربوط به خود مرد خواهد بود.
* زن برای الزام مرد به پرداخت مهریه می تواند از راه های مختلفی که قانون در نظر گرفته، استفاده کند. این راه ها عبارتند از: توفیق اموال، املاک، حساب بانکی و یا هر مال دیگر – توقیف سهام و اوراق بهادار و حتی اموالی که فرد نزد افراد دیگر دارد. علاوه بر این ها زن می تواند مرد را به علت بدهی مهریه ممنوع الخروج کند و حتی در برخی موارد نسبت به جلب او اقدام نماید.

شرایط ضمن عقد نکاح و ازدواج

می توانید حین ثبت ازدواج هر شرطی را در آن قید نمایید. می توان برای اجرایی شدن این شرط ها، ضمانت هم تعیین کرد. در صورتی که از شروط ضمن عقد تخلف شود، برای زن حق طلاق ایجاد می شود. شاید شما از جمله افرادی باشید که محدودیت ها و شرایط حاکم بر عقد را نمی پذیرید. در این صورت شروط ضمن عقد کمک می کند بتوانید ازدواجی با شرایط مد نظر خودتان داشته باشید.
مثلا زن می تواند از همان ابتدا مانند مرد حق طلاق داشته باشد یا این که بدون هیچ گونه محدودیتی بتواند به تحصیل و کار مشغول شود.

مجوز ازدواج مجدد برای مرد

با توجه به شرایط قانونی مرد نمی تواند بدون اجازه همسرش، مجددا ازدواج کند. اگر مردی در حالی که متاهل است بخواهد دوباره ازدواج کند باید از همسرش اجازه بگیرد و یا این که به دادگاه مراجعه نموده و تقاضایش را اعلام کند.

حضانت فرزندان و ملاقات آن ها

یکی از مسائلی که معمولا برای زوج ها پیش می آید حق حضانت و ملاقات فرزندان است. حق حضانت و نگهداری فرزندان تا پایان 7 سالگی با مادر بوده و پس از آن بر عهده پدر می باشد. حق حضانت در واقع یک نوع تکلیف هم می باشد. وقتی یکی از والدین حضانت فرزندان را بر عهده دارد والد دیگر می تواند با حکم دادگاه و یا با توافق دو طرفه، فرزندان را ملاقات کند.
دقت کنید که جد پدری حق حضانت یا ملاقات ندارد مگر این که خود کودک و یا صاحب حق حضانت، این را بخواهد.
اگر یکی از والدین فوت کند حضانت بدون هیچ شرطی با والد دیگر است.
دختر پس از 9 سالگی و پسر پس از 15 سالگی خودش تصمیم می گیرد که با چه کسی زندگی کند. اومی تواند برای زندگی حتی هیچ کدام از پدر یا مادر را انتخاب نکند.

تغییر در حضانت

وقتی فردی برای حضانت انتخاب شده و دیگری معتقد است او صلاحیت آن را ندارد، خواهان می تواند دادخواستش را به دادگاه خانواده تقدیم کرده و امور را پیگیری نماید. مواردی که می توان در این دادخواست به آن استناد نمود عبارتند از: عدم داشتن وقت کافی برای تربیت و رسیدگی به فرزند، نداشتن توانایی مالی لازم برای نگهداری از فرزند، نداشتن شغل خوب، داشتن شغلی خارج از عرف و قوانین، زندگی در محیط نامناسب و دلایلی شبیه به این.

هزینه های مربوط به زن از جمله نفقه

بر اساس قوانین مرد موظف است هزینه های زندگی و نیز برخی از هزینه های شخصی و ضروری زن را بپردازد. اگر مرد نفقه زن را پرداخت نکند اومی تواند از حق طلاق استفاده کرده و علاوه بر این به دادگاه مراجعه کرده و مبلغ لازم را هم از مرد دریافت نماید.
نفقه شامل موارد اساسی از جمله خوراک، پوشاک، هزینه های درمان، مسکن و موارد مشابه است. قانون هزینه هایی مثل سفر، عمل های زیبایی و غیره را ضروری نمی داند و در نتیجه در نفقه آن ها را مورد محاسبه قرار نمی دهد.
با وجود تورم و افزایش هزینه ها متاسفانه مبلغ نفقه برای درمان سال هاست که تغییری نکرده است.
عدم پرداخت نفقه از سوی قانون جرم شناخته می شود و به زوجه حق طلاق می دهد.

نفقه نزدیکان و اقارب

علاوه بر زن، فرزندان هم می توانند از پدرشان تقاضای نفقه کنند و در صورت عدم دریافت، از او شکایت نمایند. این موضوع هم در دادگاه خانواده بررسی شده و شبیه به مسئله نفقه زن می باشد. در این میان تفاوت هایی هم وجود دارد مثلا در پرداخت نفقه زن، شان او در نظر گرفته می شود اما در مورد نفقه اقارب توانایی مالی مرد تعیین کننده است.
** دقت کنید که منظور از اقارب فقط فرزندان نیستند بلکه افرادی مثل خواهر و برادر، عمو، عمه، خاله و فرزندان آن ها هم می توانند چنین تقاضایی داشته باشند. به صورت کلی نفقه اقارب در مورد خویشاوندان سببی است.

مسائل مربط به تمکین و نشوز

منظور از تمکین این است که زن موظف است از دستورات مرد در زندگی اطاعت کند. تمکین به دو دسته تمکین عام و تمکین خاص نام گذاری شده است. تمکین عام حضور زن در محل زندگی و خانه اش است و منظور از تمکین خاص هم برقراری رابطه زناشویی است.
در صورتی که زن تمکین نداشته باشد به او ناشزه گفته شده و از نفقه محروم می شود و علاوه بر آن مرد می تواند مجددا ازدواج کند. دعوی نفقه و تمکین از بسیاری جهات به هم وابسته هستند.

خسارت های فسخ نامزدی

در قانون به دوره ای دوره نامزدی گفته می شود که زن ومرد هنوز عقد نکرده اند و برای آشنایی بیشتر در ارتباط می باشند. در عرف به دوره پس از عقد تا شروع زندگی مشترک هم نامزدی گفته می شود اما در سیستم حقوقی چنین چیزی وجود ندارد.
بر اساس آن چه مواد 1034 قانون مدنی شمخص می کند افراد می توانند پس از به هم خوردن دوره نامزدی ( با تعریف قانون) برای استرداد هدایا و غیره اقدام کنند.

موارد مربوط به استرداد جهیزیه

مسائل مربوط به جهیزیه هم مسائلی است که معمولا با شروع اختلافات زن و شوهر، با آن مواجه می شویم. منظور از جهیزیه هر وسیله ای است که بر اساس عرف خانواده دختر و یا خودش آماده کرده و به خانه اش فرستاده اند.
زن حتی قبل از طلاق هم می تواند جهیزیه اش را از منزل مرد به جای دیگری منتقل کند. زن نمی تواند به جای وسایل استفاده شده وسایل نو از شوهر طلب کند و همان وسایل قبلی حق اوست. 

تقاضای مسکن مستقل برای زن

در صورتی که زن با ضرر جانی، مالی و یا غیره مواجه باشد می تواند از همسرش تقاضای مسکن مستقل داشته باشد. در این شرایط و اگر دلایل زن منطقی باشد، مشمول دریافت نفقه هم می شود و عملش در زمره نشوز قرار نمی گیرد. در صورتی که حق با زن باشد، حتی اگر شوهر مخالفت کند باز هم دادگاه او را مجبور به انجام این کار می کند. 

اثبات عقد و ازدواج

برخی از افراد ادعا می کنند که ازدواج موقت و یا دائم آن ها با فردی صورت گرفته ولی سندی برای آن صادر نشده است و از طرفی فرد مقابل هم این ازدواج را انکار می کند. خواهان باید این موضوع را در دادگاه خانواده مطرح نموده و پیگیری کند. طبیعی است که او باید ادله کافی داشته باشد زیرا ازدواج مسئولیت های زیادی برای طرفین می آورد و نمی توان بدون دلایل کافی برای آن حکم داد.

اجرت المثل در ایام جاری بودن ازدواج

بر اساس ماده 336 قانون مدنی زن می تواند برای کارهایی که در منزل شوهر انجام می دهد اجرت و دستمزد بخواهد. در این شرایط زن باید ثابت کند که امور انجام شده تبرعی نبوده و برای انجام آن ها مبلغی دریافت ننموده است. مهم تر از همه این ها ابتدا زن باید ثابت کند که آن اعمال را انجام داده است.
** در این جا اصطلاح "اجرت المثل" را داریم زیرا شرایطی است که فرد مستحق گرفتن اجرت است اما مبلغی تعیین نشده است.
** اعمالی که مشمول اجرت المثل می شود عبارتند از: شیر دادن به فرزند و نگهداری از او، شستن لباس ها، پخت و پز، نظافت منزل و موارد مشابه.

ممنوع الخروجی برای فرزندان

پدر می تواند فرزندان زیر 18 سال خود را ممنوع الخروج کند. برای این کار او باید به اداره گذرنامه رفته و مراتب را پیگیری کند. در صورتی که مادر بخواهد این کار را انجام دهد باید به دادگاه خانواده مراجعه کرده و درخواستش را تقدیم کند. شرایط بررسی شده و اگر ضرورت و فوریت موضوع محرز شود، این کار انجام خواهد شد.

رفع ممنوع الخروجی فرزندان

ممکن است یکی از والدین فرزند مشترک شان را ممنوع الخروج کند و دیگری به این کار اعتراض داشته باشد. در این شرایط، فرد باید درخواستش را به دادگاه تسلیم کند. معمولا رفع ممنوع الخروجی کار ساده ای نیست مخصوصا اگر پدر ممنوع الخروجی را انجام داده باشد و مادر بخواهد به آن اعتراض کند.

مسائل مربوط به موت فرضی

در صورتی که شخصی برای مدت قابل ملاحظه ای غایب باشد و اموالی از او بر جای مانده باشد افراد نزدیک به فرد می توانند اموال را به صورت موقت در تصرف خود درآورده و سپس حکم موت فرضی صادر شود. منظور این است که قانون در این شرایط فرض را بر فوت فرد گذاشته و اموالش را بین وراث تقسیم می کند.

موارد مربوط به قیم

فرد صغیری که پدر و جد پدری او زنده نیستند برای کلیه امور مالی و مدیریت آن ها به قیم احتیاج دارد. اگر این فرد صغیر نباشد اما حکم رشدش هم صادر نشده باشد باز هم به قیم احتیاج خواهد داشت. تعیین قیم با نظر دادسرای ویژه سرپرستی انجام می شود. مصلحت فرد در نظر گرفته شده و یکی از نزدیکان به عنوان قیم وی تعیین می گردد. در صورتی که فردی از نزدیکان مدعی شود که قیم صلاحیت ندارد و یا خود دادسرای سرپرستی به این نتیجه برسد، می توان قیم را عزل کرد و یا برای تعیین امین اقدام نمود.

عزل برای ولی قهری

وقتی بچه به دنیا می آید به صورت طبیعی و قانونی پدرش ولی اوست تا وقتی که سن رشد تمام شده و فرد به بلوغ برسد. در صورت فوت پدر این مسئولیت به صورت قهری و اتوماتیک وار با جد پدری است به شکلی که بدون نیاز به دخالت هیچ شخصی انجام می شود. در این میان اگر فردی از نزدیکان ادعا کند که ولی قهری صلاحیت ندارد، باید دادخواست عزل او را به دادگاه تقدیم کند.

نسب، اثبات یا نفی آن

یکی از دعاوی خانواده مربوط به افرادی است که ادعا می کنند نسبت خونی و نسبی با فرد مشخصی دارند. این افراد باید درخواست خود را به دادگاه خانواده تحویل بدهند. در مقابل افرادی را داریم که منکر داشتن روابطی هستند که در حال حاضر با آن ها شناخته می شوند. در صورتی که حق با فرد باشد و نفی یا وجود نسبت ثابت شود شناسنامه فرد اصلاح شده و نامش به شناسنامه افراد مرتبط اضافه شده و یا از آن حذف می شود.
** در میان دعاو ی خانواده موارد دیگری مثل اهدای جنین و تغییر جنسیت هم وجود دارد.
تعداد بازدید صفحه : 2087
 
کودکان بی سرپرست
هدف ازوضع قوانین مربوط به حمایت از کودکان بی سرپرست این است که قانون گذار می خواهد پیوند حقوقی میان  خانواده و کودک را جانشین ارتباط نسبی و خونی سازد و نهاد فرزند خواندگی را به گونه ای به نظام حقوقی بیفزاید.  در حقوق اسلام قواعد مربوط به نسب و آثار آن به ویژه میراث از احکام مربوط به نظم عمومی است. هیچ کس نمیتواند دیگری را به فرزندی بپذیرد و در شمار وارثن خود قراردهد، یا از فرض وارثی بکاهد یا اورا از ارث محروم کند همچنبن فرزند خواندگی به آن صورت که در برخی کشورها پرورش یافته در کشور ما به رسمیت شناخته نشده است.
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 30 بهمن 1401
ادامه مطلب ...
 
تفاوت نفقه، اجرت المثل،نحله
نفقه، اجرا المثل، نحله از حقوق مالی زوجه است که بر عهده زوج می باشد که هر یک شرایط و ویژگی های خاص خود را دارد که همین امر موجب تفاوت های در زمان تنظیم دادخواست می گردد.
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 3 بهمن 1401
ادامه مطلب ...
 
طلاق توافقی و انواع طلاق
طلاق توافقی و انواع طلاق طلاق در لغت به معنای رهایی و آزادی است و  در اصطلاح حقوقی عبارت است از انحلال نکاح و پایان دادن به زندگی زناشویی. از آنجایی که طلاق گرفتن و جدا شدن پروسه زمان بر و مشقت باریست ، اکثر افراد تمایل دارند این اتفاق بدون دردسر و به سهولت انجام پذیرد. در طلاق توافقی زوجین پیش از جدایی بایستی در رابطه با تمام مسائل با یکدیگر توافق نمایند. در این مقاله سعی شده است در رابطه با طلاق و انواع آن به تفسیر به توضیح بپردازیم
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 6 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مهریه در دوران عقد
مهریه در دوران عقد مهریه عبارت است از مال مشروعی  که زن و مرد هنگام انعقاد عقد نکاح با توافق هم میزان آن را مشخص می نمایند ؛اگر مهریه عندالمطالبه باشد زن هر زمان که بخواهد می تواند آن از سوی شوهر مطالبه کند. در این میان ممکن است برای عده‌ای این سوال مطرح شود که آیا مهریه در دوران عقد به زن تعلق میگیرد یا خیر؟    
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
نامزدی و خسارت ناشی از برهم زدن آن چیست
نامزدی و خسارت ناشی از برهم زدن آن نامزدی قراردادی بین دو نفر برای ازدواج آینده است اما برای هیچ یک از طرفین مطابق با قانون صرفاً وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی کند؛ بر این اساس می توان نامزدی را برهم زد و مخارجی که هر یک از طرفین به موجب این امر انجام داده اند را مطالبه یا معادل قیمت آن را به طور متعارف دریافت کرد.    
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
تنها شرایط ندادن مهریه
تنها راه ندادن مهریه مهریه عبارت است از مالی که به موجب عقد نکاح دائم یا موقت، به ملکیت زن در آمده و او می تواند در آن تصرف نموده و هر زمان که بخواهد آن را مطالبه نماید، اما تحت شرایطی مهریه به زن تعلق نمی گیرد؛ در ادامه این مقاله راجع به تنها راه ندادن مهریه به تفسیر به توضیح می پردازیم.  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
انواع مهریه
انواع مهریه مهریه به معنای (صداق المراه) عبارت از مالی است که در عقد نکاح ،مرد به زن می دهد و اندازه آن بسته خوشنودی دو طرف است. مهرالمسمی همانطور که از آن مشخص است مهری است که در عقد ازدواج از آن اسم برده می‌شود؛ و عبارت است از میزان مالی که به عنوان مهر در عقد نکاح ذکر می شود و مورد توافق زوجین قرار می‌گیرد.    
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
ازدواج در زمان عده
ازدواج در زمان عده  عده به این معناست که زن بعد از جدایی از همسرش به هیچ عنوان در طول یک مدت زمان خاصی نباید ازدواج کند این مدت زمان و یا دوره را عده می گویند.عده انواع گوناگونی دارد که از آن جمله عده طلاق، عده وفات ،عده‌ بذل مدت و یا به اتمام رسیدن ازدواج موقت است.    
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات همسرآزاری
مجازات همسرآزاری  عقد نکاح عموماً با هدف آغاز زندگی مشترک و ایجاد آرامش همکاری میان زن و شوهر صورت می‌گیرد. واژه همسرآزاری که در اذهان عمومی به عنوان خشونت شوهرعلیه زن به کار می رود، در حالی که این پدیده از جانب دو طرف زوج ممکن است رخ دهد و هم از جانب زن صورت می‌گیرد هم از جانب مرد.    
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 9 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
شرط تنصیف چیست
شرط تنصیف چیست؟ شرط تنصیف یا نصف کردن دارایی،میان زن و شوهر است؛که در این خصوص مقرره ای در قانون وجود ندارد؛و زوج تکلیفی بر پرداخت نصف دارایی به زوجه ندارد. در صفحه ی هشتم قباله ی ازدواج سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به صورت چاپی و پیش فرض شرط نصف دارایی را پیش فرض شرط نصف نمودن دارایی را پیش بینی کرده و اگر زوجین آن را امضاء نکنند شرط تنصیف جایگاهی نخواهد داشت.    
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 9 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم حبس کردن زن در خانه توسط شوهر
مجازات جرم حبس کردن زن در خانه توسط شوهر انسان اشرف مخلوقات است و خداوند یکی از بزرگ ترین نعمت هایی که به انسان عطا کرده حریت و آزادی است و هیچ شخصی حق گرفتن این امتیاز بزرگ را از آدمی ندارد مگر در مواردی که طبق قانون در جامعه مشخص شده باشد و اگر آن ها رعایت نشوند باعث به خطر افتادن منافع دیگران و جامعه خواهد شد.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 9 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
انواع طلاق
انواع طلاق طلاق در لغت به معنی رهایی و آزادی است .در جامعه امروز متاسفانه درصد بالایی از ازدواج ها به طلاق منجر می شود. طلاق به سه دسته تقسیم می شود که شامل بائن،رجعی و خلع است. طلاق بائن به طلاقی اطلاق می شود که مورد پس از ثبت طلاق امکان بازگشت و رجوع به زن را ندارد که خود4 مورد است:  
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
فسخ نکاح
فسخ نکاح   ازدواج و تشکیل خانواده یکی از مهم ترین مسائلی است که در دین و سنت ها به آن اشاره و توصیه های فراوانی شده است،که تاثیرفراوانی برسلامت روانی افراد و جامعه می گذارد.   اما گاهی اوقات اتفاق می افتد  که زوجی دیگر قادر به ادامه زندگی در کنار هم نیستند و به ناچار ازیکدیگر جدا می شوند اما مسئله دیگر اینکه گاهی بعد از ازدواج زن یا شوهر اقدام به فسخ نکاح می کنند.
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
حذف نام همسر سابق از شناسنامه
حذف نام همسر سابق از شناسنامه در جامعه امروزه متاسفانه خیلی از زن و شوهر ها دیگر قادر به ادامه زندگی در کنار هم نیستند و به ناچار از یکدیگر جدا می شوند ،در این میان خیلی از آن ها به صورت توافقی یعنی به نوعی بر سر مسائل مانند مهریه،حضانت فرزندان و... با یکدیگر به توافق می رسند و اقدام به طلاق توافقی می کنند که پرسه آن یک ماه بیشتر طول نمی کشد.
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
آیا زنی که از مستمری همسر اولش استفاده می کند با ازدواج مجدد باز هم امکان استفاده از آن وجود دارد؟
آیا در صورت فوت مرد و ازدواج مجدد خانم،بازهم امکان استفاده از حقوق و مستمری همسر سابق وجود دارد؟ خداوند انسان هارا جفت آفریده تا در کنار هم به تکامل و آرامش دست پیدا کنند،بسیاری از زنان که همسر اول آن ها فوت میکند فکر می کنند که با ازدواج مجدد آنها مستمری که از شوهر اولشان دریافت می کردند قطع می شود،در حالی که اینطور نیست،به موجب بند یک ماده 48 قانون حمایت خانواده مصوب سال1391و آئین نامه اجرائی مربوط مصوب 27بهمن سال 1393قوه قضائیه،ازدواج دائم همسر یا همسران بیمه شدگان یا مستمری بگیران متوفی،مانع استمرار در پرداخت مستمری فوت و سایر مزایای جانبی متعلقه به آنان نخواهد بود.بر این اساس حتی کسانی که در گذشته نیز به دلیل ازدواج مستمری شان قطع شده است،از تاریخ تصویب این قانون یعنی هفتم اردیبهشت ماه سال1392امکان مراجعه به شعب تامین اجتماعی و برخورداری از مزایای مستمری برایشان فراهم است.
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
هر آنچه در رابطه با نفقه فرزندان باید بدانید
نفقه فرزندان فرزندان بزرگ ترین موهبت الهی به پدر و مادر هستند که دارای حق و حقوقی از آنها می باشند.برطبق ماده 1199قانون مدنی نفقه فرزند بر عهده پدر است و طبق ماده1204قانون مدنی نفقه اقارب عبارت است از:مسکن،البسه،غذاو اثاث والبیت به قدر حاجت با در نظر گرفتن استطاعت منفق پرداخت نفقه در درجه اول بر عهده پدر است  و در صورت نبود و اسطاعت پدر بر عهده مادر و سایرین است
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
حضانت فرزند
حضانت فرزند طرح دعوی بر سر حضانت فرزند ثمره طلاق و جدا شدن زن و شوهر از یکدیگر است. حضانت فرزند چه دختر و چه پسر تا سن۷سالگی با مادر است و پس از آن با پدر است اما مواردی است که باعث سلب حضانت از شخص می شود؛ 
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 18 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
نفقه زن و نحوه مطالبه آن
بلافاصله پس از اینکه زن و مرد به وسیله عقد دائم به زوجیت یکدیگر درآمدند، مرد ملزم به پرداخت نفقه به همسر خود می شود و حتی نفقه زن پس از فوت شوهر نیز قابل مطالبه است.  پرداخت نفقه به قدری مهم تلقی می شود که قانونگذار درصورت عدم پرداخت آن به دو طریق ضمانت اجرا پیش بینی کرده است: مورد نخست این حق را به زن می دهد که در صورت عدم پرداخت نفقه به وی، دادخواست حقوقی مطالبه نفقه بدهد و نیز به عنوان مورد دوم می تواند به جرم  ترک انفاق از شوهر خود شکایت نماید.
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 18 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
سئوالات خود را در مورد وکیل خانواده بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح