تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
هر آنچه در رابطه با نفقه فرزندان باید بدانید

نفقه فرزندان

فرزندان بزرگ ترین موهبت الهی به پدر و مادر هستند که دارای حق و حقوقاتی از آنها می باشند،یکی از این حقوقی  که در این مقاله قرار است به تفصیل در رابطه با آن به توضیح بپردازیم ، حق نفقه فرزند است.

نفقه فرزند چیست؟

نفقه فرزند شامل هزینه های متداول زندگی فرزند است ؛طبق ماده1204قانون مدنی نفقه اقارب عبارت است از:مسکن،البسه،غذاو اثاث والبیت به قدر حاجت با در نظر گرفتن استطاعت منفق.

وظیفه ی پرداخت نفقه فرزند با کیست؟

برطبق ماده 1199قانون مدنی نفقه فرزند بر عهده پدر است و پرداخت نفقه در درجه اول بر عهده پدر است  و در صورت نبود و اسطاعت پدر بر عهده مادر و سایرین است.

نفقه فرزند پسر

پسر تا سن 18 سالگی تا زمانی که سربازی برود می تواند از حق دریافت نفقه فرزند برخوردار شود.

نفقه فرزند دختر

دختر تا زمانی که ازدواج نکند و در منزل پدرش سکونت داشته باشد نفقه فرزند به تعلق می گرد،مخارج دانشگاه رفتن بر عهده پدر نیست و می تواند هزینه آن را پرداخت نکند.

مجازات خودداری از پرداخت نفقه فرزند

پرداخت نفقه فرزند که به طور عمده شامل مسکن،لباس،خوراک  نیاز های درمانی است و در صورت خوداری از پرداخت (باوجود داشتن تمکن مالی)طبق ماده642کتاب تعزیرات مجازات اسلامی،این خوداری از پرداخت نفقه جرم بوده و در صورت شکایت فرزند دادگاه در صورت داشتن اسطاعت مالی پدر  و عدم پرداخت نفقه اورا به حبس از 3ماه تا 1سال محکوم می کند.

 

بیشتر بدانید:حضانت فرزندان

 

پرسش:فرزند می تواند برای نفقه ایام گذشته خویش شکایت و آن را مطالبه کند؟

پاسخ: فرزندان نمی توانند برای نفقه گذشته خود رجوع کنند و از پدر آن را مطالبه کنند.

نفقه فرزند خوانده

در نفقه فرزند اگر فرزندخواندگی از طریق امور سرپرستی با رعایت شرایط و قانون و احکامی که از طریق مقام قضائی، به فردی اعطاء شده باشد، پدر یا برحسب مورد مادر باید مطابق سایر فرزندان نسبت به پرداخت نفقه وی اقدام کند.

نفقه فرزند نامشروع

فرزند نامشروع حق نفقه ندارد. زیرا ممکن است منتسب به پدر نباشد و یا بدون رعایت موازین شرعی و قانونی فرزند متولد گردد. به همین دلیل  لازمه پرداخت نفقه اثبات نسب بوده و اگر موارد دیگری وجود داشته باشد و عدم توافق یکی از آن دو نفر (زن و مرد) در صورت تولد صورت بگیرد ، ملاک رأی با دادگاه است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر دررابطه با نفقه فرزند و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 604
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح