تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
مجازات جرم اختلاس

مجازات جرم اختلاس چیست

اختلاس در لغت به معنی ربودن،جدا کردن و برداشتن چیزی از روی چیز دیگر است.اختلاس یکی از جرائمی است که تاثیر سوئی برروی سلامت جامعه و نظام اداری دارد.در اختلاس مرتکب مامور دولت و جزو مسئولان و کارکنان دستگاه های دولتی است و در اموالی که نزد آنان بر حسب شغل یا ماموریت وی به امانت گذاشته شده است خیانت می شود.

اختلاسگر چه کسی است؟

یکی از جرائم مهم در جامعه کنونی جرم اختلاس است.قانون اختلاسگر را چنین معرفی کرده است:

هر یک از کارمندان و کارکنان ادارات و سازمان ها یا شوراها و یا شهرداری ها و موسسات و شرکتهای دولتی و یا وابسته به دولت و یا نهاد های انقلابی و دیوان محاسبات و موسساتی که به کمک مستمر دولت اداره می شوند و یا دارندگان پایه ی قضایی و به طور کلی قوای سه گانه و همچنین نیرو های مسلح و مامورین به خدمات عمومی ،اعم از رسمی یا غیر رسمی ،وجوه یا مطالبات یا حواله ها یا سهام و اسناد اوراق بهادار و یا سایر اموال متعلق به هر یک از سازمان ها و موسسات فوق الذکر و یا اشخاصی را که بر حسب وظیفه به آنها سپرده شده است به نفع خود یا دیگری برداشت و تصاحب نماید مختلس محسوب خواهد شد.

 

وجوه عمومی چیست؟

مطابق ماده ی 13قانون محاسبات وجوه عمومی عبارت اند از:نقدینه های مربوط به وزارتخانه ها و موسسات دولتی و شهرکتهای دولتی و نهادها و موسسات عمومی غیر دولتی و موسسات وابسته به سازمان های مذکور که متعلق حق افراد و موسسات عمومی خصوصی نیست و صرف نظر از نحوه و منشاء تحصیل آنها منحصرا برای مصارف عمومی به موجب قانون قابل دخل و تصرف می باشد.

 

بیشتر بدانید:مجازات جرم جعل 

 

مجازات جرم اختلاس چیست؟

به موجب ماده ی5قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری مجازات جرم اختلاس بستگی به ارزش مال اختلاس شده دارد.

اگر میزان اختلاس تا پنجاه هزار ریال باشد،مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و شش ماه تا سه سال انفصال موقت،و هر گاه بیش از این مبلغ باشد به دو تا ده سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی،و در هر مورد علاوه رد وجه مال مورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر آن محکوم خواهد شد.

در صورت ارتکاب جرم اختلاس با تشکیل یا رهبری شبکه ی چند نفری،مرتکبان مشمول ماده ی 4قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری ،علاوه بر استرداد مال کسب شده از طریق اختلاس و رد آن حسب مورد به دولت یا افراد،به جزای نقدی معادل مجموع آن اموال و انفصال دائم از خدمات دولتی و حبس از پانزده سال تا ابد محوم می شوند،و در صورتی که مصداق مفسد فی الارض باشند به اعدام محکوم خواهند شد.

 

نکته: طبق تبصره ی 4ماده 5همین قانون حداقل میزان مشخص شده برای تعیین جرم اختلاس اعم از این است که جرم یک بار یا به دفعات متعدد واقع شده و به میزان معین برسد.

 

صلاحیت رسیدگی به جرم اختلاص با کدام مرجع قضایی است؟

صلاحیت رسیدگی به جرم اختلاس با دادگاه کیفری دو است؛مجازات آن از نوع درجه سه یا بالاتر باشد در این حالت دادگاه کیفری یک صالح به رسیدگی این جرم است.

آیا جرم اختلاس از جمله جرائم قابل گذشت است؟

جرم اختلاس از جمله جرائم سنگین و به معنای حصول برخلاف قانون از اموال دولتی و غیر دولتی است که به وسیله  کسانی که در دولت کار می کنند اعم از کارمندان و کارکنان دولت و یا وابسته به دولت صورت می گیرد.مطابق با قانون این جرم از زمره ی جرائم غیر قابل گذشت می باشد.

 

تفاوت جرم اختلاس و خیانت در امانت چیست؟

در خصوص جرم خیانت در امانت تعریف واحدی در قانون مشخص نشده است اما به طور کلی به معنای پیمان شکنی ، نقض عهد و رعایت نکردن امانت داری می باشد  و اصطلاحا  به عمل عمدی و بر خلاف امانت امین به ضرر صاحب مال اطلاق می شود؛تفاوت جرم خیانت در امانت با جرم اختلاس در شخصی است که آن جرم را مرتکب می شود،  اختلاس یکی از فروض جرم خیانت درامانت می‌باشد؛ با این تفاوت که مرتکب اختلاس مأمور دولت بوده و نسبت به دولت یا اموال اشخاص که به حسب شغل یا مأموریت نزد وی بوده مرتکب خیانت می‌شود.

 

بیشتر بدانید:جرم خیانت در امانت

 

تقاوت جرم اختلاس و کلاهبرداری چیست؟

کلاهبرداری یکی از جرائم علیه اموال می باشد که به معنای  بردن مال شخص دیگری از طریق توسل به وسایل متقلبانه همراه با سوء نیت است.
تفاوت جرم اختلاس با کلاهبرداری به شرح ذیل است:
1_در کلاهبرداری مرتکب می تواند کارمند دولت باشد یا فرد عادی،اما در اختلاس مرتکب باید الزاما کارمند دولت باشد.
2_در اختلاس باید مال متعلق به دولت یا سپرده شده باشد که مرتکب بر حسب وظیفه آن را  تصاحب کند اما در کلاهبرداری مال می تواند متعلق به دولت باشد یا نباشد.
3_در اختلاس همانند خیانت در امانت اول مال مرتکب سپرده می شود بعد تصاحب می کند لذا بعد از اخذ مال جرم واقع می شود،اما در کلاهبرداری به محض گرفتن مال جرم واقع می شود. 
 

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

اختلاس یکی از جرائم بسیار آسیب زا است و باعث برهم زدن نظم عمومی می شود.یک وکیل خوب و حرفه ای می تواند به تمامی افرادی که درگیر پرونده اختلاس شده اند کمک کند تا در کمترین زمان و بالاترین سرعت ممکن به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات جرم ارتشاء،اختلاس،کلاهبرداری و نحوه ی رسیدگی به آن و جهت دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 1763
سئوالات خود را در مورد مجازات جرم اختلاس بپرسید :
CAPTCHA
نسترن در تاریخ شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۰ :
واقعا عالی بود ممنون
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح