تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
مجازات جرم افتراء چیست؟

مجازات جرم افتراء چیست؟

اعاده حیثیت یا همان افتراء که ما در میان عامه مردم ممکن است بشنویم یا با آن برخورد کنیم به معنی همان تهمت زدن به دیگران است ،یعنی اتهام جرمی را به دیگری زدن اما قادر نباشیم آن را اثبات کنیم.

افتراء قولی یا کلامی چیست؟

افتراء قولی (کلامی):افتراء قولی باهدف فریب دیگران و بردن آبرو و اعتبار شخص ؛اتهام جرمی را به دیگری نسبت می دهیم بدون آنکه قادر به اثبات آن باشیم که در ماده 697قانون مجازات اسلامی  اصلاحی سال1399صراحتا به آن اشاره شده است:

هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌ صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می ‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌ موجب حد است به جزای نقدی درجه شش (جزای نقدی بیش از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا هشتاد میلیون (۸۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال)محکوم خواهد شد.

 

افتراء عملی چیست؟

افتراء عملی:یعنی شخصی به قصد متهم کردن و بردن آبرو و اعتبار دیگری به عمد مثلا شیئی یا وسیله ارتکاب جرم را در وسابل آن شخص مخفی کند تا آن طرف مقابل را مجرم جلوه دهد که در این رابطه هم در قانون699قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات اصلاحی سال1399صراحتا به آن اشاره شده است:

هر کس عالماً عامداً به قصد متهم نمودن دیگری آلات و اَدَو‌ات جرم یا اشیایی را که یافت‌ شدن آن در تصرف یک نفر موجب اتهام او می‌ گردد بدو‌ن اطلاع آن شخص در منزل یا محل کسب یا جیب یا اشیایی که متعلق به او‌ست بگذارد یا مخفی کند یا به‌ نحوی متعلق به او قلمداد نماید و در اثر این عمل شخص مزبور تعقیب گردد، پس از صدو‌ر قرار منع تعقیب و یا اعلام برائت قطعی آن شخص، مرتکب به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه و یا تا (۷۴) ضَربه شلاق محکوم می‌ شود.

 

شرایط تحقق جرم افتراء چیست؟

1_اینکه اتهام صراحتا و واضح به شخص نسبت داده شود.

2_شخصی که طرف مقابل را متهم می کند و به او افتراء می زند باید با انگیزه و هدف بردن آبرو و اعتبار شخص این کار را انجام دهد.

3_آن افتراء را به دیگران منتشر کند یعنی اگر شخصی در نزد خود کسی را قاتل بداند صرفا برای ایجاد جرم افتراء کافی نیست.

 

  آیا افتراء از جمله جرائم قابل گذشت است؟

جرم افتراء با توجه به اینکه در ماده 104قانون مجازات اسلامی در شمار جرائم قابل گذشت آورده شده است، در نتیجه این جرم با رضایت دادن شاکی خصوصی قابل بخشش است.

 

هر آنچه شاکی برای ادعای شرف باید در دادگاه ثابت کند

بیاناتی که مورد اعتراض قرار گرفته است، باید حامل یک اتهام افتراء(تهمت زدن) باشد:

دادگاه معتقد است که جمله توهین آمیز، جمله ای است که موجب بدنامی یا بی اعتباری شود. یا عموماً از دیدگاه اعضای یک جامعه به این صورت جلوه کند و یا در غیر این صورت جمله ای باشد که نشان دهنده دشمنی، تحقیر، اهانت یا استهزا باشد و باعث آسیب رساندن به اعتبار شخص در محل کار و تجارت و حرفه او باشد

 

بیشتر بدانید:توهین به مقام بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری

 

پرسش: آیا جرم افتراء پس از صدور قطعی حکم محکومیت باعث ایجاد سوء پیشینه برای فرد می شود؟

پاسخ:  خیر، سوء پیشینه ی موثر برای فرد محسوب نمی شود

 

راه های اثبات جرم افتراء چیست؟

1_اقرار متهم

2_شهادت شهود

 

کدام مرجع صالح به رسیدگی جرم افتراء می باشد؟

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم افتراء دادگاه کیفری 2 می باشد.

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

در دنیای امروزه کمتر کسی پیدا می شود که درگیر پرونده های حقوقی و کیفری نشده و با جرم و مجازات های آن سر و کار نداشته باشد. انتخاب بهترین وکیل امروزه یکی از مشکلات عدیده مردم است. اولین قدم در هر پرونده قضایی پیدا کردن یک وکیل خوب و حرفه ای است تا بتواند ما را در روند دادرسی پرونده در کمترین زمان با بالاترین سرعت ممکن یاری نماید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با جرم افتراء و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 784
سئوالات خود را در مورد مجازات جرم افتراء چیست؟ بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح