تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
نحوه ارث بردن اعضا خانواده از یکدیگر

نکاتی در رابطه با ارث بردن اعضای خانواده از یکدیگر

ارث یکی از موضوعات اجتماعی است که اصول و قواعد خاصی را به همراه دارد .ارث در لغت به معنی مالی است که از متوفی باقی می ماند و اصطلاحا به انتقال دارایی شخص متوفی به بازماندگان اطلاق می شود.

ارث بردن از شوهر در ازدواج دائم و موقت

هرگاه شوهری فوت کند همسر او از اموالش ارث می برد اما به شرط آنکه آن ازدواج دائمی بوده،زیرا در ازدواج موقت زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند،اما قانون گذار در قانون مدنی صریحا بیان نموده که اگر زن دائمی ،شوهر خود را به قتل برساند آن زن از همسر خودارثی نخواهد برد.

میزان ارث زن از شوهر

میزان ارثی که زن از شوهر خود می برد بسته به وجود فرزند از شوهر است و در اینجا تفاوتی نمی کند که آن فرزند مشترک باشد یا از همسران قبلی متوفی باشد.

در صورت عدم وجود فرزند میزان سهم الارثی که زن از همسر خود می برد یک چهارم و در شرایط وجود فرزند میزان سهم الارث زن به یک هشتم تقلیل می یابد.

مطابق با ماده ی 942 قانون مدنی اگر مردی دارای دو یاسه یا  چهار زن عقد دائم باشد و پس از مرگش در صورت وجود فرزندی یک هشتم اموالش بین زنان تقسیم می شود .و در صورت عدم وجود فرزند یک چهارم اموال به طور مساوی میان زنان تقسیم خواهد شد.

میزان ارث شوهر از زن

میزان ارث شوهر دو برابر زن است یعنی اگر فرزندی از زن وجود نداشته باشد شوهر یک دوم و در صورت وجود فرزند شوهر یک چهارم اموال زن را ارث می برد.

در شرایطی که شوهر تنها وارث زن باشد تمام اموال زن به شوهر ارث می رسد ولی اگر شوهر فوت کند و زن تنها وارث او باشد همان میزان یک چهارم به زن ارث می رسد و مابقی جزو اموال دولت خواهد بود.

 

بیشتر بدانیم:محجور کیست و اقدامات لازم جهت اخذ حکم محجوریت

 

میزان تقسیم به ارث  وراث

1_اگر متوفی همسر و پدر و مادر و فرزند(دختر و پسر)داشته باشد اموال او یک ششم به به پدر و یک ششم به مادر و یک هشتم ترکه به زن ارث می رسد و بقیه اموال بین فرزندان به صورت پسر دو برابر دختر تقسیم می شود.

2_اگر تنها وارثان متوفی چند دختر باشند همه ی ترکه و اموال بین آنها به طور مساوی تقسیم می شود.

3_اگر تنها وارث متوفی چند دختر و مادرش باشند ،یک ششم ترکه به مادر و چهار ششم ترکه به دختران و یک ششم باقی مانده تقسیم بر پنج می شود و یک پنجم آن به مادر ارث می رسد و چهار پنجم آن بین دختران تقسیم می شود.

4_اگر تنها وارث متوفی یک دختر با پدر و مادرش باشد ،یک ششم ترکه به پدر و یک ششم ترکه به مادر و سه ششم ترکه به دختر تعلق می گیرد و یک ششم باقی مانده تقسیم بر پنج می شود و یک پنجم به پدر و یک پنجم به مادر و س پنجم دیگر به دختر ارث می رسد.

5_اگر تنها وارث متوفی چند دختر با پدر مادر متوفی باشند؛یک ششم ترکه به پدر و یک ششم ترکه به مادر ارث می رسد و بقیه چهار ششم ترکه بین دختر به طور مساوی تقسیم می شود.

6_اگر تنها وارث متوفی پدر و مادر او باشند؛یک سوم ترکه را مادرو دو سوم ترکه را پدر به ارث می برد اما در شرایطی که متوفی دو برادر یا یک برادر و دو خواهر یا چهار خواهر داشته باشد مادر یک ششم ترکه و پدر همان دو سوم ترکه به علاوه مابقی سهم الارث مادر که از یک سوم به یک ششم تقلیل یافته است را ارث می برد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه ی تقسیم ارث و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 2089
سئوالات خود را در مورد نحوه ارث بردن اعضا خانواده از یکدیگر بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح