امروز شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۲
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
شما اینجا هستید : صفحه اصلی  -> مقالات > خانواده >
خانواده
 
کودکان بی سرپرست
هدف ازوضع قوانین مربوط به حمایت از کودکان بی سرپرست این است که قانون گذار می خواهد پیوند حقوقی میان  خانواده و کودک را جانشین ارتباط نسبی و خونی سازد و نهاد فرزند خواندگی را به گونه ای به نظام حقوقی بیفزاید.  در حقوق اسلام قواعد مربوط به نسب و آثار آن به ویژه میراث از احکام مربوط به نظم عمومی است. هیچ کس نمیتواند دیگری را به فرزندی بپذیرد و در شمار وارثن خود قراردهد، یا از فرض وارثی بکاهد یا اورا از ارث محروم کند همچنبن فرزند خواندگی به آن صورت که در برخی کشورها پرورش یافته در کشور ما به رسمیت شناخته نشده است.
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 30 بهمن 1401
ادامه مطلب ...
 
تفاوت نفقه، اجرت المثل،نحله
نفقه، اجرا المثل، نحله از حقوق مالی زوجه است که بر عهده زوج می باشد که هر یک شرایط و ویژگی های خاص خود را دارد که همین امر موجب تفاوت های در زمان تنظیم دادخواست می گردد.
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 3 بهمن 1401
ادامه مطلب ...
 
طلاق توافقی و انواع طلاق
طلاق توافقی و انواع طلاق طلاق در لغت به معنای رهایی و آزادی است و  در اصطلاح حقوقی عبارت است از انحلال نکاح و پایان دادن به زندگی زناشویی. از آنجایی که طلاق گرفتن و جدا شدن پروسه زمان بر و مشقت باریست ، اکثر افراد تمایل دارند این اتفاق بدون دردسر و به سهولت انجام پذیرد. در طلاق توافقی زوجین پیش از جدایی بایستی در رابطه با تمام مسائل با یکدیگر توافق نمایند. در این مقاله سعی شده است در رابطه با طلاق و انواع آن به تفسیر به توضیح بپردازیم
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 6 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مهریه در دوران عقد
مهریه در دوران عقد مهریه عبارت است از مال مشروعی  که زن و مرد هنگام انعقاد عقد نکاح با توافق هم میزان آن را مشخص می نمایند ؛اگر مهریه عندالمطالبه باشد زن هر زمان که بخواهد می تواند آن از سوی شوهر مطالبه کند. در این میان ممکن است برای عده‌ای این سوال مطرح شود که آیا مهریه در دوران عقد به زن تعلق میگیرد یا خیر؟    
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
نامزدی و خسارت ناشی از برهم زدن آن چیست
نامزدی و خسارت ناشی از برهم زدن آن نامزدی قراردادی بین دو نفر برای ازدواج آینده است اما برای هیچ یک از طرفین مطابق با قانون صرفاً وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی کند؛ بر این اساس می توان نامزدی را برهم زد و مخارجی که هر یک از طرفین به موجب این امر انجام داده اند را مطالبه یا معادل قیمت آن را به طور متعارف دریافت کرد.    
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
تنها شرایط ندادن مهریه
تنها راه ندادن مهریه مهریه عبارت است از مالی که به موجب عقد نکاح دائم یا موقت، به ملکیت زن در آمده و او می تواند در آن تصرف نموده و هر زمان که بخواهد آن را مطالبه نماید، اما تحت شرایطی مهریه به زن تعلق نمی گیرد؛ در ادامه این مقاله راجع به تنها راه ندادن مهریه به تفسیر به توضیح می پردازیم.  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
انواع مهریه
انواع مهریه مهریه به معنای (صداق المراه) عبارت از مالی است که در عقد نکاح ،مرد به زن می دهد و اندازه آن بسته خوشنودی دو طرف است. مهرالمسمی همانطور که از آن مشخص است مهری است که در عقد ازدواج از آن اسم برده می‌شود؛ و عبارت است از میزان مالی که به عنوان مهر در عقد نکاح ذکر می شود و مورد توافق زوجین قرار می‌گیرد.    
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
ازدواج در زمان عده
ازدواج در زمان عده  عده به این معناست که زن بعد از جدایی از همسرش به هیچ عنوان در طول یک مدت زمان خاصی نباید ازدواج کند این مدت زمان و یا دوره را عده می گویند.عده انواع گوناگونی دارد که از آن جمله عده طلاق، عده وفات ،عده‌ بذل مدت و یا به اتمام رسیدن ازدواج موقت است.    
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 22 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات همسرآزاری
مجازات همسرآزاری  عقد نکاح عموماً با هدف آغاز زندگی مشترک و ایجاد آرامش همکاری میان زن و شوهر صورت می‌گیرد. واژه همسرآزاری که در اذهان عمومی به عنوان خشونت شوهرعلیه زن به کار می رود، در حالی که این پدیده از جانب دو طرف زوج ممکن است رخ دهد و هم از جانب زن صورت می‌گیرد هم از جانب مرد.    
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 9 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
شرط تنصیف چیست
شرط تنصیف چیست؟ شرط تنصیف یا نصف کردن دارایی،میان زن و شوهر است؛که در این خصوص مقرره ای در قانون وجود ندارد؛و زوج تکلیفی بر پرداخت نصف دارایی به زوجه ندارد. در صفحه ی هشتم قباله ی ازدواج سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به صورت چاپی و پیش فرض شرط نصف دارایی را پیش فرض شرط نصف نمودن دارایی را پیش بینی کرده و اگر زوجین آن را امضاء نکنند شرط تنصیف جایگاهی نخواهد داشت.    
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 9 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم حبس کردن زن در خانه توسط شوهر
مجازات جرم حبس کردن زن در خانه توسط شوهر انسان اشرف مخلوقات است و خداوند یکی از بزرگ ترین نعمت هایی که به انسان عطا کرده حریت و آزادی است و هیچ شخصی حق گرفتن این امتیاز بزرگ را از آدمی ندارد مگر در مواردی که طبق قانون در جامعه مشخص شده باشد و اگر آن ها رعایت نشوند باعث به خطر افتادن منافع دیگران و جامعه خواهد شد.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 9 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
انواع طلاق
انواع طلاق طلاق در لغت به معنی رهایی و آزادی است .در جامعه امروز متاسفانه درصد بالایی از ازدواج ها به طلاق منجر می شود. طلاق به سه دسته تقسیم می شود که شامل بائن،رجعی و خلع است. طلاق بائن به طلاقی اطلاق می شود که مورد پس از ثبت طلاق امکان بازگشت و رجوع به زن را ندارد که خود4 مورد است:  
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
فسخ نکاح
فسخ نکاح   ازدواج و تشکیل خانواده یکی از مهم ترین مسائلی است که در دین و سنت ها به آن اشاره و توصیه های فراوانی شده است،که تاثیرفراوانی برسلامت روانی افراد و جامعه می گذارد.   اما گاهی اوقات اتفاق می افتد  که زوجی دیگر قادر به ادامه زندگی در کنار هم نیستند و به ناچار ازیکدیگر جدا می شوند اما مسئله دیگر اینکه گاهی بعد از ازدواج زن یا شوهر اقدام به فسخ نکاح می کنند.
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
حذف نام همسر سابق از شناسنامه
حذف نام همسر سابق از شناسنامه در جامعه امروزه متاسفانه خیلی از زن و شوهر ها دیگر قادر به ادامه زندگی در کنار هم نیستند و به ناچار از یکدیگر جدا می شوند ،در این میان خیلی از آن ها به صورت توافقی یعنی به نوعی بر سر مسائل مانند مهریه،حضانت فرزندان و... با یکدیگر به توافق می رسند و اقدام به طلاق توافقی می کنند که پرسه آن یک ماه بیشتر طول نمی کشد.
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
آیا زنی که از مستمری همسر اولش استفاده می کند با ازدواج مجدد باز هم امکان استفاده از آن وجود دارد؟
آیا در صورت فوت مرد و ازدواج مجدد خانم،بازهم امکان استفاده از حقوق و مستمری همسر سابق وجود دارد؟ خداوند انسان هارا جفت آفریده تا در کنار هم به تکامل و آرامش دست پیدا کنند،بسیاری از زنان که همسر اول آن ها فوت میکند فکر می کنند که با ازدواج مجدد آنها مستمری که از شوهر اولشان دریافت می کردند قطع می شود،در حالی که اینطور نیست،به موجب بند یک ماده 48 قانون حمایت خانواده مصوب سال1391و آئین نامه اجرائی مربوط مصوب 27بهمن سال 1393قوه قضائیه،ازدواج دائم همسر یا همسران بیمه شدگان یا مستمری بگیران متوفی،مانع استمرار در پرداخت مستمری فوت و سایر مزایای جانبی متعلقه به آنان نخواهد بود.بر این اساس حتی کسانی که در گذشته نیز به دلیل ازدواج مستمری شان قطع شده است،از تاریخ تصویب این قانون یعنی هفتم اردیبهشت ماه سال1392امکان مراجعه به شعب تامین اجتماعی و برخورداری از مزایای مستمری برایشان فراهم است.
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
هر آنچه در رابطه با نفقه فرزندان باید بدانید
نفقه فرزندان فرزندان بزرگ ترین موهبت الهی به پدر و مادر هستند که دارای حق و حقوقی از آنها می باشند.برطبق ماده 1199قانون مدنی نفقه فرزند بر عهده پدر است و طبق ماده1204قانون مدنی نفقه اقارب عبارت است از:مسکن،البسه،غذاو اثاث والبیت به قدر حاجت با در نظر گرفتن استطاعت منفق پرداخت نفقه در درجه اول بر عهده پدر است  و در صورت نبود و اسطاعت پدر بر عهده مادر و سایرین است
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
حضانت فرزند
حضانت فرزند طرح دعوی بر سر حضانت فرزند ثمره طلاق و جدا شدن زن و شوهر از یکدیگر است. حضانت فرزند چه دختر و چه پسر تا سن۷سالگی با مادر است و پس از آن با پدر است اما مواردی است که باعث سلب حضانت از شخص می شود؛ 
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 18 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
 
نفقه زن و نحوه مطالبه آن
بلافاصله پس از اینکه زن و مرد به وسیله عقد دائم به زوجیت یکدیگر درآمدند، مرد ملزم به پرداخت نفقه به همسر خود می شود و حتی نفقه زن پس از فوت شوهر نیز قابل مطالبه است.  پرداخت نفقه به قدری مهم تلقی می شود که قانونگذار درصورت عدم پرداخت آن به دو طریق ضمانت اجرا پیش بینی کرده است: مورد نخست این حق را به زن می دهد که در صورت عدم پرداخت نفقه به وی، دادخواست حقوقی مطالبه نفقه بدهد و نیز به عنوان مورد دوم می تواند به جرم  ترک انفاق از شوهر خود شکایت نماید.
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 18 خرداد 1401
ادامه مطلب ...
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
صفحه اصلی درباره من مشاوره حقوقی پرسش و پاسخ ویدئو ها مقالات اطلاعات مراجع قضایی بررسی پرونده دانستنی های حقوقی خدمات وکالت
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح