تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
ایفای تعهدات

ایفای تعهدات

طبق ماده 221 قانون مدنی: اگر کسی تعهد اقدام به امری را بکند و یا تعهد کند که از انجام امری خودداری کند در صورت تخلف، مسئول خسارت طرف مقابل است مشروط بر اینکه جبران خسارت تصریح شده باشدو یا تعهد عرفاً به منزله تصریح باشدو یا بر حسب قانون موجب ضمان باشد.

در کلیه قراردادهای ملکی اعم از خرید و فروش، اجاره، پیش فروش و مشارکت در ساخت همواره مجموعه ای از تعهدات متقابل وجود دارد که طرفین برعده گرفته و موظف به اجرای آن هستند.

اگر متعهد از انجام وظایف خود سرباز بزند متعهدله میتواند الزام اورا به ادای تعهد از دادگاه بخواهد.

طبق ماده 229 قانون مدنی : اگر متعهد به واسطه حادثه که دفع آن خارج از حیطه اقتدار اوست نتواند از عهده تعهد خود برآید محکوم به تادیه خسارت نخواهد بود در این صورت اگر متعهد بتواند قوه قاهره (حادثه ای خارجی، غیر قابل پیش بینی و غیر قابل دفع مثل کرونا، سیل، تصادف و....) را ثابت کند از پرداخت خسارت معاف می شود.

دعوای الزام به ایفای تعهد یک دعوای کلی است و شامل هرگونه قراردادی می باشد لازم به ذکر است انجام برخی تعهدات مثل اخذ پایان کار یا صورت مجلس تفکیکی به صورت مجزا هم قابل مطرح شدن می باشد.

پس از صدور رای قطعی از سمت محکمه و ابلاغ رای به طرفین یا قائم مقام قانونی آنها محکوم علیه باید ظرف ده روز نسبت به اجرای رای اقدام کند دراین صورت متعهدله باید متعهد را الزام به انجام تعهد کند در غیر اینصورت با هزینه خود تعهد را بجا آورد و هزینه آن را ماز متعهد اخذ کند و در صورتی که اجرای تعهد توسط متعهدله امکان پذیر نباشد میتواند از طریق شخص ثالث اجرای تعهد را بخواهد.

در تعهداتی که زمان ایفای آن تعیین نشده( تعهد حال) متعهدله باید ایفای تعهد را از متعهد بخواهد که بهتر است ابتداً با ارسال اظهارنامه به متعهد این امر اتفاق افتد که در صورت عدم انجام تعهد از سوی متعهد دادخواست الزام به ایفای تعهد در محکمه مطرح شود ضمن اینکه اظهارنامه ارسالی ضمیمه پرونده گردد.

ممکن است به لحاظ تاخیر در اجرای تعهد خساراتی به متعهدله وارد گردد که او میتواند ضمن تقدیم دادخواست، خسارت تاخیر در انجام تعهد را از متعهد خواستار شود که دادگاه طبق ماده 226 قانون مدنی با جلب نظر کارشناس میزان خسارت را تعیین کرده و خوانده را به تادیه آن ملزم می کند البته لازم به ذکر است متعهدله باید این جهت را ثابت کند که زیان وارد شده بلاواسطه ناشی از عدم انجام تعهد یا تاخیر یا عدم تسلیم خواسته بوده است.

وجه التزام خسارت عدم اجرای تعهد است مبلغی که طرفین در قرارداد ذکر می کنند که در صورت عدم اجرای تعهد از سوی هریک از طرفین، باید پرداخت گردد اما خسارت عدم اجرای تعهد با اجرای اصل تعهد قابل جمع نمی باشد. یعنی یا باید خسارت عدم اجرای تعهد را بخواهیم یا اجرای اصل تعهد را اما می توان همراه با اجرای اصل تعهد خسارت تاخیر در اجرای تعهد را خواستار شویم.

بیشتر بدانید:معامله به قصد فرار از دین چیست؟

شما میتوانیدجهت مشاوره تلفنی یا حضوری با شماره های 86122587-021، 86120774-021، 09124464865 تماس حاصل فرمایید

 

 

تعداد بازدید صفحه : 2296
سئوالات خود را در مورد ایفای تعهدات بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح