ماده 5 : هر کس مرتکب قاچاق سلاح گرم یا سرد جنگی یا سلاح شکاری یا قطعات موثر یا مهمات آن ها شود یا نسبت به ساخت،منتاژ،فروش یا توزیع هر یک ازآن ها اقدام کند به ترتیب زیر به حبس تعزیری محکوم می شود:
-
سلاح سرد جنگی ،سلاح شکاری یا مهمات آن ،به حبس ازشش ماه تا دوسال
-
سلاح گرم سبک غیر خودکار ،مهمات یا قطعات موثر آن ،به حبس از دوسال تا پنج سال
-
سلاح گرم سبک خودکار ،مهمات یا قطعات موثر آن،به حبس از پنج تا ده سال
-
سلاح گرم نیمه سنگین و سنگین،مهمات یا قطعات موثر آن،به حبس از ده تا پانزده سال
تبصره) هرگاه موضوع جرم این ماده بیش از یک قبضه یا قطعات موثر از چند قبضه باشد مجازات مرتکب حسب مورد یکدرجه تشدید می شود.
ماده 6 : هر کس به طور غیر مجاز سلاح گرم یا سرد جنگی یا سلاح شکاری یا قطعات موثر یا مهمات آنهارا خریداری ،نگهداری یا حمل نماید یا با آنها معامله دیگری انجام دهد،به ترتیب زیر به حبس تعزیری محکوم می شود:
-
سلاح سرد جنگی،سلاح شکاری یا مهمات آن،به حبس از نود و یک روز تا شش ماه یا جزای نقدی از ده ملیون تا بیست و یک ملیون ریال
-
سلاح گرم سبک غیر خودکار ،قطعات موثر یا مهمات آن به حبس از شش ماه تا دوسال یا جزای نقدی از بیست ملیون تا هشتاد ملیون ریال
-
سلاح گرم سبک خودکار فقطعات موثر یا مهمات آن،به حبس از دو تا پنج سال
-
سلاح گرم نیمه سنگین و سنگین ،قطعات موثر یا مهمات آنها،به حبس از پنج تا ده سال
تبصره ) هرگاه موضوع جرم این ماده بیش از یک قبضه یا قطعات موثر از چند قبضه باشد مجازات مرتکب حسب مورد یک درجه تشدید می شود.
ماده 7 : در صورتی که قاضی با نظر کارشناسان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح یا سازمان انرژی اتمی در مورد مواد رادیواکتیو تشخیص دهد اسلحه،قطعات موثر یا مهمات آنها،با توجه به مقدار و میزان خسارت احتمالی ،انبوه بوده است،وی را به حبس تعزیری از ده تا پانزده سال محکوم می نماید.
تبصره_آیین نامه اجرائی این ماده ظرف شش ماه در خصوص تعیین جدول انبوه هر یک از مصادیق این قانون توسط وزارت کشور با همکاری وزارتخانه های دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح،دادگستری و اطلاعات تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.
ماده 8 : هر کس به طور غیر مجاز حرفه ی خودرا تعمیر سلاح گرم جنگی به حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال و درمورد سلاح شکاری به جزای نقدی از پنجاه تا یکصد ملیون ریال محکوم می شود.
ماده 9 : دارنده پروانه حمل سلاح شکاری ملکف است پس از انتقاء مدت به تمدید آن اقدام ننماید،سلاح غیر مجاز تلقی می شود و مرتکب به جزای نقدی از ده تا بیست میلیون ریال محکوم می گردد.
ماده 10 : هر کس مبادرت به تغییر در کالبیر،لوله و آلات متحرک هرنوع سلاح نماید یا شماره یا نشانه (آرم) سلاح را جعل نماید به جزای نقدی از بیست میلیون تا هشتاد میلیون ریال محکوم می شود.چنانچه تغییر یا جعل به در خواست مالک اسلحه یا متصرف آن صورت گیرد متقاضی نیز به مجازات مباشر محکوم می شود.