تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
مزاحمت برای زنان و کودکان

توهین مشدد به اعتبار جنسیت یا سن طرف توهین

گاهی در بعضی از مواقع معیار هایی باعث تشدید جرم می شود از جمله توهین به  زنان و توهین به کودکان .

حقوق کیفری اصولا حقوقی غیر شخصی است،یعنی همه ی افراد و تابعان آن را شامل می شود و این حقوق برایشان یکسان است.اما حمایت از جنسیت زن،به دلیل تفاوت و ساختار طبیعی آفرینش او و همچنین اطفال که از لحاظ روحی و جسمی انان را آسیب پذیر تر می کند در قانون به آن توجه بیشتری شده است.

مزاحمت برای بانوان و کودکان

در جامعه امروز متاسفانه درصد بسیار بالایی از مزاحمت های خیابانی،توهین به زنان و توهین به کودکان ، مزاحمت برای زنان و کودکان و...گزارش می شود که ازدیاد این اتفاق بسیاری از افراد جامعه را نگران کرده است از این رو قانون گذار در قانون مجازات اسلامی این جرم را پیش بینی و برای آن کیفر در نظر گرفته است.

 

منظور از توهین چیست؟

جرم توهین، نسبت دادن یک امر وهن آور به شخصی بوده به نحوی که عرفا به خفیف شدن و کسر شان وی منتهی گردد. حکم مجازات جرم توهین بسته به این عامل که توهین ساده ( توهین به افراد عادی) یا مشدد (توهین به اشخاص حقوقی) باشد، متفاوت و به ترتیب مشمول مواد 608 و 609 قانون مجازات اسلامی می باشد.ام در جرم توهین و مزاحمت به زنان   به اعتبار جنسیت و همچنین کودکان به اعتبار سن و شرایط آنان این مجازات تشدید شده است.

 

مجازات جرم مزاحمت برای زنان و کودکان

ماده ی 619قانون مجازات اسلامی چنین بیان می دارد:

هرکس دراماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و تا74ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

 

نکته:منظور از تعرض در این ماده دست درازی و مزاحمت جسمانی است و منظور از اطفال ،کودکانی است که به سن بلوغ شرعی نرسیده اند.

 

بیشتر بدانید: مجازات جرم مزاحمت تلفنی

 

و ماده ی 638قانون مجازات اسلامی چنین مقرر کرده است:

هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید ،علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دوماه یا تا74ضربه شلاق محکوم می گردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار نماید فقط به حبس از ده روز تا دوماه یا تا 74ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

تبصره:زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه یا از پنجاه هزار ریال تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.

در نتیجه در صورت محرز بودن مرتکب مجرم بودن یا نبودن وی نسبت به قربانی،لزوما تاثیری در تحقق یا عدم تحقق جرم ندارد،مگر در شرایطی که عرفا نتوان آن عمل را تعرض ،مزاحمت یا توهین دانست.

 

نکته: برای جرم مزاحمت برای بانوان و کودکان و توهین به بانوان و کودکان به کار بردن هیچ لفظی برای تحقق جرم ضرورت ندارد.

 

در مورد مجازات مذکور در ماده ی 619با توجه به این که حداکثر آن بیش از 91روز حبس و حداقل آن کمتر از 91روز حبس می باشد؛اداره ی حقوقی قوه ی قضائیه طی یک نظریه مشورتی ،چنین اشعار داشته است:

نظر به اینکه مجازات حبس مندرج در ماده ی 619قانون مجازات اسلامی منطبق با بند2ماده ی 3قانون وصول برخی از درامد های دولت و مصرف آن در موارد معین می باشد،توجها به ماده ی مرقوم ،دادگاه مخیر است که به بیش از 3ماه حبس یا جزای نقدی از 70001ریال تا3000000ریال حکم بدهد،ولی چون در ماده ی 619علاوه بر مجازات حبس ،شلاق نیز عنوان شده لذا در مقام تخفیف دراین قسمت دادگاه می تواند،حسب مورد و اوضاع احوال و شرایط خاص متهم ،بر طبق ماده ی 22قانون مجازات اسلامی(38فعلی)عمل نماید.

پرسش: آیا جرم توهین به زنان و کودکان و مزاحمت برای زنان و کودکان جزو جرائم قابل گذشت است یا غیر قابل گذشت؟

پاسخ: جرم توهین و فحاشی و همچنین مزاحمت برای نوامیس و و کوکان از جمله جرائم قابل گذشت است.

 

راه های اثبات جرم مزاحمت برای بانوان و کودکان

1_شهادت شهود

2_وقوع جرم در منظر نیروی انتظامی

3_اقرار

4_ثبت واقعه دوربین های مدار بسته شهری و...

 

آیا جرم مزاحمت برای زنان و کودکان ازجمله جرائم قابل گذشت است؟

جرم مزاحمت برای زنان و کودکان از جمله جرائم غیر قابل گذشت است.

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

جرم مزاحمت برای بانوان و کودکان و همچنین جرم توهین به بانوان و کودکان از جمله جرائم مشدد و علیه آزادی و امنیت شهروندان است .یک وکیل خوب و حرفه ای می تواند همانند یک مشاور و دوست خوب شما را در تسریع روند پرونده یاری نماید تا در کمترین زمان و بالاترین سرعت ممکن به نتیجه مطلوب دست یابید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات جرم توهین به زنان و کودکان و مزاحمت برای زنان و کودکان و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 1677
سئوالات خود را در مورد مزاحمت برای زنان و کودکان بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح