تهدید اشخاص
حق آزاد بودن از هرگونه ترس و واهمه یکی از آرمان ها و اهداف اعلامه ی جهانی حقوق بشر و رسیدن به جهانی است که در آن همه ی افراد بشر از ترس و واهمه آزاد باشند؛ در جرم تهدیداشخاص یعنی شخص طرف مقابل را نسبت به یک عمل بد یا نامشروع بترساند.
مفهوم جرم تهدید اشخاص
از دیدگاه قانون مدنی جرم تهدیداشخاص یعنی دادن وعده ی انجام عملی در ارتباط با شخص دیگر که وی را در آینده متضرر خواهد کرد.وعده ی داده شده باید در فرد تهدید شده اثر کند. تهدیداشخاص به وارد نمودن آسیب های جسمی ، مالی و حیثیتی در قوانین جزایی کشور ما جرم محسوب شده و قانون گذاربرای این عمل ، مجازات های سنگین را در نظر گرفته است که این مجازات ها شامل شلاق و حبس می باشد. البته این مساله که تهدید همراه با اجبار باشد یا نه بر میزان مجازات اثرگذار می باشد.
تهدیداشخاص یعنی ترساندن طرف مقابل به هر آنچه که برای وی زیانبار یا ناخوشایند است؛البته هر گاه ضرر،بنا به قضاوت عرف،کوچک و قابل اغماض باشد این جرم محقق نمی شود یعنی مثلا مالکی مستاجر خود را تهدید به بالا بردن اجاره ملک کند.
مجازات جرم تهدید اشخاص
در رابطه با مجازات جرم تهدیداشخاص به قتل یا ضرر های دیگر ماده 668قانون مجازات اسلامی اصلاحی سال1399چنین اشعار می دارد:
هرکس با جبر و قهر یا با اِکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضاء و یا مهر نماید و یا سند و نوشته ای که متعلق به او یا سپرده به او میباشد را از وی بگیرد به حبس از چهل و پنج روز تا یک سال و تا 74ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
همچنین ماده ی 669قانون مجازات اسلامی چنین بیان می دارد:
هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.
نکته: منظور از ضرر بستگان،خویشاوندان نزدیک سببی و نسبی است.
منظور از ضرر نفسی ،ضرری که متوجه جسم شخص باشد.
منظور از ضرر شرفی،ضرری که متوجه آبروی شخص باشد.
منظور از ضرر مالی،ضرری که متوجه حقوق مالی شخص باشد.
منظور از افشای سر،سری است که شخص بر مکتوم ماندن آن اصرار دارد.
چند نمونه از مصادیق تهدیداشخاص
1-اشخاصی که توسط هر نوع سلاح گرم و سرد اقدام به تهدید فرد دیگری می کنند.
2-اشخاصی که تهدیداشخاص را وسیله ی اجبار دیگران به امضا و مهر و ارائه سند و نوشته ای می نمایند.
3-افرادی که توسط تهدیداشخاص به قتل،افشای راز،آسیب های مالی و نفسی در فرد و تهدید به آبروی ،وی را ملزم به انجام یا قبول امری می کنند.
4-تهدیداشخاص در هواپیما که موجب اخلال در کار ناوگان هوایی و پرسنل پروازی می شود.
بیشتر بدانید:مجازات جرم زورگیری و اخاذی
مرجع صالح برای رسیدگی به جرم تهدید اشخاص
مرجع رسیدگی به جرم تهدیداشخاص مانند بسیاری از جرایم دیگر با طرح شکایت کیفری شروع می شود.مرجع صالح برای رسیدگی به جرائم عمومی ،دادگاه عمومی واقع در محل وقوع جرم است.
راه های اثبات جرم تهدید اشخاص
1_اقرار متهم
2_شهادت شهود
3_علم قاضی
آیا جرم تهدید اشخاص از جمله جرائم قابل گذشت است؟
جرم تهدید اشخاص از جمله جرائم قابل گذشت است که در قانون ذکر شده است.
چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟
از آنجایی که تشخیص وقوع ارکان جرم تهدیداشخاص ،کاری پیچیده و مستلزم بررسی های قانونی است،لذا باید پیش از طرح شکایت کیفری،ضمن مشورت با وکیل کیفری از صحت وقوع جرم تهدید موثر اطلاع یافت.یک وکیل خوب و حرفه ای با توجه به راهکار ها و دانشی که نسبت به قوانین دارد می تواند شما را در تسریع روند پرونده یاری نماید تا در کمترین و زمان و بالا ترین سرعت ممکن به نتیجه مطلوب دست یابید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات جرم تهدیداشخاص و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
86120774
86122587