توهین به مقام بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری
انقلاب اسلامی یکی از بزرگ ترین و بهترین تحولاتی بود که در ایران رخ داد،که تمام خصایص یک جامعه ای آرمانی را دارا بود؛ما در این مقاله سعی داریم در رابطه با جرم توهین به رهبر ومجازات جرم توهین به مقام بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران به تفسیر به توضیح بپردازیم.
پیشینه انقلاب اسلامی ایران
بنیان گذار این انقلاب حضرت امام خمینی(ره)،یکی از بزرگ ترین و عادل ترین مردان آن دوره بود.این انقلاب در سال1357 با مشارکت طبقات مختلف مردم صورت پذیرفت و منجر به براندازی حکوم محمد رضا شاه پهلوی و شکل گیری انقلاب اسلامی ایران شد.
مجازات جرم توهین چیست؟
مجازات جرم توهین به رهبری قبلی و فعلی در ماده ی 514قانون تعزیرات پیش بینی و چنین بیان شده است:
هرکس به حضرت امام خمینی،بنیان گذار جمهوری اسلامی رضوان الله علیه و مقام معظم رهبری به نحوی از انحاء اهانت نماید به حبس از شش ماه تا دوسال محکوم خواهد شد.
مرجع رسیدگی به جرم توهین به مقام معظم رهبری
مرجع صالح به رسیدگی جرم توهین به رهبر دادگاه انقلاب می باشد. همچنین به جرائم ذیل در دادگاه انقلاب رسیدگی می شود:
الف - جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی، محاربه و افساد فی الارض، بغی، تبانی و اجتماع علیه جمهوری اسلامی ایران یا اقدام مسلحانه یا احراق، تخریب و اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام
ب - توهین به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری
پ- تمام جرائم مربوط به مواد مخدر، روان گردان و پیش سازهای آن و قاچاق اسلحه، مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل
ت- سایر مواردی که به موجب قوانین خاص در صلاحیت این دادگاه است.
توهین به مقام معظم رهبری در نشریه و مطبوعات
وهمچنین در ماده ی 27قانون مطبوعات در خصوص جرم توهین به رهبر چنین پیش بینی شده است:
هر گاه در نشریهای به رهبر یا شورای رهبری جمهوری اسلامی ایران و یا مراجع مسلم تقلید اهانت شود، پروانه آن نشریه لغو و مدیرمسئول و نویسنده مطلب به محاکم صالحه معرفی و مجازات خواهند شد.
آیا جرم توهین به مقام معظم رهبری از جرائم قابل گذشت است؟
طبق ماده ی 514 توهین به رهبر به هر نحو توهین چه با فعل چه با گفتار یا اشاره صریح یا کتابت برای ایجاد جرم کفایت می کند و طبق ماده ی 104قانون مجازات اسلامی که هیچ اشاره ای به جرایم قابل گذشت در این رابطه نشده است ،یک جرم غیر قابل گذشت است.
نکته: برای وقوع جرم توهین به رهبر ، مرتکب باید عامدا و عالما موجب جرم اهانت شود یعنی علاوه بر عمد در فعل،مستلزم توجه داشتن وی به وهن آور بودن رفتارش ،و نیز آگاهی از مقام شخص مورد توهین داشته باشد.
بنابر این هرگاه مرتکب در حالت مستی ،خواب یا تحت تاثیر هیپنوتیزم اهانت کند،یا معنی لغات و کلمات مورد استفاده را نداند یا از سمت شخص مورد توهین بی اطلاع باشد مشمول ماده ی 514نمی شود.
چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات جرم توهین به رهبر و دریافت مشاوره با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
86120774
86122587