تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
تفاوت ملک مشاع با ملک مفروز

تفاوت ملک مشاع با ملک مفروز

ملک مشاع چیست

مشاع در لغت به معنی مشترک و تقسیم نشده است.در تعریف ملک مشاع می توان گفت ملکی که چند نفر با هم در آن شریک اند  به طوری که نمی توان سهم هر کدام را به طور جداگانه تشخیص داد و هرگونه تصمیمی که برای آن ملک گرفته شود باید با رضایت و توافق همه ی مالکین باشد.

ملک مفروز چیست

مفروز در لغت به معنی قابل تقسیم است.در تعریف مال مفروز می توان گفت مالی که قابلیت تقسیم و جدا شدن دارد و یک نفر مالک آن است و هرگونه دخل و تصرف در آن با تصمیم یک نفر صورت می گیرد.

پرسش: چه زمانی اصطلاح مفروز در برابر اصطلاح مشاع قرار می گیرد؟

پاسخ: اصطلاح مفروز در برابر مشاع هنگامی استفاده می شود که از نظر مقررات ثبتی،شرکاء تصمیم به جدا کردن یک قسمت از سهم مالکیت یکی از شرکاء از سهم سایر شرکاء در ملک معینی را داشته باشد.یعنی اگر چند نفر مالکیت مقدار مشخصی از ملک مشاع را داشته باشند و بخواهند سهم خود را مفروز کنند تا به صورت مستقل از ملک خود استفاده کنند،باید آن ملک نسبت به سهم مشاع مالکان میان آنها افراز شود.

تفاوت ملک مشاع با ملک مفروز را به شرح ذیل بیان می نماییم:

1_تفاوت ملک مشاع با ملک مفروز این است که ملک مشاع توسط چند مالک اداره می شود اما ملک مفروز تنها یک مالک دارد.

2_در ملک مشاع تصمیم گیری بر عهده ی همه مالکین است و بدون رضایت یکی از آنها توافق صورت نمی گیرد اما تصمیم گیری درباره ملک مفروز تنها بر عهده ی همان مالک است.

3_ملک مشاع،در صورت تقسیم بندی و جدا شدن ،به ملک مفروز تبدیل می شود.یعنی در واقع ملک مفروز،تقسیم شده ملک مشاع است؛و در خصوص ملک مشاع،امکان افراز آن برای یک ملک با یک سند مشخص وجود ندارد و تنها می توان با مشخص کردن قدر السهم افراد،اقدام به فروش و تفکیک مال نمود.

آیا فروش ملک مشاع جرم است؟

تمام مالکان می توانند اقدام به فروش و اجاره سهم خود کنند.این در حالی است که اگرچه سهم فروش رفته است اما تصرف مادی در آن باید با اذن دیگر مالکین صورت گیرد.در واقع بدان معناست که فروش ملک نوعی از تصرف حقوقی است که به خریدار اجازه تصرف مادی تا رضایت دیگر مالکین نباشد را نمی دهد.

 

بیشتر بدانیم:حقوق ثبتی و اهمیت آن

 

تقسیم مال مشاع

مال مشاع را به سه حالت می توان تقسیم نمود:

1_تقسیم به افراز:افراز به معنی جدا کردن سهم هر یک از مالکین مشاعی از ملک مشترک می باشد که باید به صورت توافق و تراضی یابا اجبار از طریق دادگاه صورت می پذیرد.

و هر شریکی می تواند برای رهایی از حالت شراکت درخواست افراز و تقسیم را به مرجع ذی صلاح بدهد مگر اینکه ممنوعیت قانونی یا قراردادی داشته باشد.

2_تقسیم به تعدیل:در صورتی که مال مشاعی از نظر اجزاء ارزش واحد و یکسانی نداشته باشد؛مانند اینکه یک قطعه زمین روبه روی اتوبان آن،ارزش بالاتری از قسمت های دیگر آن داشته باشد در این نوع تقسیم کارشناسی مبنا را مساحت قطعه زمین قرار نمی دهد بلکه ارزش زمین موثر در مساحت زمین خواهد بود؛یعنی قسمت های ارزان را از لحاظ مساحت وسیع تر می گیرد تا برابری کند.

3_تقسیم به رد:گاهی کم یا زیا کردن مساحت مال مشاع توازن برای تقسیم ایجاد نمی کند و ناچارا برای تعادل سازی باید وجهی یا مالی از تقسیم خواهد رسید؛با دریافت آن اضافی مشخص،سهام وی نیز از نظر ارزشی معادل سهام دیگر شرکاء گردد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ملک های مشاع و مفروز و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 756
سئوالات خود را در مورد تفاوت ملک مشاع با ملک مفروز بپرسید :
CAPTCHA
حجت در تاریخ یکشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۰ :
چطوری میتونم ازتون مشاوره بگیرم؟
صادق در تاریخ یکشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۰ :
مچکرم خیلی عالی بود.
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح