شرط تنصیف چیست؟
شرط تنصیف یا نصف کردن دارایی،میان زن و شوهر است؛که در این خصوص مقرره ای در قانون وجود ندارد؛و زوج تکلیفی بر پرداخت نصف دارایی به زوجه ندارد.
در صفحه ی هشتم قباله ی ازدواج سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به صورت چاپی و پیش فرض شرط نصف دارایی را پیش فرض شرط نصف نمودن دارایی را پیش بینی کرده و اگر زوجین آن را امضاء نکنند شرط تنصیف جایگاهی نخواهد داشت.
تعهد زوج پس از امضا کردن شرط تنصیف
پس از اینکه زوجین شرط تنصیف را امضاء کردند،زوج نمی تواند ادعای متوجه نشدن آن را کند و از ادای آن سر باز زند.
شرط تنصیف شامل کدام دارایی های زوج می شود؟
شرط تنصیف به دارایی هایی اطلاق می شود که زوج بعد از عقد و در واقع زوجین در کنار هم به دست اورده اند،و شامل اموال زوج قبل از ازدواج نخواهد بود؛و از یک درصد تا پنجاه درصد اموال به زوجه تعلق می گیرد و حتمی الزامی بر پنجاه درصد اموال نیست.
شرط تنصیف شامل مستثنیات دین
در شرط تنصیف استناد به مستثنیات دین مانند مسکن مناسب شان زوج فقط در دین،مثل مهریه یا بدهی امکان پذیر نیست و جایی در شرط نصف اموال ندارد و زوج نمی تواند به این بهانه که آن خانه ای که خریده محل سکونت اوست از این امر امتناع ورزد.
نکته: در عبارت شرط تنصیف دارایی وقتی از کلمه ی دارایی استفاده می شود منظور بدهکاری های شخص هم هست و دادگاه در بررسی شرط تنصیف دارایی می بایست به این موضوع دقت داشته باشد.
شرط تنصیف در چه مورد قابل اجراست؟
شرط تنصیف در مواردی قابل اجرا است که تقاضای صدور طلاق از جانب زوج مطرح شود نه ازجانب زوجه و طلاق توافقی صورت نگرفته باشد،اقدام به تقاضای طلاق کند و بتواند عدم تمکین زن را ثابت کند این شرط قابل اجرا نخواهد بود.
حذف کردن شرط تنصیف از شروط ازدواج
پیش از امضاء این امکان مقدور است که شرط تنصیف را حذف و شرایط معقول تری را جایگزین آن کرد.
انتقال اموال پیش از درخواست طلاق
اگر زوج پیش از دادخواست طلاق تمامی اموال خود را به دیگری منتقل نماید حتی اگر ثابت شود به علت فرار از این امر باشد،هیچ مسئولیتی متوجه وی نخواهد بود.
پرسش: سهم الارثی که بعد از عقد به زوج می رسد شامل شرط تنصیف می شود؟
پاسخ: خیر؛در شرط تنصیف فقط اموالی مدنظر است که با کار و کوشش حاصل شود.
پرسش: اگر زوج قبل از ازدواج خانه ای داشته و بعد از ازدواج آن را عوض کند و خانه ی دیگری بخرد آیا شامل شرط تنصیف است؟
پاسخ: در اینجا باید گفت می توان معیار را ارزش خانه پیش از عقد با ارزش خانه کنونی در نظر گرفت و با توجه به آن میزانش را مشخص نمود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شرط تنصیف و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
86120774
86122587