تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
اجاره کردن

اجاره کردن

اجاره به معنی عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره می شود.که اجاره دهنده را موجر و اجاره کننده را مستاجر و مال مورد اجاره را عین مستاجره می گویند.

امروزه بسیاری از انسان ها اقدام به اجاره کردن چیزهای مختلفی از قبیل خانه،ماشین،حیوان و حتی انسان و خیلی موارد دیگر می کنند.

اجاره اشیاء

اجاره کردن اشیاء که بسیاری از افراد اقدام به آن می کنند؛مثال: عروس و داماد که برای شب عروسی خود ماشین عروس کرایه می کنند یا خانواده ای که برای سکونت ملکی را اجاره می کنند و همچنین خانواده ای که در مراسم ختم اقدام به اجاره میز و صندلی می کنند.

شرایط اجاره کردن

در تمام این موارد موجر و مستاجر طبق توافق و قراردادی که با یکدیگر برقرار می کنند شرایطی از قبیل زیر دارد که قانون گذار در قانون مدنی صراحتا به آن اشاره کرده است:

1_در اجاره اشیاء مدت اجاره باید معین شود والا اجاره باطل است.

2_مدت اجاره از روزی شروع می شود که بین طرفین مقرر شده و اگر در عقد اجاره ابتدا مدت ذکر نشده باشد از وقت عقد محسوب می شود.

3_در صحت اجاره قدرت بر تسلیم عین مستاجره شرط است.

4_برای صحت و درستی اجاره باید از حق بهره بردن از عین مستاجره و بقای اصل آن ممکن باشد.

5_عین مستاجره باید معین باشد و مالی که مجهول باشد یا قطعی نباشد باطل است.

6_حتی اگر موجر مالک عین مستاجره نباشد ولی حتمی باید مالک منافع آن باشد همانند کسی که به خارج از کشور مسافرت می کند و خانه اش را به امانت می سپارد به دست کسی و اختیار داده به آن شخص در رابطه با آن ملک

7_اجاره مالی که مشاع است و چند نفر در آن شریک هستندمجاز است اما با اجاره ی شریک مال.

8_موجر مجبور است عین مستاجره را تسلیم مستاجر کند و در صورت خودداری و امتناع مستاجر حق خیار فسخ دارد.

9_موجر باید عین مستاجره را در حالتی تسلیم نماید که مستاجر بتواند از آن استفاده ی مطلوب کند.

10_هرگاه مستاجر متوجه عین مستاجره شود عین مستاجره معیوب است،می تواند اجاره را فسخ کند ولی اگر موجر عیب را بر طرف کند به طوری که به مستاجر ضرری نرسد،مستاجر حق فسخ ندارد.

11_اگر عین مستاجره در مدت اجاره کلا یا بعضا تلف شود مانند ماشین که در حادثه سیل از کار بی افتد و خراب شود مستاجر می تواند اجاره را فسخ کند یا فقط مطالبه تقلیل نسبی ما الاجاره نماید.

12_موجر نمی تواند در عین مستاجره تغییری به وجود آورد که به نفع مستاجر نباشد مثلا در زمین کشاورزی که به اجاره داده شده است موجر اقدام به خراب کردن و از بین بردن زمین و درخت های آنجا کند.

13_اگر در مدت اجاره ی عین مستاجره نیاز به تعمیرات ضروری در آن به وجود بیاید که تاخیر در آن موجب ضرر موجر شود مستاجر نمی تواند مانع از آن شود؛البته اگر در آن مدت تعمیر نتواند از عین مستاجره کلا یا بعضا استفاده نماید حق فسخ اجاره را خواهد داشت؛مانند ماشینی که پمپ بنزین آن سوراخ شده و اگر آن را تعمیر نکند موجر،باعث آسیب جدی به ماشین می شود.

14_کلیه ی تعمیرات عین مستاجره بر عهده ی مالک است مگر آنکه خلاف آن شرط شده باشد یا عرفا خلاف آن باشد.

15_مستاجر باید در استعمال و استفاده از عین مستاجره به نحو متعارف رفتار کرده و تعدی و تفریط نکند و همچنین مال الاجاره را سر موعد طبق توافق طرفین پرداخت نماید.

16_عقد اجاره به محض انقضاء مدت برطرف می شود و مستاجر باید عین مستاجره را به موجر پس دهد مگر قرار بر تمدید قرارداد داشته باشند و به توافق برسند.

17_عقد اجاره با فوت موجر یا مستاجر منفسخ نمی شود مگر در زمانی که موجر ضمن عقد شرط کرده باشد.

18_اگر مستاجر در عین مستاجره بدون اذن موجر تعمیراتی نماید،حق مطالبه قیمت آن را نخواهد داشت.

 

بیشتر بدانید:قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال1376

 

اجاره اشخاص

گاهی ممکن است شخصی برای انجام کاری انسان دیگری را اجاره کند که در این شرایط کسی که انسانی را اجاره کرده مستاجر و کسی که مورد اجاره واقع می شود را اجیر المال  الاجاره اجرت می نامند،که ممکن است آن فرد اجیر را برای خدمه یا کارگران یا متصدی حمل و نقل اشخاص و...باشد.

اجاره حیوانات

عده ای از افراد ممکن است حیوانات را از یکدیگر کرایه کنند مانند کشاورزی که در گذشته برای شخم زدن زمینش اقدام به اجاره گاوی می کرد.

در اجاره ی حیوان ،تعیین منفعت با تعیین مدت اجاره است یا بیان مسافت و محلی که راکب محمول به آنجا حمل شود و موجر بر حسب آن با مستاجر توافق می کند.

ممکن است در اجاره ی حیوان شرط شود که اگر موجر حیوان را در وقت معین به محمول نرساند،مقدار معینی از مال الاجاره کم شود.

همچنین در اجاره ی حیوان لازم نیست که عین مستاجره حیوان مشخصی باشد بلکه تعیین نوع معینی از آن کافی است،و آن حیوانی که برای کار مشخصی اجاره داده می شود باید در همان مقصود از آن استفاده شود.مانند اسبی که برای سوار کاری اجاره داده شده است و از آن برای بار کشی استفاده شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اجاره کردن و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 515
سئوالات خود را در مورد اجاره کردن بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح