تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
سب و النبی

سب و النبی

پیامبر اکرم (ص) در دین اسلام از جایگاه والایی برخوردار است به حفظ حرمت آن حضرت بر همگان لازم و ضروری است. اسلام برای تامین مصالح اسلامی، معرفی مقام و منزلت پیامبر اکرم(ص) و حفظ و صیانت جایگاه حقیقی و حقوقی آن حضرت، مجازات عواقبی را برای حرمت شکنان و سب کنندگان به آن حضرت در نظر گرفته است در این مقاله سعی داریم در رابطه با مجازات سب النبی به تفسیر توضیح دهیم.

سب النبی چیست؟

سب به معنی دشنام دادن است  و سب النبی یعنی کسی به پیامبر اکرم(ص) دشنام دهد یا چیزی به پیامبر نسبت دهد که موجب تحقیر و نقص او شود.

 

مجازات سب النبی چیست؟

قانونگذار در ماده 262 قانون مجازات اسلامی حکم مجازات سب کنندگان را چنین اشعار داشته  که هرکس پیامبر اعظم (ص) یا هر یک از از انبیای عظام الهی را دشنام دهد یا قذف دارد سب النبی است و به اعدام محکوم می‌شود.

 

بیشتر بدانید:مجازات جرم توهین به بنیان گذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری

 

نکته: قذف هر یک از ائمه معصومین (ع) یا حضرت فاطمه زهرا (س)یا دشنام  ایشان در حکم سب النبی است.

 

مجازات سب النبی از روی اکراه و اجبار

لازم به ذکر است هرگاه متهم به سب، ادعا نماید که اظهارات وی از روی اکراه، غفلت، سهو یا در حالت مستی یا غضب یا سبق لسان (اشتباه لفظی) یا بدون توجه به معانی کلمات و یا نقل قول از دیگری باشد سب النبی محسوب نمی‌شود اگر سب در حالت مستی یا غضب یا به نقل از دیگری باشد و اهانت کند موجب تعزیر تا هفتاد و چهار ضربه شلاق است.

 

پرسش: سب النبی جزو جرائم تعزیری است یا حدی؟

پاسخ: سب النبی یکی از گناهان کبیره است و جزو جرائم حدی است و از آنجایی که این عمل بسیار شنیع و ممنوع است قانون گذار در قانون مجازات اسلامی  مجازات سختی برای آن در نظر گرفته است.

چگونه بهترین وکیل برای جرم سب النبی را بشناسیم؟

سب النبی از جمله جرائم حدی است و بسیار پیچیده است که مجازات آن بسیار سنگین است؛یک وکیل خوب و حرفه ای باید علاوه بر داشتن اطلاعات کامل و جامع  در رابطه قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری بتواند با رازداری و تجربه کافی به شما در ادامه روند پرونده کمک کند. 

 

چگونه بهترین وکیل را  بشناسیم؟

در قانون مجازات اسلامی جرمی تحت عنوان روزه خواری وجود ندارد اما با توجه به شرایطی می توان روزه خواری در ملاء عام را مصداق جریحه دار کردن عفت عمومی برای مرتکب در نظر گرفت و شخص را مجازات نمود.برای کاهی مجازات روزه خواری در ملاء عام ،بهترین عمل آن است که با یک مشاور حقوقی و وکیل خوب مشورت گردد؛یک وکیل خوب و حرفه ای می تواند با تجربه و آگاهی کامل نسبت به قوانین به بهترین شکل ممکن مارا در روند پرونده یاری نماید.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات سب النبی و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 647
سئوالات خود را در مورد سب و النبی بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح