تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
تغییر نام

نام هر فرد مشخصه بارز برای معرفی اوست. موهبتی ارزشمند از بدو تولد تا لحظه مرگ.اسناد مربوط به احوال شخصیه را اسناد ثبت احوال یا اسناد سجلی می نامند. نام هر شخص که در دفاتر ثبت احوال ثبت می گردد دارای آثار حقوقی می باشد.

گاهی اوقات نام فرد مورد علاقه و پسند وی نیست به همین جهت مطابق با شرایط قانونی و رعایت تشریفات خاص می تواند اسم کوچک خود را تغییر دهد.

حق هر شخص بر نام خود جزء حقوق غیر مالی و مربوط به شخصیت است و نمی توان آن را مورد معامله قرارداد یا قابل نقل و انتقال نمی باشد. همچنین شناسنامه هر فرد رونوشت رسمی از موارد مندرج در دفاتر اسناد سجل احوال است بنابر این در صورت تعارض شناسنامه با دفتر ثبت احوال شناسنامه باید اصلاح گردد.

به موجب ماده 995 قائون مدنی تغییر مطالبی که در دفاتر سجا احوال ثبت شده است ممکن نیست مگر به موجب حکم محکمه به همین جهت تغییر نام های کوچک که متضمن منفعت عقلایی و مشروع باشد در صلاحیت محاکم دادگستری می باشد ولی صرف اصلاح اشتباه ناشی از تلفظ در صلاحیت هئیت حل اختلاف است.

مطابق ماده 20 قانون ثبت احوال:

انتخاب اسامی که موجب هتک حیثیت و مقدسات اسلامی باشند، عناوین کشوری یا لشکری و القاب، نام های زننده و مستهجن، نام های نامتناسب با جنس، نام های معرف صفات مذموم و مغایر با ارزش های والای انسانی، نام هایی که موجب تحقیر اشخاص می شود یا دارای معنای لغوی که در جامعه قابل پذیرش نباشد ممنوع بوده و قانون تغییر آن ها را امکان پذیر می داند.

طبق تبصره 5 همین ماده بیان میدارد ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلائل شرعی ثابت گردد الزامی است مگر کسانی که خود را سیّد ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعا احراز شود.  

قانونگذار اعلام میدارد انتخاب نامهایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می‌گردد و همچنین انتخاب عناوین و القاب و نامهای زننده و مستهجن یا نامتناسب با جنس ممنوع است. تشخیص نامهای ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می‌باشد و این شورا نمونه‌های آن را تعیین و به سازمان اعلام میکند.   

هم‌اکنون تقاضای تغییر نام در کمیته ویژه‌ای با عنوان «کمیته نام» که در سازمان ثبت احوال تشکیل شده، رسیدگی می‌شود و در صورتی که مغایرتی با دستورالعمل تغییر نام وجود نداشته باشد، با آن موافقت می‌شود.

شرایط تغییر نام به شرح ذیل می باشد:

اشخاص 18 سال به بالا.

افراد کمتر از 18 سال که دارای حکم رشد باشند.

پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از 18 سال.

سرپرست قانونی ( قیم ، امین ، وصی ) برای افراد صغیر و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد

مدارک مورد نیازبرای درخواست تغییر نام در محاکم:

– ارائه اصل شناسنامه و دو برگ تصویر آن.

– تکمیل فرم درخواست تغییر نام.

– پرداخت هزینه  متعلقه طبق تعرفه جاری.

فردی که تصمیم به تغییر نام خود را دارد درخواست خود را مبنی بر دادخواست تغییر نام ارائه و ثبت نماید  این دادخواست میتواند در محل اقامت خود، یا شهرستان محل صدور شناسنامه اقامه گردد. دادگاه به منظور رسیدگی به ادعای شما جلسه ای تشکیل و وقت رسیدگی تعیین و ابلاغ می گردد.

 قاضی پس از استماع اظهارات و دلایل فرد در صورت وجود شاهد اظهارات شهود در صورتجلسه دادگاه ثبت می کند و پس از بررسی مدارک و مستندات و دفاعیه فرد رای خود را صادر می کند

در صورتی که رای دادگاه به نفع فرد درخواست کننده صادر شود پس از صدوراجرائیه شناسنامه جدید با نام جدید صادر میگردد. اگر رای دادگاه مخالف نظر فرد باشد می تواند با استناد ماده 4 قانون ثبت احوال ظرف مدت 10 روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود به تصمیم هیات حل اختلاف اعلام کند.

بیشتر بدانید: تغییر سن شناسنامه چگونه است؟

شما میتوانیدجهت مشاوره تلفنی یا حضوری با شماره های 86122587-021، 86120774-021، 09124464865 تماس حاصل فرمایید.

 

 

تعداد بازدید صفحه : 367
سئوالات خود را در مورد تغییر نام بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح