تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
ممنوع الخروجی

ممنوع الخروجی یعنی چه؟

در قوانین داخلی کشوربرای جلوگیری از فرار متهم یا مجرم (تحت تعقیب باشد /  هنوز تعقیبی صورت نگرفته باشد) یا اشخاصی که باید تعهدی را انجام بدهند اما از انجام آن سرباز میزنند(پرداخت مهریه / پرداخت اقساط وام بانکی / مالیات و......) تدابیری اتخاذ شده بنام ممنوع الخروجی. پس تا زمانیکه موضوع شفاف سازی نشده و علت مرتفع نشده شخص حق خروج از کشور را ندارد.

به طور مثال: شخصی از بانک وامی دریافت کرده با توجه به اخطاریه های بانک از بازپرداخت اقساط وام شانه خالی کرده به همین علت اسامی اشخاص از سمت بانک مذکور به بانک مرکزی اعلام می شود و در صورتی که شخص بدهی بانک را تسویه کند رفع ممنوع الخروجی وی با تایید بانک مرکزی ایران امکان پذیر می باشد.

دربسیاری از موارد شخص از ممنوع الخروج بودن خویش اطلاعی ندارد و هنگامی که برای خروج از کشور پاسپورت خود را تحویل مامور گیت میدهد تازه متوجه میشود که توسط شخص یا ارگانی خاص ممنوع الخروج شده اند که البته این موضوع در شرایطی که شخص سفر کاری و ضروری دارد بسیار تامل برانگیز میباشد.

سامانه استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی exitban.ssaa.ir

از طریق چه ارگانهایی ممنوع الخروجی اتفاق می افتد؟

1-منع خروج از کشور از سمت دولت: طبق ماده 17 قانون گذرنامه دولت میتواند در مورد بدهکاران قطعی مالیاتی و اجرای دادگستری و ثبت اسناد و متخلفین از انجام تعهدات ارزی، دولت می تواند از صدور گذرنامه و خروج آنان طبق ضوابط و مقرراتی که در آیین نامه تعیین می شود جلوگیری نماید.

2-منع خروج از کشور از سمت بانک: اشخاصی که به تعهدات خود عمل ننموده اند اسامی اشخاص از سمت بانک مذکور به بانک مرکزی اعلام می شود و در صورتی که شخص بدهی بانک را تسویه کند رفع ممنوع الخروجی وی با تایید بانک مرکزی ایران امکان پذیر می باشد.

3-منع خروج از کشور از سمت اداره مالیات : طبق ماده 202 قانون مالیات های مستقیم  وزارت امور اقتصادي و دارايي يا سازمان امور مالياتي كشور مي تواند از خروج بدهكاران مالياتي كه ميزان بدهي قطعي آنها از ده ميليون ريال بيشتر است از كشور جلوگيري نمايد. حكم اين ماده در مورد مدير يا مديران مسوول اشخاص حقوقي خصوصي بابت بدهي قطعي مالياتي شخص حقوقي اعم از ماليات بر درآمد شخص حقوقي يا مالياتهايي كه به موجب اين قانون شخص حقوقي مكلف به كسر و ايصال آن مي باشد و مربوط به دوران مديريت آنان بوده نيز جاري است. مراجع ذيربط به اعلام وزارت يا سازمان مزبور مكلف به اجراي اين ماده مي باشند.

تبصره - در صورتي كه موديان مالياتي به قصد فرار از پرداخت ماليات اقدام به نقل و انتقال اموال خود به همسر يا فرزندان نمايند سازمان امور مالياتي كشور مي تواند نسبت به ابطال اسناد مذكور از طريق مراجع قضايي اقدام نمايد.

4-منع خروج از کشور به قصد فرار از دین: طبق ماده 17 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی دادگاه رسیدگی‌ کننده به اعسار ضمن صدور حکم اعسار، شخصی را که با هدف فرار از پرداخت دین مرتکب تقصیر شده است تا موجب اعسار وی گردد با توجه به میزان بدهی، نوع تقصیر، تعدد و تکرار آن به مدت شش ماه تا دو سال به یک یا چند مورد از محرومیت‌های زیر محکوم  می‌کند به طور مثال : ممنوعیت خروج از کشورو........

5-منع خروج از کشور به دلیل ارتکاب جرم: طبق ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری در صورت وقوع جرم (تا قبل از اثبات مجرمیت متهم) تا هنگامی که به متهم دسترسی حاصل نشده است، بازپرس می تواند با توجه به اهمیت و ادله وقوع جرم، دستور منع خروج متهم را از کشور صادر کند.

 

ماده 247 و 248 قانون آیین دادرسی کیفری این چنین بیان می دارد: در صورت وقوع جرم (بعد از اثبات مجرمیت متهم) بازپرس می تواند متناسب با جرم ارتکابی، علاوه بر صدور قرار تامین، قرار نظارت قضایی را که شامل یک یا چند مورد دستور است، برای مدت معین صادر کند یکی از این دستورها ممنوعیت خروج از کشور می باشد. مدت اعتبار قرار منع خروج از کشور شش ماه و قابل تمدید است.
در صورتی که مدت مندرج در دستور منع خروج منقضی شود، این دستور خود به خود منتفی است و مراجع مربوط نمی‏ توانند مانع از خروج شوند.

در صورت عدم پرداخت مهریه، حکم ممنوع الخروجی شوهر به علت عدم پرداخت مهریه از مراجع ثبتی به عمل می آید.

اشخاص کمتر از 18 سال و کسانیکه تحت ولایت و قیمومت می باشند در صورتی که اجاره کتبی ولی یا قیم نداشته باشند ممنوع الخروج هستند.

زنان متاهل که اجازه همسر خود را ندارند و همچنین مشمولین وظیفه عمومی که اجازه کتبی از اداره وظیفه عمومی را ندارند ممنوع الخروج هستند.

رفع ممنوع الخروجی چگونه است؟

مدت ممنوع الخروجی 6 ماه است برای ادامه باید مدت را تمدید کرد در غیر اینصورت بعد از گذشت 6 ماه ممنوع الخروجی فرد بعد از 6 ماه بر اساس دستور دادستان رفع می شود.

در هریک از موارد منع خروج از کشور در صورتی که علت مرتفع شود شخص می تواند به راحتی از کشور خارج شود به طور مثال:

اگر شخصی بدهی بانکی یا مالیاتی داشته و به همین علت ممنوع الخروج شده باشد با مراجعه به مرجع مورد نظر (بانک، اداره مالیات و...) و تسویه  بدهی، ممنوعیت وی مرتفع میشود و به راحتی و البته قانونی می تواند از کشور خارج گردد.

همچنین اگر مردی به علت عدم پرداخت مهریه به حکم دادگاه یا اجرای ثبت ممنوع الخروج شده با پرداخت بدهی یا سپردن تامین مناسب و طی کردن مراحل قانونی نسبت به ممنوع الخروجی خویش اقدام نماید.

افراد کمتر از 18 سال و افرادی که تحت ولایت و قیمومیت هستند با اجاره ولی یا قیم میتوانند از کشور خارج شود و مشمولین وظیقه با سپردن تامین مناسب و رعایت تشریفات میتوانند از کشور خارج شوند.

متهم یا مجرم که از سوی مراجع قضایی ممنوع الخروج شده در صورتی که قرار منع یا موقوفی تعقیب و یا ترک تعقیب از سوی باز پرس صادر گردد یا به هر علت شناسایی گردد (خودش حاضر گردد یا دستگیر شود) یا مدت اعتبار 6 ماهه ممنوع الخروجی و ی تمام شده  و تمدید نشود ممنوعیت او مرتفع شده و میتواند از کشور خارج شود.

بیشتر بدانید: انواع قرارهای تامین کیفری

شما میتوانیدجهت مشاوره تلفنی یا حضوری با شماره های 86122587-021، 86120774-021، 09124464865 تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

 

تعداد بازدید صفحه : 628
سئوالات خود را در مورد ممنوع الخروجی بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح