تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
مجازات جرم شکارغیر مجازحیوانات

مجازات جرم شکارغیر مجازحیوانات

از ابتدای وجود جهان خلقت شکار کردن وجود داشته و قدمتی به اندازه ی قدمت جهان هستی دارد.حیوانات وحشی،حیوانات دیگر را برای بقای خود شکار می کردند و همچنین شکار کردن منبع تغذیه ای برای انسان ها بوده است؛اما با جمعیت روز افزون انسان ها و شکار بیش از حد باعث در معرض انقراض قرار گرفتن بعضی از گونه های جانوری شده است که قانون به منظور جلوگیری از انقراض آن ها شکار آن ها ممنوع اعلام کرده است.اما عده از انسان ها دست به شکار غیر مجاز می زنند که در ادامه به تفسیر به توضیح آن می پردازیم.

آیا شکار کردن موجب تملک می شود؟

ماده 179قانون مدنی در این باره بیان می دارد که شکار کردن موجب تملک است و آدمی مالک آن می شود اما در ماده ی 180همین قانون ،قانون گذار بیان می دارد شکار حیوانات اهلی و حیوانات دیگری که علامت مالکیت در آن باشد موجب تملک نمی شود.

یعنی نمی توان به صرف این ادعا که با شکار حیوانی مالک آن خواهی شد ،حیواناتی که تحت تملک دیگری است را شکار کنی و مالک آنها شوی.

نکته: انسانی که کندو و محلی برای زنبور عسل تهیه کند و زنبور عسل در آن،جمع شوند جزو ملک آن شخص است؛همانند کبوترانی که در برج کبوتر جمع شوند.

اما باید به این اصل مهم توجه داشت که با تغییر ماهیت شکار حیوانات،و با توجه به در معرض خطر و منقرض شدن بعضی از گونه ها ،قوانین مشخصی برای شکار وضع شده است به عنوان مثال در فصل های بهار و تابستان که زمان جفت گیری و زاد و ولد حیوانات است،شکار آنها ممنوع وشکارغیر مجاز تلقی شده و فرد شکارچی مجرم شناخته می شودو طبق قوانین مجازات خواهد شد.

همچنین بعضی از گونه های حیوانی به طور طبیعی در حال منقرض شدن هستند که فرد شکارچی قبل از شکار باید در این باره اطلاعات کسب کند و آنها را شکار نکند.

 

مجازات شکار غیر مجاز حیوانات

طبق قانون هیچ کس نمی تواند برای منافع خویش،باعث ضرر به غیر و تجاوز به منافع عمومی شود.در همین راستا قانون مجازات اسلامی مصوب سال1392در ماده 680 اصلاحی سال1399در این باره مقرر کرده است، هر کس بر خلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار یا صید حیوانات و جانوران وحشی حفاظت شده نماید به حبس از سه‌ ماه تا سه سال و یا جزای نقدی از20000000 ریال تا 250000000 ریال محکوم خواهد شد.

و همچنین مطابق با ماده679همین قانون هرکس به عمد و بدو‌ن ضرو‌رت حیوان حلال‌ گوشت متعلق به دیگری یا حیواناتی که شکار آنها توسط دو‌لت ممنوع اعلام شده است را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند به حبس از چهل و پنج روز و دوازده ساعت تا سه ماه یا جزای نقدی از 15000000ریال تا 25000000 ریال محکوم خواهد شد.

 

 

بیشتر بدانید:مجازات جرم آلوده کردن محیط زیست

 

برخی از مجازات های شکار غیر مجاز

طبق قانون راجع به شکارغیر مجاز بعضی از این مجازات ها به شرح زیر است:

1_چنانچه فردی مبادرت به شکار وصید جانوران وحشی بدون پروانه،شکار و صید بیش از میزان مندرج در پروانه یا خلاف مقررات و خارج از محل های مندرج در پروانه،حمل،عرضه،فروش و صدور جانوران وحشی بدون کسب پروانه یا مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست کند،به جزای نقدی از یکصد هزار تا یک میلیون ریال یا حبس از یک تا 6ماه محکوم می شود.

2_اگر فردی شکار غیر مجاز در قرق های اختصاصی و همچنین مبادرت به تخریب چشمه ها و آبشخور حیوانات و در مناطق حفاظت شده و پناهگاه های حیات وحش و اقدام به صدور و ورود حیوانات وحشی به صورت غیر مجاز نماید،به جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار تا سه میلیون ریال و حبس از91روز تا6ماه محکوم می شود.

3_چنانچه فردی مرتکب شکار و صید جانوران وحشی حمایت شده بدون داشتن پروانه ویژه ،شکار و صید در مناطق حفاظت شده و پناهگاه های حیات وحش بدون دریافت پروانه ویژه و صید غیر مجاز در رودخانه های حفاظت شده،از بین بردن رستنی ها و تخریب در پارک های ملی و آثار طبیعی ملی و هرگونه تجاوز و فعالیت غیر مجاز در این گونه مناطق شود ،به مجازات حبس از سه ماه تا سه سال  یا به جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار تاهجده میلیون ریال محکوم می شود.

4_چنانچه فردی مرتکب شکار جانوران وحشی کمیاب در معرض خطر انقراض از قبیل گورخر،گوزن زرد ایرانی و... شکار در پارک های ملی،شکار،صید یا کشتار جانوران وحشی با استفاده از سموم و مواد و امثال آن شود،به مجازات حبس از نود ویک روز تا سه سال یا جزای نقدی از یک میلیون هشتصد هزار تا بیست میلیون ریال محکوم می شود،و در صورت تکرار نیز به هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

 

پرسش: آیا داشتن اسلحه شکاری مجاز است؟

پاسخ: داشتن اسلحه شکاری منوط به داشتن پروانه معتبر میباشد و بدون پروانه مجاز نیست.

 

خرید و فروش شکار غیر مجاز

مطابق با قانون راجع به شکار خرید و فروش حاصل شکار غیر مجاز نیز بدون پروانه مربوط، ممنوع است. خرید و فرو‌ش، تکثیر و پرو‌رش و صدو‌ر و و‌رو‌د حیوانات و‌حشی و اجزای آنها که غیربومی ایران بوده از خارج به کشور و‌ارد شده و یا از قبل در کشور تکثیر و پرو‌رش یافته‌اند با کسب پرو‌انه و یا اجازه از سازمان مجاز می‌باشد.

و‌رو‌د و صدو‌ر آن دسته از جانوران و‌حشی و اجزای آنها که در فهرست کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه‌های در معرض خطر انقراض ثبت شده‌اند با رعایت مقررات کنوانسیون مذکور صورت می‌گیرد سازمان می‌تواند گونه‌هایی که برخلاف مقررات کنوانسیون به کشور و‌ارد شده‌اند ضبط و درصورت لزو‌م با هزینه و‌اردکننده به کشور مبدأ عودت دهد.

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

حس میهن دوستی و حمایت از محیط زیست مانع از اجازه دادن به افراد خاطی برای شکار غیر مجاز حیوانات می گردد.یک وکیل خوب و حرفه ای  با توجه به راهکار ها و دانشی که نسبت به قوانین دارد می تواند شمارا در تسریع روند پرونده یاری نماید تا درکمترین زمان و بالاترین سرعت ممکن به نتیجه مطلوب دست یابید.

جهت کسب اطلاعت بیشتر در رابطه با مجازات شکار غیر مجاز و صید حیوانات و دریافت مشاوره با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587  

 

تعداد بازدید صفحه : 591
سئوالات خود را در مورد مجازات جرم شکارغیر مجازحیوانات بپرسید :
CAPTCHA
سکینه پیری در تاریخ سه شنبه 14 تير 1401 :
با سلام صید ماهی هم شکار محسوب می شود؟
با سلام بله صید ماهی نیز نوعی شکار است اما معمولا ماهی گیر تفریحی جزو شکار محسوب نمیشود.
نسترن در تاریخ سه شنبه 14 تير 1401 :
شکار تفریحی هم جرمه؟
با سلام ؛اگر مربوط به موارد ذکر شده در قانون باشد بله جرم است.
تینا در تاریخ سه شنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۰ :
خیلی عالی بود واقعا ممنون
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح