سوگند و شهادت دروغ
سوگند دروغ عبارت است از اظهارات خلاف واقع توسط یک شخص.دروغ یک رذیلت اخلاقی و عمل نکوهیده می باشد که هم در ادیان مختلف هم در تمام جوامع ،عملی ناپسند تلقی شده است.
در قانون کشور ما صرف دروغ گویی جرم نیست و برای آن مجازات تعیین نشده است اما در بعضی شرایط ،جرم محسوب شده و مشمول مجازات می باشد از جمله شهادت دروغ ،قسم دروغ و نشر اکاذیب و...
ادله اثبات دعوی چیست؟
جرم سوگند و شهادت دروغ
اگر کسی به دروغ ادای سوگند و شهادت دروغ بدهد و امر حق را به صورت ناحق جلوه دهد و سپس اثبات شود راست نبوده است اداکننده سوگند دروغ مجرم شناخته می شود و مستحق مجازات است.
قانون گذار در ماده 649قانون مجازات اسلامی چنین اشعار داشته است:هرکس در دعوای حقوقی و جزایی که قسم متوجه او شده باشد سوگند دروغ یاد کند محکوم به مجازات است و همچنین هر کس که در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به مجازات تعیین شده در قانون محکوم می گردد.
مجازات جرم سوگند و شهادت دروغ
به موجب مجازات مقرر شده در ماده649قانون مجازات اسلامی هر کس در دعوای حقوقی یا جزائی قسم دروغ بخورد و یا سوگند دروغ یاد نماید به شش ماه تا دوسال حبس محکوم خواهد شد و همچنین مطابق ماده650قانون مجازات اسلامی اصلاحی سال1399هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به 25000000یا100000000ریال محکوم خواهد شد.
و همچنین مطابق با ماده 201قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ،شخصی که مبادرت به اقامه شهادت دروغ می نماید علاوه بر حبس و جزای نقدی چنانچه در اثر شهادت او ضرری متوجه شخص یا اشخاص دیگر گردد مکلف به پرداخت آن می باشد.
بیشتر بدانید:مجازات جرم نشر اکاذیب
نحوه شکایت از جرم سوگند و شهادت دروغ
با تنظیم شکوائیه و شرح ماوقع می توانید هر آنچه اتفاق افتاده را بیان کنید و در گام بعدی شکوائیه ای را که در رابطه با مجازات جرم سوگند دروغ و شهادت دروغ تنظیم کرده اید را به دفاتر خدمات الکترونیک ارسال کنید تا از طریق ابلاغیه ها و دادنامه های ارسالی از دادگاه بتوانید روند پرونده را پیگیری نمایید.
نحوه رسیدگی به جرم سوگند دروغ
نحوه رسیدگی به جرم سوگند دروغ با شروع تحقیقات مقدماتی در دادسرا و سپس صدور یکی از انواع قرار نهایی دادسرا و در صورت لزوم ارسال پرونده به دادگاه می باشد.
آیا سوگند خوردن در دادگاه الزامیست؟
قسم خوردن یکی از رایج ترین روش ها به منظور اثبات مسائل در دادگاه است. انجام آن الزامی نیست اما می تواند به پیشبرد بهتر پرونده های قضایی کمک کند.
چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟
سوگند یکی از ادله دعواست و شخصی که به دروغ سوگند یاد کند یا شهادت دروغ دهد مطابق قانون کیفر و مجازات می شود؛یک وکیل خوب و حرفه با توجه به راهکار ها و دانشی که در قانون دارد می تواند در تسریع پرونده مارا یاری نماید تا در کمترین زمان و بالا ترین سرعت ممکن به نتیجه مطلوب دست یابیم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات جرم شهادت دروغ و سوگند دروغ و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
86120774
86122587