تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
مجازات جرم سوگند و شهادت دروغ

سوگند و شهادت دروغ

سوگند دروغ عبارت است از اظهارات خلاف واقع توسط یک شخص.دروغ یک رذیلت اخلاقی و عمل نکوهیده می باشد که هم در ادیان مختلف هم در تمام جوامع ،عملی ناپسند تلقی شده است.

در قانون کشور ما صرف دروغ گویی جرم نیست و برای آن مجازات تعیین نشده است اما در بعضی شرایط ،جرم محسوب شده و مشمول مجازات می باشد از جمله شهادت دروغ ،قسم دروغ و نشر اکاذیب و...

ادله اثبات دعوی چیست؟

وقتی کسی، علیه دیگری، در دادسرای کیفری، شکایت می کند یا به دادگاه عمومی، دادخواست حقوقی می دهد، در اصطلاح حقوقی، دعوایی اقامه کرده است. به طرح کننده شکایت در دادسرا و دادگاه، "مدعی" می گویند. مدعی، وظیفه اثبات ادعای خود، نزد قاضی را بر عهده دارد.
ادله اثبات دعوا در قانون به شرح ذیل است:
 
1_اقرار:از جمله ادله اثبات دعوی در امور حقوقی و کیفری می باشد؛به این معنا است که شخص، موضوعی را که به ضرر خودش و به نفع دیگری است، بیان کند. در صورت اقرار یکی از اصحاب دعوی به زیان خودش، طرف مقابل، دیگر نیازی به ارایه دلیل و مدرک ندارد.
 
2_شهادت:عبارت است از اخبار شخصی غیر از طرفین دعوی به وقوع یا عدم وقوع جرم توسط متهم یا هر امر دیگری نزد مقام قضایی.شهادت باید از روی قطع و یقین به نحوی که مستند به امور حسی و از طریق متعارف باشد اداء شود.
 
3_سوگند:سوگند عبارت است از گواه قراردادن خداوند بر درستی گفتار اداء کننده
 
4_علم قاضی:علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات بین در امری است که نزد وی مطرح می شود.
 
5_امارات قضایی:اگرچه امارات قضایی، از ادله اثبات دعوی نبوده، اما، به علم قاضی، در راستای فهم موضوع کمک می کنند و بر تصمیم وی در صدور حکم، اثر گذار هستند. مواردی همچون نظر کارشناس یا تحقیق و معاینه محلی، از جمله امارات قضایی می باشند.
 

جرم سوگند و شهادت دروغ

اگر کسی به دروغ ادای  سوگند و شهادت دروغ بدهد و امر حق را به صورت ناحق جلوه دهد و سپس اثبات شود راست نبوده است اداکننده سوگند دروغ مجرم شناخته می شود و مستحق مجازات است.

قانون گذار در ماده 649قانون مجازات اسلامی چنین اشعار داشته است:هرکس در دعوای حقوقی و جزایی که قسم متوجه او شده باشد سوگند دروغ یاد کند محکوم به مجازات است و همچنین هر کس که در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به مجازات تعیین شده در قانون محکوم می گردد.

 

مجازات جرم سوگند و شهادت دروغ

به موجب مجازات مقرر شده در ماده649قانون مجازات اسلامی هر کس در دعوای حقوقی یا جزائی قسم دروغ بخورد و یا سوگند دروغ یاد نماید به شش ماه تا دوسال حبس محکوم خواهد شد و همچنین مطابق ماده650قانون مجازات  اسلامی اصلاحی سال1399هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به 25000000یا100000000ریال محکوم خواهد شد.

و همچنین مطابق با ماده 201قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ،شخصی که مبادرت به اقامه شهادت دروغ می نماید علاوه بر حبس و جزای نقدی چنانچه در اثر شهادت او ضرری متوجه شخص یا اشخاص دیگر گردد مکلف به پرداخت آن می باشد.

 

بیشتر بدانید:مجازات جرم نشر اکاذیب

 

نحوه شکایت از جرم سوگند و شهادت دروغ

با تنظیم شکوائیه و شرح ماوقع  می توانید هر آنچه اتفاق افتاده را بیان کنید و در گام بعدی شکوائیه ای را که در رابطه با مجازات جرم سوگند دروغ  و شهادت دروغ تنظیم کرده اید را به دفاتر خدمات الکترونیک ارسال کنید تا از طریق ابلاغیه ها و دادنامه های ارسالی از دادگاه بتوانید روند پرونده را پیگیری نمایید.

 

نحوه رسیدگی به جرم سوگند دروغ

نحوه رسیدگی به جرم سوگند دروغ با شروع تحقیقات مقدماتی در دادسرا و سپس صدور یکی از انواع قرار نهایی دادسرا و در صورت لزوم ارسال پرونده به دادگاه می باشد.

آیا سوگند خوردن در دادگاه الزامیست؟

قسم خوردن یکی از رایج ترین روش ها به منظور اثبات مسائل در دادگاه است. انجام آن الزامی نیست اما می تواند به پیشبرد بهتر پرونده های قضایی کمک کند.

 

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

 سوگند یکی از ادله دعواست و شخصی که به دروغ سوگند یاد کند یا شهادت دروغ دهد مطابق قانون کیفر و مجازات می شود؛یک وکیل خوب و حرفه با توجه به راهکار ها و دانشی که در قانون دارد می تواند در تسریع پرونده مارا یاری نماید تا در کمترین زمان و بالا ترین سرعت ممکن به نتیجه مطلوب دست یابیم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات جرم شهادت دروغ  و سوگند دروغ و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 437
سئوالات خود را در مورد مجازات جرم سوگند و شهادت دروغ بپرسید :
CAPTCHA
فرامرز در تاریخ شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۰ :
عالی بود ممنون.
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح