تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
مجازات جرم شنود یا استراق سمع

مجازات جرم شنود یا استراق سمع

یکی از شیوه های رفتاری که باید در تمامی حالات رعایت شود حفظ حریم شخصی و خصوصی دیگران است؛ حریم منزل،دفتر کار،نامه نگاری ها و...مصداق های حریم خصوصی هستند. در این مقاله سعی داریم به تفسیر  در رابطه با جرم شنود و استراق سمع بپردازیم.

استراق سمع به چه معناست؟

استراق سمع در لغت به معنای دزدیدن و پنهانی گوش دادن به سخن دیگران است که امروزه با گسترش ارتباطات و تکنولوژی و خرید و فروش دستگاه های شنود و انواع آن،برخی از افراد جامعه از آن استفاده می کنند.

مطابق اصل25 قانون اساسی بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.

 

شنود به چه معناست؟

شنود در صورتی که غیر قانونی باشد،موجب لطمه به حریم خصوصی هر فرد در جامعه می شود.در مواقعی ممکن است به حکم قانون اجازه ی صدور حکم شنود برای کشف جرم در رابطه با حقوق عامه یا امنیت ملی مجاز باشد اما اگر شنود به صورت غیر قانونی باشد مستوجب کیفر و مجازات می باشد.

از حقوق هر فرد حفظ حریم خصوصی او است،که قانون گذار این حق را به رسمیت شناخته است ودر صورت نقض آن ،برای آن مجازات تعیین کرده است.

 

مجازات جرم شنود و استراق سمع

ماده ی 582قانون مجازات اسلامی مصوب سال1392 اصلاحی سال1399در خصوص جرم شنود و استراق سمع چنین اشعار داشته است:

هر یک از مستخدمین و مامورین دولتی، مراسلات یا مخابرات یا مکالمات تلفنی اشخاص را در غیر مواردی که قانون اجازه داده حسب مورد مفتوح یا توقیف یا معدوم یا بازرسی یا ضبط یا استراق سمع نماید یا بدون اجازه صاحبان آنها مطالب آنها را افشاء نماید به حبس از یک سال تا سه سال و یا جزای نقدی از 80000000 تا 250000000 ریال محکوم خواهد شد.

ماده2 قانون جرائم رایانه ای در این خصوص بیان می دارد هر کس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانه  های رایانه ای یا مخابراتی یا امواج الکترو مغناطیسی یا نوری را شنود کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون (10.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

 

بیشتر بدانید:مجازات جرم افشای اسرار حرفه ای

 

مجازات جرم خرید و فروش دستگاه های شنود غیر مجاز

برابر با بند چ  ماده122قانون امور گمرکی ورود دستگاه های شنود غیر مجاز ممنوع است و بدین شرح است سامانه (سیستم‌)های استراق سمع، فرستنده ها و ضبط کننده های کوچک اعم از ریزدوربینها و ریزمیکروفونها با قابلیت جاسوسی و فرستنده های خاص و پوششی با سرعت بالا، انواع کالا یا سامانه (سیستم)‌های با قابلیت کنترل و شنود ارتباطات با سیم و بی سیم (مونیتورینگ) و سامانه (سیستم‌)‌های رمزکننده که در راستای اهداف جاسوسی کاربرد دارند مگر با موافقت وزارت اطلاعات در هر مورد.

تبصره1_ ورود کالاهای الکترونیکی و مخابراتی با کاربرد تجاری و مدل خاص که مورد سوءاستفاده جاسوسی قرار می گیرند و همچنین کالاها و مواد دارویی، غذایی، معدنی، سموم و مواد آلی که به عنوان کالای دو منظوره مورد سوء استفاده بیوتروریزم قرار می گیرند براساس اعلام وزارت اطلاعات حسب مورد ممنوع می گردد.

تبصره2_ فهرست و مشخصات کالاهای موضوع این بند و تبصره (1) توسط وزارت اطلاعات تعیین و به گمرک ایران اعلام می گردد.

 

آیا شنود مکالمات همسر جرم است؟

در بسیاری از مواقع زوجین برای اثبات رابطه نامشروع همسر خویش اقدام به شنود مکالمات تلفنی وی می نمایند ، که مطابق قانون شنود غیر مجاز تلقی شده و باید اجازه دادگاه را در این باب داشته باشند؛ اما مطابق با رویه قضایی از آنجا که نهاد خانواده، بسیار ارزشمند است، قضات، شنود مکالمات همسر، بدون مجوز را جرم نمی دانند و رای بر محکومیت کیفری نمی دهند.

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

با توجه به این که احترام به حریم خصوصی تمام افراد جامعه و حفظ و همچنین حفظ آن امری کاملاً ضروری می باشد ،در قوانین برای جرم شنود غیر قانونی مجازاتی در نظر گرفته شده است. یک وکیل خوب و حرفه ای می تواند با داشتن راهکارهای موثر ما را در تسریع پرونده در کمترین زمان و با بالاترین سرعت ممکن یاری نماید .

جهت کسب  اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات خرید شنود و استراق سمع و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 790
سئوالات خود را در مورد مجازات جرم شنود یا استراق سمع بپرسید :
CAPTCHA
نسترن عسگری در تاریخ یکشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ :
عالیه مطالبتون👏👏👏👍
محمد میرزایی در تاریخ يكشنبه 22 خرداد 1401 :
من راننده یک شرکت خصوصی هستم آیا رییس شرکت مجاز به نصب دستگاه شنود در خودروی شرکت وشنیدن حرفهای من می باشد.حتی اگر خودرو از خودش باشد؟
با سلام ؛خیر،غیر اقدام مذکور غیر قانونی می باشد
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح