مجازات همسرآزاری
عقد نکاح عموماً با هدف آغاز زندگی مشترک و ایجاد آرامش همکاری میان زن و شوهر صورت میگیرد. واژه همسرآزاری که در اذهان عمومی به عنوان خشونت شوهرعلیه زن به کار می رود، در حالی که این پدیده از جانب دو طرف زوج ممکن است رخ دهد و هم از جانب زن صورت میگیرد هم از جانب مرد.
چند نمونه از عوامل همسر آزاری و حقوقات طرفین که در قانون برای آن مجازات مقرر گردیده است:
توهین و فحاشی
توهین به افراد یکی از مصادیقی است که درارتکاب جرم همسر آزاری زیاد رواج دارد. از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب قذف نباشد به موجب ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی و مجازات درجه شش جزای نقدی بیش از بیست میلیون تا هشتاد میلیون ریال محکوم میشود.
نسبت دادن اعمال خلاف عفت عمومی
گاهی زوجین برای اذیت و همسر آزاری علاوه بر توهین و فحاشی به شخص مقابل از الفاظ و کلماتی استفاده می کند که باعث جریحه دار شدن عفت طرف مقابل است و اصطلاحا به آن قذف می گویند؛نسبت دادن اعمالی که حد شرعی دارد، مانند زنا ،اگر در دادگاه ثابت شود جرم قذف شناخته میشود و به موجب ماده 250 قانون مجازات اسلامی به 80 ضربه شلاق حدی محکوم میشود.
صدمات بدنی
در جرم همسر ازاری ممکن است شخص از خشونت فیزیکی استفاده کرده و صدماتی به طرف مقابل وارد کند. صدمات بدنی که باعث سیاهی، کبودی یا جراحت بربدن شود طبق قانون مجازات اسلامی دیه ارش دارد.
نقص عضو
اگر صدمات بدنی به صورت عمدی باشد و موجب شکستن یا نقص یا از کار افتادگی از مرض دائمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع آن، یا از دست دادن عقل گردد، حسب مورد به قصاص یا دیه حکم داده میشود. گاهی هم جرم همسر آزاری جنبه عمومی پیدا میکند و حتی بدون شاکی خصوصی یا بخشش از سوی او، دادگاه می تواند به مجازات 2 تا 5 سال زندان رای صادر کند.
بیشتر بدانید:مجازات جرم حبس کردن زن در خانه توسط شوهر
استفاده از چاقو و اسلحه
یکی از مشکلات عدیده ای که امروزه بسیار اتفاق افتاده و بارزه اصلی جرم همسر آزاری است استفاده از چاقو و اسحله در حین دعوا است.اگر زوجی در نزاع با همسرش از اسلحه یا چاقو یا مانند آن استفاده کنند حتی اگر به جراحت بدنی هم ختم می شود مطابق با ماده 617 قانون مجازات اسلامی به حبس از 6 ماه تا 2 سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم میشود.
سقط جنین
سقط جنین به معنی از دست رفتن محصول حاملکی است .در این میان در جرم همسر آزاری ب توجه به خشونت خانگی اتفاق می افتد بسیاری از زنان جنین خود را سقط می کنند.اگر زدن یا آزار عمدی همسر حامله باعث سقط جنین او شود، حسب مورد علاوه بر پرداخت دیه یا قصاص، مطابق با ماده 622 قانون مجازات اسلامی به حبس از یک تا سه سال محکوم میشود.
طلاق از طرف مرد یا زن
در صورت آزار و بدرفتاری از سوی زن، شوهر می تواند تقاضای طلاق کند و بر اساس شرایط ضمن عقد که در عقدنامه های جدید این چند دهه درج شده است ،زن نیز در شرایط عسر و حرج ناشی از همسر آزاری می تواند از دادگاه تقاضای طلاق نماید.
محل سکونت جدا به علاوه پرداخت نفقه
در جرم همسر آزاری مطابق با ماده 1115 قانون مدنی در صورتی که با بودن زن و شوهر در یک منزل ترس از ضرر بدنی یا مالی شرافت وجود داشته باشد، زن می تواند مسکن ویژه را درخواست کند و اگر این موضوع در دادگاه ثابت شود، دادگاه علاوه بر اینکه بازگشت زن به منزل شوهرحکم نخواهد داد تا زمانی که زن باید در محل جدا زندگی کند نفقه او هم به عهده شوهر خواهد بود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر دررابطه با جرم همسر آزاری و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
86120774
86122587