تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
دعاوی طاری

دعوای طاری

ماده17 قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص تعریف دعوای طاری چنین اشعار داشته هر دعوایی که در اثنای رسیدگی به دعوای دیگر از طرف خواهان یا خوانده یا شخص ثالثی از طرف متداعیین اصلی بر ثالث اقامه شود، دعوای طاری نامیده می‌شود.

 

انواع دعوای طاری

دعوای طاری در قانون آیین دادرسی مدنی چهار نوع است:

1_دعوای اضافی: اگر از طرف خواهان دعوا اقامه شود.

2_دعوای متقابل:اگر از طرف خوانده دعوا طرح شود.

3_دعوای ورود ثالث: اگر از طرف شخص ثالث دعوا طرح شود.

4_دعوای جلب ثالث: اگر طرف های دعوایا یکی از آن ها این دعوا را علیه شخص ثالثی اقامه کند.

 

لازم به ذکر است اگر این دعوا با دعوای اصلی مرتبط یا دارای یک منشا باشد در دادگاهی اقامه می شود  که دعوای اصلی در آنجا اقامه شده است.

 همچنین در قانون آیین دادرسی قانونگذار از ماده130 تا143 را در خصوص بحث دعوی طاری اختصاص داده است.

 

بیشتر بدانیم:رسیدگی مجدد پرونده و واخواهی

 

پرسش : حال سوالی که ممکن است مطرح شود این است که اگر دادگاه رسیدگی کننده به دعوای اصلی صلاحیت ذاتی به دعوای طاری را نداشته باشد تکلیف چیست؟

 

پاسخ: در پاسخ به این سوال باید گفت که اقامه دعوای طاری در هر حال و بدون استثنا در دادگاهی که دعوای اصلی در آن مطرح است.ولی  اگر رسیدگی به این دعوا از صلاحیت ذاتی دادگاه رسیدگی کننده به دعوای اصلی خارج باشد، دادگاه حق ندارد در خصوص رسیدگی به این دعوا دخالت کند و دادگاه با صدور قرار مناسب دعوای طاری را به مرجع صالح ارجاع می دهد.

 

در نتیجه اگر دعوی طاری حتی از صلاحیت ذاتی دادگاه رسیدگی‌کننده  هم خارج باشد به هر حال در هر صورت باید در همان دادگاه اقامه شود؛ چرا که در قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است دادگاه رسیدگی کننده به دعوای اصلی باید از طرح دعوای طاری آگاه باشد و نهایتا اگر صلاحیت ذاتی نداشت، پرونده را با صدور قرار عدم صلاحیت به مرجع صالح ارسال می‌کند.

 

آیا دعوای طاری در شورای حل اختلاف راه دارد؟

بله کلیه دعوای طاری در شورای حل اختلاف قابلیت طرح دارند.

 

آیا دعوای طاری در دیوان عدالت اداری راه دارند ؟

ورود ثالث و جلب شخص ثالث در دیوان عدالت اداری قابلیت طرح دارند اما دعوای اضافی و متقابل در دیوان عدالت اداری قابل طرح نیست .
در خصوص تصرف عدوانی به موجب قانون ورود ثالث مجاز می باشد در حالیکه در جلب ثالث با سکوت قانونگذار مواجه هستیم اما نظر اکثریت حقوقدانان این است که در دعاوی تصرف ، جلب ثالث امکان پذیر نیست.

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

از آن جایی که اقامه دعوی در هر یک از جرایم و مسائل در مراجع قضایی تنها یک بار امکان پذیر است،( مگر مواردی که به موجب قانون ازاین قاعده مستثنی هستند) یک وکیل خوب و حرفه ای با توجه به داشتن راهکارها و دانشی که در قانون دارد می تواند شما را در تسریع روند پرونده یاری نماید تا در کمترین زمان و بالاترین سرعت ممکن به نتیجه مطلوب دست یابید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با دعاوی طاری و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 449
سئوالات خود را در مورد دعاوی طاری بپرسید :
CAPTCHA
آیدا در تاریخ چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ :
عالی بود ممنون👍
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح