زنا و مجازات آن چیست؟
عقد نکاح به معنای پیمان بستن میان زن و مرد برای رابطه زوجیت و استقرار و بقا انسان است؛ برای تداوم نسل زوجین بایستی با یکدیگر مضاجعه نمایند.در این میان گاهی عدهای از افراد بدون رابطه زوجیت چه از نوع دائمی چه موقت اقدام به همبستر شدن با یکدیگر کرده و عمل زنا را انجام می دهند.
زنا به چه معناست؟
زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد و طی به شبهه نیز نباشد؛ منظور از وطی به شبهه این است که مرد با زنی که به او حرام است با جهل به این حرمت نزدیکی کند.
نکته: جماع با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قبل یا دبر زن محقق میشود و در حکم زنا است.
زنا با شخص نابالغ
هرگاه طرفین یا یکی از آنها نابالغ باشد، زنا محقق است ، لکن نابالغ مجازات نمیشود و حسب مورد به اقدامات تامینی و تربیتی محکوم می گردد.
مجازات زنا با میت
جماع با میت، زنا است ،مگر جماع زوج با زوجه متوفی خود که زنا نیست و موجب سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش می شود.
مجازات جرم زنا
زنا جزو جرائم حدی است که قانون مجازات سختی برای آن در نظر گرفته است؛ حد زنا در موارد زیر اعدام است:
1_ زنا با محارم نسبی
2_زنا با زن پدر که موجب اعدام زانی (مرد زناکار) است
3_ زنا مرد غیر مسلمان با زن مسلمان که موجب اعدام مرد زناکار است
4_ زنا به عنف یا اکراه به صورت تجاوز از سوی مرگ موجب اعدام مرد زناکار است
بیشتر بدانید:تجاوز به عنف و مجازات آن
در مورد2و3 حکم زن همان حکم مجازات زنا است. مطابق با ماده225 قانون مجازات اسلامی حد زنا برای مرد محصن و زن محصن سنگسار است و در صورت عدم امکان اجرای سنگسار با پیشنهاد دادگاه صادرکننده حکم قطعی و موافقت رئیس قوه قضاییه چنانچه جرم با دلیل ثابت شده باشد، موجب اعدام است و در غیر این صورت موجب صد ضربه شلاق برای هر یک می باشد.
حد زنا در مواردی که مرتکب غیر محصن باشد، صد ضربه شلاق است.
احصان به چه معاست؟
احصان در مرد: عبارت است از آنکه مرد دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده از طریق قبل با وی جماع کرده باشد و هر وقت بخواهد امکان جماع از طریق قبل را با وی داشته باشد.
احصان در زن: عبارت است از آنکه زن دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده، با او از طریق قبل جماع کرده باشد و امکان جماع از طریق قبل را با شوهر داشته باشد.
موارد خروج از احصان
اموری از قبیل مسافرت ،حبس،حیض(عادت ماهانه)، نفاس 0خون ریزی تا ده روز پس از زایمان) بیماری مقاربت یا بیماری موجب خطر برای طرف مقابل می گردد مانند ایدز و سفلیس (نوعی بیماری آمیزشی)،زوجین را از احصان خارج می کند.
زنا با زن در حالت اغما
هرگاه کسی با زنی که راضی به زنا با او نباشد در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند رفتار او در حکم زنا ی به عنف است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید یا ترساندن زن اگرچه موجب تسلیم او شود نیز حکم فوق جاری است.
پرسش: هرگاه متهم به زنا مدعی زوجیت یا وطی به شبهه باشد ادعای او مورد پذیرش است؟
پاسخ : هرگاه متهم به زنا، مدعی زوجیت یاوطی به شبهه باشد ادعای وی بدون دلیل یا سوگند پذیرفته می شود مگر آنکه خلاف آن با حجت شرعی لازم ثابت شود.
راه های اثبات زنا
1_چهار بار اقرار نزد قاضی
2_ علم قاضی
3_ شهادت چهار مرد عادل
اقرار به زنا کمتر از چهار بار نزد قاضی
هرگاه مرد یا زنی کمتر از چهار بار اقرار به زنا نماید به 31 تا 74 ضربه شلاق تعزیری درجه 6 محکوم می شود.
چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟
جرم زنا یکی از جرائم پیچیده است ویک وکیل حرفه ای باید علاوه بر تسلط کافی بر مسائل کیفری و مجازات های آن اطلاعات کامل و جامع در رابطه با مسائل خانواده و مشکلات آن داشته تا بتواند علاوه بر دفاع از حق و حقوقات موکل خویش همانند دوست و مشاوری خوب این مسائل را ریشه یابی و به جامعه و افراد کمک کند وهمچنین یک وکیل خوب باید بتواند امانت دار و رازدار خوبی هم برای موکلان خویش باشد تا افراد بتوانند با ارامش خاطر بیشتری به روند پرونده ادامه دهند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات جرم زنا و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
86120774
86122587