تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
اعتراض و تظاهرات قانونی

اعتراض و تظاهرات قانونی

تمامی جرایم در کشور باعث سلب آرامش و خدشه دار کردن امنیت عمومی باشد اما این خصیصه در برخی از آنها ملموس تر است؛ جرائمی از قبیل جاسوسی، شورش، اغتشاش ،جمع‌آوری اطلاعات محرمانه، تشویق بیگانگان به اشغال کشورو.... ما در این مقاله سعی داریم در رابطه با اعتراضات و تظاهرات قانونی به تفسیر به توضیح بپردازیم.

اعتراض به چه معناست؟

اعتراض و تظاهرات ابراز مخالفت به صورت نوشتاری یا علمی و یا گفتاری در مقابل رویدادهای سیاسی و اجتماعی است. به عبارت دیگر اعتراض ،مخالفت نسبت به یک ایده و یا عمل ،معمولا سیاسی است که می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از بیانیه های فردی گرفته تا تظاهرات گسترده، معترضین ممکن است اعتراضی را به عنوان روشی برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی یا سیاست های دولت ترتیب دهند، یا ممکن است اقدام مستقیمی در تلاش برای ایجاد تغییرات دلخواه خود انجام دهند.

 

اعتراض قانونی چیست؟

اعتراض حق مردم است اما در چهارچوب قانون با رعایت موازین اخلاقی؛ مطابق اصل 27قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تشکیل اجتماعات و راهپیمایی ها بدون حمل سلاح ،به شرط آنکه مخل با مبانی اسلام نباشد آزاد است.

 

بیشتر بدانید:مجازات هتک حرمت منزل یا مسکن اشخاص توسط مقامات و مامورین دولتی

 

علت اعتراض و تظاهرات چیست؟

در بررسی برخی از تظاهرات و اعتراض ها مردم به علت مشکلاتی همچون وضعیت اقتصادی، سیاسی داخلی و خارجی و مسائل اجتماعی همچون بیکاری، فقر و مشکلات حاصل از آنان و... اقدام به تجمع و تظاهرات می نمایند.

 

اغتشاش و شورش چیست؟

اغتشاش و شورش در لغت به معنای آشوب، ازدحام، انقلاب، جنبش ، جنجال و سر صدا می باشد و در اصطلاح به معنای دسته ای از افراد که در مقابله با نظام حاکم بر هر مجموعه ای اتفاق می‌افتد و معمولا بی نظمی و ناامنی با خود به همراه دارد. در شورش ها و اغتشاشات اهداف مختلفی وجود دارد، بیشتر شورش‌ها در کشورهای فقیر و بی نظم می دهد.شورش ها ممکن است یا به صورت مسلحانه صورت گیرد یا به صورت اعتراض بدون سلاح باشد که هر دو با هرج و مرج همراه است.

 

بیشتر بدانید:مجازات توهین به مقام بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری

 

مجازات جرماغتشاش و شورش چیست؟

مطابق با قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392مجازات جرم اغتشاش و شورش به شرح ذیل است:

ماده498:هر کس با هر مرامی، دسته، جمعیت یا شعبه جمعیتی بیش از دو نفر در داخل یا خارج از کشور تحت هر اسم یا عنوانی تشکیل دهد یا ‌اداره نماید که هدف آن بر هم زدن امنیت کشور باشد و محارب شناخته نشود به حبس از دو تا ده سال محکوم می‌شود.

ماده499:هر کس در یکی از دسته‌ها یا جمعیت‌ها یا شعب جمعیتهای مذکور در ماده (498) عضویت یابد به سه ماه تا پنج سال حبس محکوم می‌گردد ‌مگر اینکه ثابت شود از اهداف آن بی‌اطلاع بوده است.

ماده500:هر کس علیه نظام جمهوری اسلامی ایران یا به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی نماید به حبس از سه ماه تا ‌یکسال محکوم خواهد شد.

ماده507:هر کس داخل دستجات مفسدین یا اشخاصی که علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور اقدام می‌کنند بوده و ریاست یا مرکزیتی نداشته ‌باشد و قبل از تعقیب، قصد جنایت و اسامی اشخاصی را که در فتنه و فساد دخیل هستند به مامورین دولتی اطلاع دهد و یا پس از شروع به تعقیب با‌ مامورین دولتی همکاری موثری به عمل آورد از مجازات معاف و در صورتی که شخصاً مرتکب جرم دیگری شده باشد فقط به مجازات آن جرم محکوم خواهد شد.

ماده508:هر کس یا گروهی با دول خارجی متخاصم به هر نحو علیه جمهوری اسلامی ایران همکاری نماید، در صورتی که محارب شناخته نشود ‌به یک تا ده سال حبس محکوم می‌گردد.

ماده509:هر کس در زمان جنگ مرتکب یکی از جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی موضوع این فصل شود به مجازات اشد همان جرم محکوم ‌می‌گردد.

 

منظور از محاربه چیست؟

واژه محاربه از ریشه حرب گرفته شده و در اصل به معنی سلب و گرفتن است و از این جهت در مورد کسی که برای جنگیدن با دیگران یا ترسانیدن آنها سلاح می کشد به کار می‌رود که وی قصد گرفتن جان یا مال یا امنیت دیگران را دارد.

مجازات جرم محاربه

محاربه از جمله جرایم حدی است که مجازات آن مطابق با ماده282 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392به شرح ذیل می باشد:

1_اعدام

2_ صلب( دار زدن  و حلق آویز کردن)

3_ قطع دست راست و پایه چپ

4_ نفی بلد

انتخاب هر یک از موارد بالا بر عهده قاضی است و شایان ذکر است بدانید نفی بلد در هر حال کمتر از یکسال نیست، اگرچه محارب بعد از دستگیری توبه نماید، و در صورتی که توبه نکند همچنان در تبعید باقی خواهد ماند و همچنین در نفی بلد ،محارب باید تحت مراقبت قرار گیرد و با دیگران معاشرت ،مراوده و رفت و آمد نداشته باشد.

 

منظور از مفسد فی الارض چیست؟

مفسد فی الارض به معنای کسی است که در زمین فساد می کند و اصطلاحی است برگرفته از قرآن و منظور از آن شخصی است که با انجام برخی گناهان و اقدامات نابجا ، آزادی، امنیت ، عدالت و آرامش عمومی را تباه کرده و جامعه را از حالت اعتدال خارج می کند.

 

مجازات جرم مفسد فی الارض چیست؟

مطابق با ماده286 قانون مجازات اسلامی این جرم از جمله جرایم حدی است که حکم آن اعدام می باشد، اما هرگاه دادگاه از مجموعه ادله و شواهد قصد اخلال گسترده در نظم عمومی، ایجاد ناامنی، ایراد خسارت عمده و یا اشاعه فساد و فحشا در حد وسیع و یا علم موثر بودن اقدامات انجام شده را احراز نکند و جرم ارتکابی مشمول مجازات قانونی دیگری نباشد، با توجه به میزان نتایج زیان بار جرم، مرتکب به حبس تعزیری درجه پنج (حبس بیش از دو تا پنج سال) یا درجه شش(حبس بیش از شش ماه تا دو سا)ل محکوم می شود.

 

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

بسیاری از مردم به دنبال اعتراض به مسائل گوناگون جامعه  دست به اعمالی خطا و ناشایست می زندد که ممکن است عواقب زیانباری برای آنان در پی داشته باشد.یک وکیل خوب و حرفه ای با توجه به راهکار ها و دانش و تجربه ای که دارد می تواند شمارا در روند بررسی پرونده و همچنین کمک به انجام اعتراض و تظاهرات قانونی به نحو صحیح یاری نماید تا از مجازات و کیفر های شدید مصون بمانید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اعتراض و تظاهرات قانونی دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

  

 

تعداد بازدید صفحه : 344
سئوالات خود را در مورد اعتراض و تظاهرات قانونی بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح