تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
طلاق توافقی و انواع طلاق

طلاق توافقی و انواع طلاق

طلاق در لغت به معنای رهایی و آزادی است و  در اصطلاح حقوقی عبارت است از انحلال نکاح و پایان دادن به زندگی زناشویی. از آنجایی که طلاق گرفتن و جدا شدن پروسه زمان بر و مشقت باریست ، اکثر افراد تمایل دارند این اتفاق بدون دردسر و به سهولت انجام پذیرد. در طلاق توافقی زوجین پیش از جدایی بایستی در رابطه با تمام مسائل با یکدیگر توافق نمایند. در این مقاله سعی شده است در رابطه با طلاق و انواع آن به تفسیر به توضیح بپردازیم.

انواع طلاق

طلاق انواع گوناگونی اعم از رجعی، بائن، خلع و مبارات دارد که به شرح ذیل می باشند:

1‑طلاق بائن: به طلاقی اطلاق می شود که مورد پس از ثبت طلاق امکان بازگشت و رجوع به زن را ندارد که خود چهار مورد است:

الف_زمانی طلاق انجام شود که زن باکره و دوشیزه باشد.

ب_زمانی طلاق انجام شود که زن یائسه باشد.

ج_طلاق خلع و مبارات

د_طلاقی که پس از سه بار وصلت متوالی به عمل آید، یعنی زن و شوهری سه بار ازدواج نمایند یا رجوع کنند و طلاق بگیرند.

 

2_طلاق رجعی: عبارت است از طلاقی که در ایام عده زوج می تواند به زوجه رجوع نماید و طلاق را بر هم زند.( تمامی طلاق ها رجعی اند به جز مواردی که در طلاق بائن ،خلع و مبارات است.)

 

3_طلاق مبارات: هرگاه زنی در قبال طلاق به موافقت مرد یا دادگاه چیزی را ببخشید یعنی با توجه به کراهتی که دارند، مثلاً در طلاق زن بخشی از مهریه خود را ببخشد و در مقابل مردهم  آن را طلاق دهد به آن طلاق مبارات گویند.

 

بیشتر بدانید:تنها شرایط ندادن مهریه 

 

4_طلاق خلع :در این نوع طلاق زن علاوه بر بخشش حق و حقوق خود حاضر است چیزی فراتر هم پرداخت نماید تا مرد او را طلاق دهد.

 

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زوجین بنا به هر دلیلی به این نتیجه می رسد ادامه زندگی مشترک برایشان مقدور نیست و تصمیم به جدایی و شروع به انجام مراحل طلاق توافقی می نمایند؛و به همین منظور در ارتباط با کلیه مسائل مربوط به زندگی مشترک ،تعهدات ،دیون و تکالیف آن با یکدیگر به تفاهم می رسند.در واقع شرایط طلاق توافقی هملانطور که از نام آن پیداست به طور کامل بستگی به توافقات زوجین دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

1_حضانت فرزندان

2_ نفقه زوجه و فرزندان

3_ جهیزیه

4_ اجرت المثل دوران زوجیت در صورت وجود

5_ مهریه

6_و.....

آیا بدون رای دادگاه می توان طلاق گرفت؟

هیچ زن و شوهری بدون رای دادگاه حتی در صورت طلاق توافقی نمی توانند به طور مستقیم به دفتر خانه طلاق  مراجعه نمایند و هیچ دفترخانه هم نمی تواند طلاق را بدون رای دادگاه ثبت کند. در فرض اگر دفترخانه بدون رای دادگاه اقدام به ثبت طلاق نماید پروانه فعالیت او باطل خواهد شد حتی اگر زوجین خارج از کشور باشند یا طلاق خارجی گرفته باشند.

 

مدت زمان گرفتن طلاق توافقی چند وقت است؟

زوجین در ابتدا می بایست به سامانه نوبت دهی طلاق (سامانه مداخله در طلاق _سامانه تصمیم) مراجعه نمایند و با وارد کردن مشخصات سجلی یکی از مراکز غربالگری مشاوره را انتخاب نمایند. مرکز غربالگری پس از ثبت اطلاعات زوجین و دلایل طلاق،  آنها را به یکی از مراکز مشاوره زیر نظر بهزیستی ارجاع می دهد.

 جلسات مشاوره دربازه زمانی حداقل45 روزه و در1یا5 جلسه خواهد بود. این جلسات بستگی به شرایط زوجین و مراکز مشاوره دارد. پس از اخذ گواهی عدم انصراف  طلاق در صورت اصرار آنها به جدایی، دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت و به دادگاه خانواده ارسال خواهد شد.

 

بیشتر بدانید:نامزدی و خسارت های ناشی از برهم زدن آن

 

طلاق عاطفی چیست؟

طلاق خاموش یا طلاق عاطفی زمانی اتفاق می افتد که زن و مرد در کنار هم به سردی زندگی می کنند ولی تقاضای طلاق قانونی نمی کنند .داشتن فرزند یا دیدگاه منفی جامعه به طلاق می تواند ،دلیل عدم طلاق قانونی باشد .طلاق عاطفی در واقع اوج نادیده گرفتن زن و مرد در زندگی مشترک است. وقتی هر دو نسبت به هم بی تفاوت زیر یک سقف زندگی می کنند.

 

سه طلاقه کردن چیست؟

بسیاری از ما ممکن است اصطلاح سه طلاقه  کردن به گوشم خورده باشد؛ مطابق با ماده1057 قانون مدنی زنی اگر سه مرتبه متوالی زوجه یک نفر بوده و مطلقه شده، بر آن مرد حرام می شود مگر این که به عقد دائم به زوجیت مرد دیگری درآمده و پس از وقوع نزدیکی با او به واسطه طلاق یا فسخ یا فوت، فراغ حاصل شده باشد. بنابراین مردی که سه مرتبه متوالی زنی را طلاق داده اعم از اینکه طلاق بعد از رجوع در ایام عده یا پس از نکاح جدید واقع شده باشد،نمی تواند از نو با آن زن ازدواج نماید،زیرا ازدواجی که این قدر متزلزل و نا پایدار باشد،نمی تواند کانون خوشبختی به وجود آورد و به جاست که از تجدید آن پس از سه بار طلاق جلوگیری شود به علاوه قانون گذار خواسته است بدین وسیله از تکرار طلاق جلوگیری کند.

 

نه طلاقه کردن چیست؟

 قانون گذار در ماده1058 قانون مدنی صراحتا عنوان داشته زن هر شخصی که به نه طلاق که شش تای آن عددی است مطلقه شده باشد بر آن شخص حرام موبد می شود.

 در نه طلاقه، یعنی زن و شوهری هشت مرتبه با یکدیگر ازدواج نموده اند و هشت مرتبه طلاق گرفته اند و در این میان دو مرتبه هم  زوجه به عقد دو محلل در آمده است. دیگر پس از طلاق نهم زوج و زوجه به یکدیگر حرام ابدی می گردند.

 

منظور از محلل چیست؟

محلل به معنای حلال کننده، به مردی گفته می شود که با زن سه طلاقه،ازدواج می نماید.از نظر فقهاء پس از طلاق سوم،ازدواج مجدد زن و مرد ،مشروط به حضور محلل است.پس از عقد دائم و آمیزش جنسی محلل با زن سه طلاقه و در صورت طلاق زن از محلل یا فوت محلل و سپری شدن عده،مردی که زن را سه طلاقه کرده،اجازه ازدواج با او را خواهد داشت.

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

طلاق توافقی یکی از دعاوی است که در دادگاه خانواده به آن رسیدگی می شود.از آن جایی که اقامه دعوی در هر یک از جرایم و مسائل در مراجع قضایی تنها یک بار امکان پذیر است،( مگر مواردی که به موجب قانون ازاین قاعده مستثنی هستند) یک وکیل خوب و حرفه ای با توجه به داشتن راهکارها و دانشی که در قانون دارد می تواند شما را در تسریع روند پرونده یاری نماید تا در کمترین زمان و بالاترین سرعت ممکن به نتیجه مطلوب دست یابید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با طلاق و مراحل طلاق توافقی و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 899
سئوالات خود را در مورد طلاق توافقی و انواع طلاق بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح