تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
نکاتی برای برخورد با سارقین منازل

نکاتی برای برخورد با سارقین منازل

سرقت یکی از جرائم عامیانه است که در قانون برای آن مجازات معین شده است و مجازات آن با توجه به شرایط و نحوه ی سرقت متفاوت است.

اگر دزد را بکشیم چه می شود؟

بر خلاف نظر عموم که معتقدند چون سارق به نیت سرقت وارد خانه شده و مرتکب جرم شده است و چون وارد منزل آنها شده است هر اقدامی که بخواهند می توانند انجام دهند و مجازات نخواهند شد ،در حالی که با توجه به شرع و قانون این عقیده نادرست است.

 

دلایل ارتکاب  جرم سرقت

1_ فقر مادی و فرهنگی

2_بیکاری

3_اعتیاد

4_گرایش به پول دار شدن

5_تمایل شدید جامعه به سمت طبقاتی شدن

6_معاشرت با دوستان ناباب

7_رشد بی رویه شهرنشینی و مهاجرت

8_از هم پاشیدگی خانواده و طلاق

9_توزیع نامناسب درآمدها در میان افراد جامعه

10_افزایش فاصله ی طبقاتی

11_عدم امنیت عاطفی فرزندان در خانوده های متشنج

12_افزایش قیمت کالا و خدمات

13_تورم

14_میل به زندگی بهتر

15_تبعیض اجتماعی

16_تنزل ارزش های اخلاقی

17_مشکل اختلال شخصیت

 

بیشتر بدانید: مجازات جرم زورگیری و اخاذی

 

دفاع مشروع چیست؟

در برخی موارد ممکن است افراد در معرض خطری قرار بگیرند که در آن زمان دسترسی به هیچ نهاد دولتی وجود نداشته باشد و یا مراجعه به آنها زمان بر باشد و موجب زیان بیشتری بشود.
در این چنین شرایطی قانونگذار به اشخاص اجازه داده تا با رعایت شرایطی در برابر صدمات و آسیب هایی که در معرض آن قرار گرفته اند از خود محافظت کنند.
دفاع شروع در قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده و از علل موجه جرم به شمار می رود و به شرایطی گفته می شود که در حالت عادی یک رفتار جرم به شمار می رود اما در صورت وجود این شرایط دیگر جرم نیست. برای مثال جرم قتل که در هر شرایطی جرم است و قاتل به قصاص و یا پرداخت دیه و یا حبس محکوم می‌گردد اما در صورت استثنا بیان شده و وجود شرایط دفاع مشروع به هیچ یک از مجازات های نامبرده محکوم نمی گردد.
 

دفاع مشروع در مقابل سارق

اگر فرض بگیریم سارقی وارد منزلی شده و صاحبخانه با اطلاع از ورود آن در جایی کمین کند و با چوب بر سر او بزند یا با اسلحه و چیزی به او آسیب بزند در شرایطی که دفاع مشروع نباشد،صاحبخانه مسئول پرداخت دیه خواهد بود.

منظور از دفاع مشروع در اینجا به این معنی است که به عنوان مثال سارق با چاقویی به شما حمله کرد،شما در مقابل از خود دفاع کنید ؛ولی اگر مثلا بشود با فریاد زدن یا پرتاب سنگ او رامتوجه حضور خود کنید و او را فراری دهید در صورت حمله به وی و آسیب رساندن به آن شما مسئولیت پرداخت دیه به او را خواهید داشت.

 

بیشتر بدانید:دفاع مشروع چیست؟

 

پیشگیری نا متعارف از سرقت

فرض بگیریم شخصی با انگیزه ی مراقبت از خانه و منزل خویش،سرتاسر دیوار های خانه ی خود را حصار فلزی با جریان برق متصل می کند یا حصار ها را سمی می کند تا کسی که با آنان برخورد می کند مسموم شود یا نوک حصار ها را آنقدر تیز می کند که همانند نیزه ای بر بدن فرد فرو رفته و به او آسیب بزند؛در این شرایط در صورت فوت سارق ،اولیای دم  و در صورت جراحت سارق،خود او می تواند علیه صاحبخانه شکایت کند؛البته این بدین معنی نیست که سارق مجازات نخواهد شد و قطعا عمل وی مصداق شروع به جرم سرقت بوده و حسب مورد مجازات خواهد شد.

مطابق با ماده ی 132 قانون مدنی که چنین اشعار می دارد:کسی نمی تواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرر همسایه شود،مگر تصرفی که به قدر متعارف و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد.

در نتیجه هر کس می تواند به قدر متعارف در ملک خود تصرفی داشته باشد لیکن در مثال بالا عمل وی با وصل کردن جریان برق یا آغشته کردن حصار ها به سم یا نوک تیز کردن آنها جهت جلوگیری از سرقت امری ضروری و منطقی نبوده است بنابر این وقوع خطر برق گرفتگی با جراحت در آنها متصور است،غیر قانونی بوده و مشمول پرداخت دیه است.

ولی اگر مالک تابلوهای خطر برق گرفتگی را وصل کند در اینجا مسئولیت متوجه خود سارق خواهد بود مگر اینکه سارق بتواند اثبات کند که تابلوها را روئیت نکرده است.

مثال دیگری که می توان در این باب زد اگر مالکی در پشت خانه ی خود به قصد ضربه زدن به سارق اقدام به حفر گودال کند به لحاظ غیر متعارف بودن عمل در صورت آسیب سارق ضامن است.

اما اگر همین چاه را در محل متعارفی از زمین خود کنده باشد حتی اگر در پوش یا علامت مشخصی هم نگذاشته باشد مطابق ماده ی 507و508قانون مجازات اسلامی مسئول و ضامن نخواهد بود.

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

سرقت جزو مهم ترین جرائم شناخته شده و جزو جرائم ها علیه اموال و مالکیت اشخاص است.هنگامی که سارقی به منزل شما ورود کرده  شما باید بدانید که در چه صورت می توانید به سارق آسیب بزنید و مصداق عمل دفاع مشروع خواهید شد یک وکیل خوب و حرفه ای می تواند با توجه به تجربه و راهکار هایی که دارد ما را در این امر یاری نماید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات جرم سرقت و نحوه بر خورد با سارق و دریافت مشاوره حقوقی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 722
سئوالات خود را در مورد نکاتی برای برخورد با سارقین منازل بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح