تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
شرکت در آزمون به جای دیگری

شرکت در آزمون به جای دیگری

امروزه در آزمون هایی از قبیل کنکور، امتحانات مدارس ،دانش سراها، اعزام دانشجو به خارج و.... افراد زیادی اقدام به تقلب می کنند و شیوه های نوینی را پدید آورده اند. شرکت در آزمون به جای دیگری نمونهای از این تقلب است که نظام کشور برای جلوگیری از این تقلب ها مجازات هایی مقرر نموده است.

مجازات جرم شرکت در آزمون به جای دیگری

قانون گذار در ماده ی541 قانون مجازات اسلامی چنین عنوان داشته که هر کس به جای داوطلب اصلی هر یک از آزمون ها، اعم از کنکور ورودی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، دانشسراها ،مراکز تربیت معلم ،اعزام به خارج از کشور یا امتحانات داخلی و نهایی واحد های مزبور یا امتحانات دبیرستان ها ،مدارس راهنمایی و هنرستان ها و غیره در جلسه امتحان شرکت نماید حسب مورد مرتکب و داوطلب، علاوه بر مجازات های اداری و انتظامی، به8000000 تا25000000ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

 

آیا شرکت در آزمون به جای دیگری مصداق جرم جعل است؟

جرم شرکت در آزمون به جای دیگری ماهیتا جعل محسوب نمی شود، اما به دلیل حیله و تقلبی که در آن به کار رفته است دارای وصف کیفری است. اداره ی حقوقی قوه قضائیه در بخش انتهایی نظریه مشورتی7114/7مورخ1367 چنین اشعار داشته بود: در مورد کارت ورود به جلسه امتحان نیز در صورتی که الصاق عکس بدون استفاده از مهر باشد فاقد جنبه ی کیفری و در غیر این صورت، با توجه به آنچه که در مورد گواهینامه گفته شد، عنوان جرم صادق است و در هر حال برای دارنده ی اصلی کارت ورود به جلسه امتحان از نظر مقررات وزارت آموزش و پرورش محرومیتهایی در نظر گرفته شده است.

 

بیشتر بدانید:مجازات جرم جعل

 

عناصر جرم شرکت در آزمون به جای دیگری

1_عنصر مادی:

 عنصر مادی جرم شرکت در آزمون به جای دیگری برای فرد شرکت کننده نفس شرکت در آزمون است. شرکت در آزمون منوط به آن است که آزمون عملا برگزار شده و فرد در آن،یا لاقل در بخشی از آن، حضور به هم رسانده باشد. بنابراین هرگاه، پس از ارائه کارت جعلی، نگهبانان در ورودی حوزه ی امتحانی، با آگاه شدن از تقلب به فرد، از ورود به داخل حوزه جلوگیری کنند، ظاهراً وی مرتکب جرم شرکت در آزمون به جای دیگری نشده است؛ ولی هرگاه مامورین مراقب، در اثنای برگزاری امتحان یعنی بعد از تقسیم سوالات امتحانی با کنترل کارت وی، تقلب او را تشخیص داده و از ادامه حضور در امتحان جلوگیری کنند، جرم شرکت در آزمون به جای دیگری از سوی او محقق شده است، هرچند که وی هنوز به هیچ یک از سوالات پاسخ نداده باشد.

2_عنصر قانونی

 پیش از اینکه فرد دست به انجام جرم شرکت در آزمون به جای دیگری بزند باید قانون موخر آن را جرم انگاری کرده و برای آن مجازاتی در نظر گرفته باشد که ماده541 قانون مجازات اسلامی آ را صراحتا پیش بینی کرده است.

 

مجازات مرتکب اصلی که دیگری جای او امتحان داده است؟

با محقق شدن جرم شرکت در آزمون به جای دیگری ،داوطلب اصلی هم به تصریح ماده541 قانون مجازات اسلامی همان مجازات شرکت کننده را تحمل خواهد کرد.

 

پرسش: آیا جرم شرکت در آزمون به جای دیگری از جمله جرائم قابل گذشت است؟

پاسخ:  با توجه به اینکه جرم شرکت در آزمون به جای دیگری در ماده104 قانون مجازات اسلامی جز جرائم قابل گذشت ذکر نشده است؛ در نتیجه این جرم در زمره ی جرایم غیر قابل گذشت قرار می گیرد.

 

بیشتر بدانید:مراجع رسیدگی دادگاه کیفری 2

 

مرجع رسیدگی به جرم شرکت در آزمون به جای دیگری

شرکت در آزمون به جای دیگری یکی از جرائم کیفری بوده که در دادگاه کیفری دو مورد بررسی قرار می گیرد.

 

چگونه بهترین وکیل را بشناسیم؟

امروزه کمتر کسی پیدا می شود که درگیر پرونده های حقوقی و کیفری نشده و با جرم و مجازات آن سر و کار نداشته باشد. انتخاب بهترین وکیل امروزه یکی از مشکلات عدیده مردم است، اولین قدم در هر پرونده قضایی پیدا کردن یک وکیل خوب و حرفه ای است تا بتواند شما را در روند بررسی پرونده در کمترین زمان و بالاترین سرعت ممکن یاری نماید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجازات جرم شرکت در آزمون به جای دیگری و دریافت مشاوره با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

86120774

86122587

 

تعداد بازدید صفحه : 4745
سئوالات خود را در مورد شرکت در آزمون به جای دیگری بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح