تماس مستقیم با وکیل
09124464865
تماس با وکیل : 09124464865
امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
عبــاس آباد ، خیــابــان علـی اکـبــری
کــوچه فــرهاد ، پلاک 24 ، واحــد 7
وکیل کیفری در تهران | دعاوی کیفری چیست | انواع دعاوی کیفری و نحوه شکایت و مجازات
در این صفحه به موضوع وکیل کیفری می پردازیم. دعاوی کیفری یکی از دو گروه اصلی دعاوی محسوب می شود که گروه دیگر هم دعاوی حقوقی نام دارد. فرض را بر این می گذاریم که شما می خواهید از فردی شکایت کنید. اولین موضوع مهمی که باید بدانید این است که باید دعوی کیفری مطرح کنید یا حقوقی؟ پس از آن مهم است بدانید که به چه نهادی باید مراجعه نمایید؟
محمد مومن زاده - وکیل کیفری در تهران - وکیل پایه یک دادگستری
به صورت کلی اگر شکایت شما در زمینه های طلاق، ازدواج، ارث، امورمربوط به اجاره و فروش و موارد مشابه می باشد دعوی شما حقوقی است و باید به دادگاه حقوقی مراجعه کنید و خواندن ادامه این مطلب حداقل برای مشکل فعلی تان لازم نیست. اما اگر دعوی شما در مورد مسئله ای است که از نظر قانون جرم محسوب می شود دعوی‌تان کیفری است و باید به دادگاه کیفری مراجعه نمایید. 

دعاوی کیفری چیست؟

به صورت کلی دعاوی کیفری شامل آن دسته از دعاوی است که در واقع اعلام وقوع جرم می کند. اگر اتفاق صورت گرفته به عنوان جرم محسوب می شود دعوی از نوع کیفری است. جرم بودن یا نبودن یک عمل هم توسط قانون مشخص می شود. مثلا قتل جرم است اما طلاق به عنوان یک مسئله شناخته می شود و نه یک جرم. فحاشی، خیانت، امانت، جعل اسناد و بسیاری موارد دیگر از مصادیق جرم هستند.
دعاوی کیفری چیست ؟
فردی که از وقوع جرم شکایت می کند با نام شاکی خوانده می شود. برای ثبت شکایت تان باید به دادسرا مراجعه کرده و تقاضای کتبی یا شفاهی تان که شکوائیه نامیده می شود را به دادسرا تسلیم کنید.
خوب است بدانید که دعاوی کیفری از زیر شاخه های حقوق جزا است.

انواع دعاوی کیفری

برای آشنایی بیشتر با این نوع دعاوی خوب است انواع آن را بشناسید.
دعاوی کیفری به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شود که عبارتند از: جرایم علیه اموال و جرایم علیه اشخاص.
جرایم علیه اموال
بخشی از جرایم کیفری مربوط به اموال است و در این دسته قرار می گیرد. در این دعوا فرد تقاضای بررسی جرمی را دارد که در رابطه با اموال او انجام شده است. مثلا سرقت اموال از نمونه های مشخصی است که در این دسته قرار می گیرد.
جرایم علیه اشخاص
این جرایم به فرد، بدن، اعضاء و تمامیت فیزیکی او ربط دارد. سقط جنین، توهین، قتل، ضرب و جرح و موارد مشابه در این دسته قرار می گیرند.

نتیجه طرح دعوی کیفری

وقتی شاکی شکوائیه اش را تنظیم می کند درواقع از دادگاه صالح درخواست می کند که مجرم را تحت تعقیب ومجازات قرار دهد.این که نتیجه طرح دعوی چه می شود بستگی به نوع جرم دارد و توسط قانون کاملا مشخص شده است.

چرا دعاوی کیفری مهم است؟

دعاوی کیفری از جنبه های زیادی مهم است. این دعاوی باعث می شود قانون برقرار شده و به صورت کلی نظم و انضباط جامعه حفظ شود. در صورتی که این دعاوی مطرح و یا رسیدگی نشود جرم های مربوط به آن تکرار شده و جامعه به اغتشاش کشیده می شود.
دعاوی کیفری در دسته دعاوی حقوقی عمومی قرار می گیرد چون در واقع رابطه ای میان حاکمیت و افراد می باشد. اجرای دقیق و منظم قوانین کیفری باعث می شود اقتدار و تسلط حاکمیت بر جامعه حفظ شود.

چند نمونه دعاوی کیفری شایع

آشنایی با برخی دعاوی کیفری شایع کمک می کند بیشتر در مورد این دعاوی بدانید.
سرقت
متاسفانه هر چه شرایط اقتصاد در جامعه ای سخت تر می شود جرایمی مثل سرقت بیشتر اتفاق می افتد. شایع ترین نوع دعوای کیفری در دادگاه ها و محاکم کیفری سرقت به شیوه های گوناگون است.
کلاهبرداری
شکایت از کلاهبرداری هم از جمله مهم ترین انواع دعاوی کیفری محسوب می شود. 
ضرب و جرح عمدی
این جرم مربوط به مواردی است که فردی به دیگری صدمه بدنی عمدی وارد می کند. متاسفانه در سال های گذشته دعاوی ضرب و جرم را هم بیشتر از گذشته در دادگاه ها شاهد هستیم.
موارد گفته شده تنها تعدادی از دعاوی کیفری است و این گروه از دعاوی شامل زمینه های بسیار متعدد دیگری هم می شود.

مجازات برای جرایم کیفری

تفاوتی که میان انواع دعاوی کیفری، حقوقی و خانوادگی وجود دارد به منشا این دعاوی، منبعی که حق را ایجاد کرده و موضوع مورد حکم بستگی دارد.
منشا ایجاد حق در دعاوی کیفری جرم است در حالی که در دعاوی حقوقی و خانوادگی این منشا ارتباطات انسان ها می باشد. این ارتباطات شامل تمامی ارتباطات انسانی مثل ازدواج، قراردادها و... می باشد.
موضوع مورد حکم در دعاوی کیفری می تواند تبعید، شلاق، جریمه نقدی، خسارت، حبس و موارد مشابه باشد. مثلا اگر فردی مرتکب کلاهبرداری شده است حبس یک تا هفت سال برای او در نظر گرفته می شود و علاوه بر آن معادل اموالی که کلاهبرداری شده باید جزای نقدی بپردازد و همه اموال را به صاحبان آن ها برگرداند.
کسی که جرم مرتکب شده حتی ممکن است پس از انجام مجازات لازم باز هم از بعضی حقوق اجتماعی محروم شود. اگر این فرد در دستگاه های دولتی مشغول به کار باشد بسته به نوع جرم احتمال دارد که از شغلش برکنار شود.
علاوه بر این ها قانون به قاضی اجازه داده است که علاوه بر تعیین مجازات هایی مثل شلاق، جزای نقدی و... فرد خاطی را به رفتارهای دیگری هم ملزم کند. مثلا قاضی می تواند یک کلاهبردار را از داشتن دسته چک محروم کند یا بر اساس تشخیص خودش او را به فراگیری یک شغل یا تخصص ملزم نماید.

انواع دادگاه های کیفری

دادگاه های کیفری بر خلاف دادگاه حقوقی انواع مختلفی دارد. بسته به این که نوع جرم و شخصیت خاطی در کدام گروه قرار می گیرد، دادگاه صالح برای بررسی پرونده مشخص می شود.
به صورت کلی دادگاه های کیفری به دادگاه کیفری یک، کیفری دو، انقلاب، نظامی، روحانیت و اطفال و نوجوانان تقسیم می شود.

دادگاه کیفری

دادگاه کیفری یک به برخی جرائم رسیدگی می کند. این جرائم عبارت است از:
  • جرائمی که مجازات آن ها اعدام یا حبس ابد است.
  • جرائمی که برای آن ها حبس بیش از 10 سال تعیین می شود. 
  • جرائمی که در حوزه سیاسی و مطبوعاتی به وقوع می پیوندد.
  • جرائمی که درباره آن ها پرداخت بیش از نیمی از دیه کامل لازم است.

دادگاه انقلاب

در این دادگاه رسیدگی بر اساس نوع جرم انجام می شود. این جرائم توسط ماده 303 قانون آئین دادرسی کیفری مشخص شده است.
جرائم گفته شده عبارتند از:
  • جزائم مربوط به اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی کشور
  • محاربه و فساد فی الارض
  • بغی
  • تبانی یا هرگونه اجتماع علیه کشور 
  • اقدام مسلحانه یا احراق
  • مقابله با نظام از طریق تخریب اموال و دارایی ها
  • توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری وقت
  • جرایم مربوط به حوزه مواد مخدر و قاچاق اسلحه، مهمات و...
رسیدگی در این دادگاه و نیز در دادگاه کیفری یک، با سه قاضی پیش می رود.

دادگاه نظامی و روحانیت

در این دادگاه ها بررسی پرونده بر اساس شخصیت مجرم پیش می رود. اگر ارتکاب جرم در زمان انجام وظیفه باشد، هرکدام از این دو دادگاه می تواند رسیدگی را انجام دهد.

دادگاه اطفال ونوجوانان

اگر مجرم در حین ارتکاب جرم کمتر از 18 سال سن داشته باشد، بررسی پرونده در این دادگاه انجام می شود.

دادگاه کیفری دو

به این دادگاه، دادگاه عمومی هم گفته می شود. اگر عمل مجرمانه ای صورت بگیرد که هیچ کدام از دادگاه های گفته شده نتوانند آن را بررسی کنند موضوع برای بررسی های بیشتر به دادگاه کیفری دو فرستاده می شود. مثلا جرایمی مثل نوشیدن وحمل مشروب، تخلفات رانندگی و... در این دادگاه بررسی می شود.

نحوه طرح دعوی کیفری

ابتدا خوب است با وکیل تان مشورت کرده و سپس مدارکی که ادعای تان را ثابت می کند را آماده نمایید. شما باید به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه نموده، هزینه دادرسی را پرداخت نموده و برای ثبت دعوی و شکوائیه اقدام کنید. شما می توانید به یکی از شعبه های دفاتر قضایی مراجعه کرده و هزینه دادرسی را برای ثبت شکوائیه پرداخت نمایید.

نحوه رسیدگی به انواع دعاوی کیفری

به طور کلی رسیدگی به دعاوی کیفری در دو مرحله انجام می شود. وقتی یک شکایت کیفری ثبت می شود ابتدا تحقیقات لازم از شاکی، متهم، مطلعین و شهود انجام می شود. بازپرس دلایل ومدارک را بررسی می کند و اگر تشخیص جرم بدهد قرار جلب دادرسی صادر می شود. پس از آن پرونده برای دادستان فرستاده می شود تا در صورت موافقت کیفرخواست را صادر کند.
 پس از آن هم پرونده برای دادگاه های کیفری ارسال می شود. در این جا قاضی می تواند در صورت صلاحدید دوباره تحقیقات لازم را انجام دهد و در نهایت حکم رسیدگی به دعوی را اعلام کند. 
دقت کنید که در برخی موارد و بر اساس آن چه قانون آئین دادرسی کیفری مشخص می کند پرونده در دادسرا مورد بررسی قرار نگرفته و مستقیما به دادگاه فرستاده می شود. این موارد عبارتند از:
  • جرائمی که در شهرهایی اتفاق افتاده است که به علت کوچک بودن دادسرا ندارند.
  • اگر متهم سن کمتر از 15 سال داشته باشد.
  • جرائمی که که منافی عفت است.
  • جرائمی که برای آن ها تا شش ماه حبس تعزیری در نظر گرفته می شود.

ثبت شکوائیه شیوه خاصی دارد؟

سوالی که بسیاری از مراجعه کنندگان عزیز از ما می پرسند همین سوال است. باید بدانید که برای ثبت شکوائیه شیوه خاصی در نظر گرفته نشده وحتی نیاز به فرم مشخصی هم ندارد.
شکوائیه باید رو به دادستان نوشته شده و آدرس و شمخصات مشتکی عنه همراه با مدارک لازم کاملا قید شده و مدارک به پیوست اضافه شود. سعی کنید شکوائیه رامنظم و مرتب تحویل دهید. منظور از مشتکی عنه شخصی است که از او شکایت دارید.
در تنظیم شکوائیه چند نکته مهم است که باید به آن ها توجه کنید.

نکات مهم درباره شکایت وشکوائیه

اولین قدم برای شکایت در هر دعوی کیفری این است که شکوائیه را تنظیم نمایید. روزانه افراد زیادی در دادسراها این کار را خودشان انجام می دهند و یا انجام آن را به وکیل می سپارند. شما به عنوان شاکی باید به چند نکته دقت کنید.
  • مشخصات و آدرس خودتان را دقیق و کامل بنویسید.
  • مشخصات متهم یا متهمان را به طور دقیق وارد نمایید. 
  • در مورد محل وقوع جرم توضیح دهید.
  • درمورد نحوه وقوع جرم با جزئیات توضیح دهید.
  • اگر شاهد یا شهود برای پرونده وجود دارند آن ها را معرفی کرده و آدرس شان را ثبت نمایید.
  • میزان خسارت و ضرر را تعیین کنید.
پس ازمشخص کردن همه این موارد باید شکوائیه را امضاء کرده و به دادسرا یا دادگاه مربوطه ارائه دهید. شما می توانید همه این مراحل را توسط وکیل تان انجام دهید.

داشتن اهلیت مهم است

در جرایم مشخصی که تعقیب آن با شکایت شخص زیان دیده انجام می شود داشتن اهیلت مهم است. منظور از اهلیت این است که شخص حداقل سن لازم را داشته باشد.این سن برای دختران 9 سال و برای پسران 15 سال است. معمولا دادگاه سن 18سال را برای همه افراد در نظر می گیرد. اگر فرد اهلیت ندارد باید ولی یا قیم او مراتب را پیگیری کند.

در برخی موارد تنها شکایت کافی است

در برخی جرائم تنها کافی است که شکایت کنید و این جرائم جنبه های عمومی ندارند. مثلا افترا، توهین، فحاشی و موارد مشابه از این دسته هستند. بلافاصله بعد از این که شکوائیه تقدیم شد، تحقیقات وتعقیب افراد شروع می شود.

نقش ضابطین دادگستری

در جرایمی که نقش عمومی دارد و غیر قابل گذشت است بلافاصله بعد ازگزارش، ضابطین دادگستری تعقیب جرم را دنبال می کنند.
در حال حاضر ضابطین قوه قضائیه ماموران نیروی انتظامی هستند اما در برخی موارد سپاه پاسداران و نیروی مقاومت بسیج می توانند به عنوان ضابطین دادگستری وارد عمل شوند.

تحقیقات برای شکایت کیفری

قاضی پس از شنیدن اظهارات شما تحقیقات را شروع می کند.او باید دلایل شکایت تان را دقیقا بشنود. اگر دلایل تان محکم و قاطع باشد رسیدگی به پرونده سریع تر پیش می رود.
در این شرایط قاضی می تواند قرار مناسبی برای متهم صادر نماید و پس از شنیدن دفاعیات وی نظرش را اعلام کند. البته همیشه اوضاع این گونه پیش نمی رود. گاهی ممکن است دلایل شما کافی نباشد اما قاضی بنا به دلایلی احتمال بدهد که حق با شماست. در این شرایط باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد تا قاضی بتواند با دلایل بیشتر و محکم تر نظر نهایی اش را اعلام کند.
در صورتی که قاضی ظن به مجرمیت متهم نداشته باشد قرار منع تعقیب او را صادر می کند که البته شما می توانید به این موضوع اعتراض کنید.

نحوه رسیدگی به شکایت کیفری در دادگاه و دادسرا

در دادگستری رسیدگی به شکاست کیفری درچند مرحله انجام می شود که در ادامه درمورد هرکدام از آن ها می خوانید.
  • ابتدا شکایت طرح شده وتحقیقات انجام می شود.
  • دادگاه بدوی رسیدگی های لازم را انجام می دهد.
  • در صورت نیاز دادگاه تجدید نظر تشکیل می شود.
  • متهم فرا خوانده می شود و دادگاه صحبت هایش را می شنود.
  • و سپس بسته به نظر قاضی اقدامات لازم انجام می شود.

می توان به دادگاه کیفری دادخواست هم ارائه داد؟

فرم دادخواست مربوط به دعاوی حقوقی و مالی است اما گاهی ممکن است برای دعاوی کیفری هم لازم باشد. مثلا ممکن است شکایت کیفری شما جنبه مالی هم داشته باشد. فرض می گیریم شخصی خیانت در امانت کرده و شما این موضوع را از طریق دادگاه کیفری پیگیری می کنید. دادگاه کیفری تنها شکایت شما را بررسی می کند و به جنبه مالی موضوع کاری ندارد بنابراین قانون گذار برای این مورد چاره اندیشی کرده است. شما می توانید همزمان دعوی مالی خود را از طریق تنظیم دادخواست مربوطه به دادگاه کیفری ارائه دهید. در این شرایط اگر ادعای شما ثابت شود متهم محکوم شده و مسائل مالی پرونده هم پیگیری خواهد شد.

معرفی وکیل کیفری

با توجه به تحقیقات آماری در خصوص پرونده های دادگستری قسمت اعظمی از پرونده ها مربوط به دعوی کیفری و شکایت مردم در دادگستری ها می باشد .به همین منظور توصیه می گردد در مواجهه با چنین دعاوی به یک وکیل متخصص کیفری مراجعه نمایید .
در همین راستا اینجانب محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق و جزا و جرم شناسی قصد دارم ،بابه کارگیری تمام علم و تجربه خویش در زمینه دفاع از حقوق متهمین بی گناه و احقاق حق شاکیان زیان دیده خدمات شایانی را به مردم عزیز ارائه نمایم.
خدمات دفتر وکالت در زمینه شکایت کیفری به شرح ذیل می باشد:
  • تنظیم شکوائیه در مراجع صالح
  • حضور در دادسرا و دادگاه جهت تکمیل تحقیقات در مقام دفاع از متهم و یا اثبات جرم از طرف شاکی
  • تنظیم لوایح تخصصی در مراحل دادسرا و دادگاه بدوی و دادگاه تجدید نظر
  • تنظیم لوایح و ارسال تقاضای اعمال ماده474و477قانون آیین دادرسی کیفری
  • پیگیری تخفیف مجازات و استفاده از جایگزین های حبس در مرحله اجرای احکام
  • تنظیم تقاضای اعطای عفو و مرخصی برای محکومان
تعداد بازدید صفحه : 5861
 
آیا بی حجابی و یا بد حجابی جرم است؟
آیا بی حجابی یا بد حجابی جرم است؟ حجاب در لغت به معنای پوشش و پرده است و به عنوان يكي از احكام وجوبی اسلام، اين است كه زن، بدن خود را بپوشاند و مراد از حجاب، «پوشش اسلامی» است که محدوده ی آن برای بانوان به صورت لزوم پوشاندن تمام بدن به غیر از گردی صورت و دستان تا مچ در برابر نامحرم است.  
منتشر شده در تاریخ شنبه 23 ارديبهشت 1402
ادامه مطلب ...
 
حقوق شهروندی
حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است. هیچ‌کس نمی‌تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 1 اسفند 1401
ادامه مطلب ...
 
جرایم اطفال و نوجوانان
جرایم اطفال و نوجوانان: برای تمام جوامع طفل یا همان کودک به گروه سنی خاصی اطلاق میشود که هنوز نمیتواند خوب و بد را از هم تشخیص دهد. اما در حقوق و قوانین کیفری تعاریف دیگری در این رابطه مقرر داشته اند. برای اینکه تعریفی از طفل داشته باشیم ابتدا تعاریف قانونی آن را مورد بررسی قرار می دهیم : « پیمان نامه حقوق کودک بعنوان یک سند بین المللی که در تاریخ 1989 به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید و اکثریت کشورها از جمله ایران (به تاریخ اسفند 1372) آن را امضاء و تصویب نموده اند، تعریفی از کودک ارائه می دهد. ماده یک این کنوانسیون مقرر می دارد:« از نظر پیمان نامه کنونی، منظور از کودک هر انسان دارای کمتر از 18 سال سن است، مگر اینکه طبق قانون قابل اعمال در مورد کودک، سن قانونی کمتر تعیین شده باشد.»
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 5 دي 1401
ادامه مطلب ...
 
معاونت در جرم
معاونت در جرم: معاونت به معنای مساعدت و یاری رساندن است. و درمعنای حقوقی به کسی گفته می‌شود که به طور مستقیم در ارتکاب جرمی که توسط دیگری انجام می‌شود دخالتی نداشته اما به طور عالمانه از طریق تحریک، ترغیب، تهدید، تطمیع، دسیسه، فریب و نیرنگ و... در ارتکاب رفتار مجرمانه همکاری و دخالت داشته‌است. به عبارت دیگر معاون جرم کسی است که پیش از وقوع یا در حین ارتکاب جرم با رفتار خود عمداً وقوع جرم را تسهیل کرده یا مرتکب (مباشر) را به ارتکاب آن برانگیخته است. البته باید بدانید که فردی که مرتکب معاونت در جرم می‌شود باید از قصد و نیّت مجرم باخبر بوده باشد و بداند که دخالتش در وقوع جنایت تأثیرگذار است.
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 5 دي 1401
ادامه مطلب ...
 
جرائم پزشکی
جرایم پزشکی از دعاوی تخصصی در امور کیفری محسوب می گردد .   وکیل متخصص در دفاع از دعاوی کیفری با تسلط بر فنون دفاع در امور کیفری می تواند ضمن حمایت تخصصی از موکل خود ، حافظ حقوق وی نیز باشد.  
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 5 ارديبهشت 1402
ادامه مطلب ...
 
محاربه
ریشه کلمه محاربه ، حرب است که در اساس به معنای گرفتن و سلب کردن است  جرمی است در فقه و حقوق اسلامی به معنای سلاح کشیدن به روی مردم، به قصد ترساندن آنان. از دیدگاه قرآن کسی که با دزدی بر سر گردنه های بیرون از شهر یا داخل شهر با تهدید اسلحه، مردم را بترساند و به جان و مال آنها تجاوز کند، مانند این است که با خدا و رسول خدا به جنگ برخاسته است.
منتشر شده در تاریخ شنبه 3 دي 1401
ادامه مطلب ...
 
ممنوع الخروجی
ممنوع الخروجی : در قوانین داخلی کشور برای جلوگیری از فرار متهم یا مجرم (تحت تعقیب باشد /  هنوز تعقیبی صورت نگرفته باشد) یا اشخاصی که باید تعهدی را انجام بدهند اما از انجام آن سرباز میزنند(پرداخت مهریه / پرداخت اقساط وام بانکی / مالیات و......) تدابیری اتخاذ شده بنام ممنوع الخروجی. پس تا زمانیکه موضوع شفاف سازی نشده و علت مرتفع نشده شخص حق خروج از کشور را ندارد.
منتشر شده در تاریخ شنبه 3 دي 1401
ادامه مطلب ...
 
پابند الکترونیکی
پابند الکترونیکی یکی از روشهای تکنولوژی در سیستم قضایی است که هدف آن کنترل و تحت نظر قراردادن مجرم / محکوم در فضای داخل یا خارج از زندان می باشد. (استفاده از پابند الکترونیکی در محیط زندان، در دوره های مهارت آموزی، زمان مرخصی، در زمان آزادی مشروط و..) برای اینکه بتوان از پابند الکترونیک استفاده کرد مجرم / محکوم باید شرایط مخصوص اخذ دریافت پابند الکترونیکی را داشته باشد که این شرایط در قانون تصریح شده است که در ذیل به آنها می‌پردارزیم.  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 20 آذر 1401
ادامه مطلب ...
 
نبش قبر غیر قانونی
نبش قبر غیر قانونی انسان پس از مرگ طبق دین مبین اسلام باید با نهایت احترام تدفین و به خاک سپرده شود. نبش قبر در به معنای شکافتن گور و کندن زمین است و منظور از نبش قبر آن است که جسد میتی را که با خاک مدفون شده است، از خاک بیرون ‌آورند تا جایی که موجب نمایان شدن جسد میت شود. مجازات نبش قبر غیر قانونی نبش قبر یکی از اعمال حرام است که اگر بدون مجوز قانونی کسی اقدام به این عمل حرام نماید مطابق با قانون ایران مجرم شناخته شده و مجازات خواهد شد
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 19 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
اعتراض و تظاهرات قانونی
اعتراض و تظاهرات قانونی تمامی جرایم در کشور باعث سلب آرامش و خدشه دار کردن امنیت عمومی باشد اما این خصیصه در برخی از آنها ملموس تر است؛ جرائمی از قبیل جاسوسی، شورش، اغتشاش ،جمع‌آوری اطلاعات محرمانه، تشویق بیگانگان به اشغال کشورو.... ما در این مقاله سعی داریم در رابطه با اعتراضات و تظاهرات قانونی به تفسیر به توضیح بپردازیم.  
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 30 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات آلوده کردن محیط زیست
مجازات آلوده کردن محیط زیست محیط زیست بستر زندگی موجودات در روی کره زمین است که از دیرباز در قانون به آن توجه ویژه‌ای شده است، چنانکه قانون گذار در اصل50 قانون اساسی در باب آن چنین عنوان داشته است: در جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسل های بعد یا در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، و وظیفه ی عمومی تلقی می گردد. از این رو فعالیت‌های اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران آن ملازمه پیدا کند ممنوع است.  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 20 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
آیا خالکوبی و تتو مجازات دارد؟
آیا خالکوبی و تتو مجازات دارد؟ خالکوبی و تتو عبارت است از ایجاد نوشته یا علامت خاص روی پوست بدن از طریق وارد کردن مواد رنگی (به وسیله سوزن یا دستگاه مخصوص)به داخل پوست .در این مقاله سعی داریم در رابطه با اینکه آیا قانون گذار خالکوبی و تتو زدن را جرم انگاری کرده است و یا خیر به تفسیر به توضیح بپردازیم.    
منتشر شده در تاریخ شنبه 19 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
شرکت در آزمون به جای دیگری
شرکت در آزمون به جای دیگری امروزه در آزمون هایی از قبیل کنکور، امتحانات مدارس ،دانش سراها، اعزام دانشجو به خارج و.... افراد زیادی اقدام به تقلب می کنند و شیوه های نوینی را پدید آورده اند. شرکت در آزمون به جای دیگری نمونه‌ای از این تقلب است که نظام کشور برای جلوگیری از این تقلب ها مجازات هایی مقرر نموده است.  
منتشر شده در تاریخ شنبه 19 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
انواع قرار های تامین کیفری
انواع قرارهای تامین کیفری قرار تامین از جمله قرارهای صادره توسط قاضی دادگاه و یا بازپرس پرونده کیفری هستند که عموماً ،با هدف تضمین حقوق بزه دیده صادر می گردد که بر حسب شدت و ضعف آنها دارای سلسله مراتبی هستند.    
منتشر شده در تاریخ شنبه 19 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
منظور از اصطلاح دیه دوم چیست
منظور ازدیه دوم چیست؟ دیه به معنای عام، مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایت غیر عمدی بر نفس، عضو یا منفعت، یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد ،مقرر شده است. در این مقاله سعی داریم به تفسیر در رابطه با دیه دوم بپردازیم.    
منتشر شده در تاریخ شنبه 19 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم پارتی شبانه
مجازات جرم پارتی شبانه امروز در کشور ما بسیاری از جوانان و نوجوانان که به دنبال هیجان و سرگرمی هستند در مجالسی تحت عنوان مهمانی های مختلط  و  پارتی های شبانه شرکت می کند. بسیاری از مردم تصور می‌کنند که شرکت در پارتی های شبانه جرم است در حالی که در قانون ایران جرمی تحت این عنوان پیش بینی نشده است اما با توجه به شرایط، ممکن است افراد حاضر در آن مهمانی دستگیر و مجرم شناخته شوند.    
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 21 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
زنا و مجازات آن
زنا و مجازات آن چیست؟ عقد نکاح به معنای پیمان بستن میان زن و مرد برای رابطه زوجیت و استقرار و بقا انسان است؛ برای تداوم نسل زوجین بایستی با یکدیگر مضاجعه نمایند.در این  میان گاهی عده‌ای از افراد بدون رابطه زوجیت چه از نوع دائمی چه موقت اقدام به همبستر شدن با یکدیگر کرده و عمل زنا را انجام می دهند.    
منتشر شده در تاریخ شنبه 19 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
سب و النبی
سب و النبی پیامبر اکرم (ص) در دین اسلام از جایگاه والایی برخوردار است به حفظ حرمت آن حضرت بر همگان لازم و ضروری است. اسلام برای تامین مصالح اسلامی، معرفی مقام و منزلت پیامبر اکرم(ص) و حفظ و صیانت جایگاه حقیقی و حقوقی آن حضرت، مجازات عواقبی را برای حرمت شکنان و سب کنندگان به آن حضرت در نظر گرفته است.
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 21 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات روزه خواری در ملاء عام
مجازات روزه خواری در ملاء عام  روزه  یکی از واجبات دین اسلام بوده و خداوند، مسلمانان را دعوت به انجام این عمل واجب، در ماه رمضان کرده است. شرع مقدس،روزه خواری  را گناه و حرام می‌داند. با این وجود، برخی از افراد، به دلایلی مانند بیماری و سفر، از این حکم واجب استثنا هستند و روزه گرفتن بر آن ها، واجب نیست؛ اما، این افراد نیز نباید در ملاءعام، مرتکب عمل روزه‌ خواری شوند.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 21 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات فرار از زندان
مجازات فرار از زندان فرار از زندان از جمله جرائمی است که باعث بی‌ثمر ماندن اجرای‌حکم قضایی می‌شود و از جمله جرائم سنگین محسوب می‌شود و قانونگذار هم مجازات خاصی برای آن تعیین کرده است. هرزندانی که از زندان یا بازداشتگاه فرار نماید به شلاق تا 74 ضربه یا سه تا شش ماه حبس محکوم شد و اگر برای  فرار درب زندان را شکسته یا خراب کرده باشد ،علاوه بر تامین خسارت وارده به هر دو مجازات محکوم خواهد شد. همچنین زندانیانی که مطابق آیین‌نامه زندانها به مرخصی رفته و خود را در موعد مقرر بدون عذر موجه معرفی ننماید فراری محسوب و مجازات فوق محکوم می‌گردند.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 21 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم جعل
جعل چیست جعل یکی از مسائل مهم حقوق کیفری است علاوه بر جنبه‌های ضرری آن به لحاظ اینکه جزء جرائم بر ضد آسایش عمومی است، آشنایی به چگونگی و علم و اطلاع از مشخصات آن برای تمامی افراد جامعه لازم و مفید می باشد. جعل در لغت به معنای برگرداندن تقلب کردن است اگر بخواهیم جرم جعل را خیلی ساده بیان کنیم ؛می‌توانیم بگوییم جرم‌جعل یعنی ساختن یا تغییر دادن نوشته، سند، مهر، امضا و...که به نیت ضرر به دیگری، شبیه نمونه اصلی درست می شود.    
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 21 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
جرم و مجازات لواط چیست ؟
منتشر شده در تاریخ شنبه 7 مرداد 1402
ادامه مطلب ...
 
انواع مجازات ها
انواع مجازات  جرم در اصطلاح حقوقی و فقهی به معنای هر فعل یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است در قانون ایران وقتی شخصی مرتکب جرمی شود قانونگذار به هدف سزا دادن یا باز پروراندن و ترسانیدن مجازات هایی از قبیل مجازاتهای اصلی، تکمیلی و تبعی مقررات نموده است:    
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 22 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
مساحقه چیست
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 8 مرداد 1402
ادامه مطلب ...
 
مسدود کردن کارت بانکی
مسدود کردن کارت بانکی کارت عابر بانک در برخی مواقع به دلیل گم شدن و یا مفقود شدن باید مسدود و غیر فعال گردد. غیر فعال کردن کارت عابر بانک در مواقع گم شدن و یا سرقت کارت بانکی بسیار مهم است،در برخی مواقع برای ما پیش می آید که کارت عابر بانک مان را گم می کنیم و یا کارت مان به سرقت می رود و نخستین اقدامی که ما برای پیشگیری از هر گونه اتفاق غیر منتظره و نابهنجاری باید انجام دهیم مسدود کردن و غیر فعال کردن کارت بانکی مان است.    
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 22 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات خرید و فروش عتیقه
مجازات خرید و فروش عتیقه مسلما خرید و فروش عتیقه جزو مهم ترین موضوعاتی می باشد که به منابع ملی و سرزمینی یک جامعه مرتبط است و قانون گذار در قانون مجازات اسلامی برای مرتکبان خرید و فروش عتیقه ،عواقب و مجازاتی را با هدف حفظ منابع ملی و آثار تاریخی و باستانی ،در نظر گرفته است:
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 23 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
ملاقات شرعی زندانیان
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 23 مرداد 1402
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم شنود یا استراق سمع
مجازات جرم شنود یا استراق سمع یکی از شیوه های رفتاری که باید در تمامی حالات رعایت شود حفظ حریم شخصی و خصوصی دیگران است. حریم منزل،دفتر کار،نامه نگاری ها و...مصداق های حریم خصوصی هستند. استراق سمع در لغت به معنای دزدیدن و پنهانی گوش دادن به سخن دیگران است که امروزه با گسترش ارتباطات و تکنولوژی و خرید و فروش دستگاه های شنود و انواع آن،برخی از افراد جامعه از آن استفاده می کنند.  
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 23 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
تجاوز به میت
تجاوز به میت مرده خواهی،مرده بازی،مرده بارگی که اصطلاحا به آن نکروفیلیا می گویند،نام نوعی عمل غیر متعارف جنسی است که در آن،ارضای میل جنسی،از طریق تماس جنسی با جسد مردگان،حاصل می شود. این یک اختلال روانی است که نادرتر از بقیه ی اختلالات جنسی می باشد؛فرد با دزدیدن جسد از قبرستان یا سرد خانه و غسال خانه سعی در برقراری رابطه جنسی دارد.    
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 27 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم اختلاس
مجازات جرم اختلاس چیست اختلاس در لغت به معنی ربودن،جدا کردن و برداشتن چیزی از روی چیز دیگر است.اختلاس یکی از جرائمی است که تاثیر سوئی برروی سلامت جامعه و نظام اداری دارد.در اختلاس مرتکب مامور دولت و جزو مسئولان و کارکنان دستگاه های دولتی است و در اموالی که نزد آنان بر حسب شغل یا ماموریت وی به امانت گذاشته شده است خیانت می شود. اختلاس از جرائم عمومی و غیر قابل گذشت است که مطابق ماده ی 75قانون مجازات اسلامی اختلاسگر را چنین معرفی کرده است:  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 27 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
نکاتی برای برخورد با سارقین منازل
نکاتی برای برخورد با سارقین منازل سرقت یکی از جرائم عامیانه است که در قانون برای آن مجازات معین شده است و مجازات آن با توجه به شرایط و نحوه ی سرقت متفاوت است . بر خلاف نظر عموم که معتقدند چون سارق به نیت سرقت وارد خانه شده و مرتکب جرم شده است و چون وارد منزل آنها شده است هر اقدامی که بخواهند می توانند انجام دهند و مجازات نخواهند شد ،در حالی که با توجه به شرع و قانون این عقیده نادرست است.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 25 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
صلاحیت رسیدگی دادگاه انقلاب
صلاحیت رسیدگی دادگاه انقلاب دادگاه انقلاب به منظور رسیدگی و جلوگیری از جرائمی که قبل از پیروزی انقلاب برای تحکیم رژیم پهلوی و ایجاد حفظ و نفوذ بیگانگان صورت گرفته است یا پس از پیروزی انقلاب بر ضد انقلاب اسلامی ملت ایران روی داده یا می دهد در سال1357تاسیس شده است. بر طبق ماده303 قانون آیین دادرسی کیفری ،جرائمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه انقلاب است به شرح زیر است:    
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 28 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم سوگند و شهادت دروغ
مجازات جرم سوگند و شهادت دروغ سوگند دروغ عبارت است از اظهارات خلاف واقع توسط یک شخص.دروغ یک رذیلت اخلاقی و عمل نکوهیده می باشد که هم در ادیان مختلف هم در تمام جوامع ،عملی ناپسند تلقی شده است. در قانون کشور ما صرف دروغ گویی جرم نیست و برای آن مجازات تعیین نشده است اما در بعضی شرایط ،جرم محسوب شده و مشمول مجازات می باشد از جمله شهادت دروغ ،قسم دروغ و نشر اکاذیب.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 28 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
ورشکستگی به تقلب و تقصیر
گاهی عده ای از افراد در معاملات تجاری و کاری زندگی خود دچار شکست می شوند و تمامی اموال و دارایی خود را از دست می دهند که اصطلاحا به این حالت ورشکستگی اطلاق می شود.
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 28 شهريور 1401
ادامه مطلب ...
 
قصور و تخلف پزشکی
قصور و تخلف پزشکی اخلاق پزشکی مجموعه ای از باید ها و نباید های حاکم بر حرفه ی طبابت است که برخاسته از موازین عام اخلاقی،حقوقی و موازین معتبر دانش پزشکی است. پزشکان از نظر قانونی مسئول خطای خود هستند ،بنابراین اگر پزشکی براساس غفلت،نداشتن مهارت،سهل انگاری و....مرتکب خطا و خسارت دیدن دیگران شود باید آن ضرر و خسارت را جبران نماید.  
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 6 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم شکارغیر مجازحیوانات
مجازات جرم شکارغیر مجازحیوانات از ابتدای وجود جهان خلقت شکار کردن وجود داشته و قدمتی به اندازه ی قدمت جهان هستی دارد.حیوانات وحشی،حیوانات دیگر را برای بقای خود شکار می کردند و همچنین شکار کردن منبع تغذیه ای برای انسان ها بوده است.
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 6 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم قمار بازی
مجازات جرم قمار بازی قمار به معنی شرط بندی بر سر پول ،یا هر چیز دارای ارزش اقتصادی ،با پیشامد و نتیجه نامشخص،که با هدف برنده شدن پول یا هرکالای باارزش دیگر انجام می گیرد،اطلاق می شود.  
منتشر شده در تاریخ شنبه 9 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
تجاوز به عنف
تجاوز به عنف تجاوز به عنف یکی از بزرگ ترین جرایم است که در کشور های مختلف هم با آن برخورد سخت و جدی شده است و علاوه بر نظم عمومی اخلاق حسنه را هم به خطر می اندازد.  
منتشر شده در تاریخ شنبه 9 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مراجع رسیدگی دادگاه کیفری1
صلاحیت رسیدگی دادگاه کیفری 1 در زندگی روزمره ممکن است اتفاقات نابهنجاری رخ دهد که مارا ملزم کند به مراجع قضایی مراجعه کنیم. یکی از مهم ترین مسائلی که باید بدانیم این است که در هنگام بروز چنین پیشامدهایی،به کدام دادگاه ها مراجعه کنیم و دعوی خود را مطرح کنیم.  
منتشر شده در تاریخ شنبه 9 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مراجع رسیدگی دادگاه کیفری2
مراجع رسیدگی دادگاه کیفری2 مراجع عمومی مراجعی هستند که اصولا صلاحیت رسیدگی به تمام جرائم را دارند مگر جرائمی که استثناعن در صلاحیت دادگاه دیگری قرار گرفته است.  
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 12 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم نشر اکاذیب
مجازات جرم نشر اکاذیب حمایت از حیثیت و آبروی افراد یکی از رسالت های مهم هر حاکمیت می باشد.و یکی از اهداف مهم حقوق کیفری این است که در تحقق این رسالت مهم به دولت کمک می کند.  
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 12 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات مصرف مشروبات الکلی
مجازات مصرف مشروبات الکلی مشروبات الکلی که از زمان پیامبرو ظهور دین مبین اسلام حرام اعلام شده است نه تنها باعث به خطر انداختن سلامتی جسمی و روحی خود شخص مصرف کننده می شود بلکه باعث به خطر افتادن افراد جامعه و هم موجب خشم و غضب الهی است.  
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 12 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
صلاحیت محلی دادگاه ها
استثناعات قواعد صلاحیت (محلی) صلاحیت محلی به معنی آن است که مرجعی صالح به رسیدگی پرونده است که متهم در آن محل مرتکب جرم شده باشد؛حال می خواهیم در رابطه با استثناعات صلاحیت محلی صحبت کنیم.  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 17 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
حکم قصاص در ایران
حکم قصاص در ایران قصاص به معنی متابعت کردن و دنبال کردن اثر چیزی است(یعنی هر عملی که شخص مرتکب شود همان مجازات هم برای شخص تعیین می شود به عبارتی سزادهی معنی شده است).  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 17 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
نحوه تعیین صلاحیت دادگاه های کیفری
نحوه تعیین صلاحیت دادگاه های کیفری پس از صدور قرار جلب توسط بازپرس یا دادیار و با موافقت دادستان و صدور کیفر خواست (تقاضانامه ی دادستان از مرجع رسیدگی مبنی بر صدور حکم به محکومیت و مجازات متهم)پرونده متهم جهت محاکمه و صدور حکم به مرجع رسیدگی یعنی دادگاه ارسال می گردد ؛یعنی با این عمل رسما دادستان از مرجع رسیدگی تقاضا دارد که متهم را با توجه به مدارک و شواهد علیهش محاکمه کند و حکم محکومیت آن را صادر کند.  
منتشر شده در تاریخ شنبه 30 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
هتک حرمت منزل یا مسکن اشخاص توسط مقامات و مامورین دولتی
هتک حرمت منزل یا مسکن اشخاص توسط مقامات و مامورین دولتی داشتن مسکن متناسب با نیاز ،حق هر فرد و خانواده ایرانی است.دولت موظف است با رعایت الویت برای آنها که نیازمند ترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه ی اجرای این اصل را فراهم کند. یکی از حقوقی که انسان ها باید از آن برخوردار باشند حفظ و مصون ماندن مسکن و منزل آنها از هرگونه تعرض و تجاوز است.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 25 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم زورگیری و اخاذی چیست؟
مجازات جرم زورگیری در جامعه ای آرمانی سردمداران یک کشور در حال سعی و تلاش برای ایجاد صلح و امنیت تمام شهروندان عضو آن جامعه هستند. پدیده ی زورگیری به معنی گرفتن و به غارت بردن اموال دیگران با توسل به زور و اجبار است.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 25 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم افتراء چیست؟
مجازات جرم افتراء چیست؟ اعاده حیثیت یا همان افتراء که ما در میان عامه مردم ممکن است بشنویم یا با آن برخورد کنیم به معنی همان تهمت زدن به دیگران است ،یعنی اتهام جرمی را به دیگری زدن اما قادر نباشیم آن را اثبات کنیم.  
منتشر شده در تاریخ شنبه 30 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
تغییر مقررات مربوط به تکرار جرم
تغییر مقررات مربوط به تکرار جرم مقصود از تکرار جرم در این قانون،آن است که مرتکب پس از محکومیت قطعی نسبت به رفتار مجرمانه،دوباره مرتکب جرم دارای مجازات تعزیری درجه ی یک تا پنج شود؛صرف نظر از اینکه هر دو جرم از عناوین مجرمانه ی واحد باشند یا مختلف.
منتشر شده در تاریخ شنبه 30 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
تجویز مجازات های تعزیری در محکومیت به مجازات های درجه های هفت و هشت
تجویز مجازات های تعزیری در محکومیت به مجازات های درجه های هفت و هشت مجازات تکمیلی ،مجازاتی است که افزون بر مجازات اصلی برای مجرم تعیین می شود و باید در حکم دادگاه قید شود.ماده23قانون مجازات اسلامی(1392)ناظر به مجازات تکمیلی اختیاری است؛به عبارت دیگر،دادگاه هنگام تعیین کیفر،چون نوع مجازا اصلی را صرف نظر از میزان آن برای تنبیه بزهکار کافی نمی داند،به عنوان تکمیل مجازات اصلی با لحاظ خصوصیات متهم و رعایت شرایط قانونی،یک یا چند مجازات را به عنوان مجازات تکمیلی تعیین می کند.  
منتشر شده در تاریخ شنبه 30 مهر 1401
ادامه مطلب ...
 
صلاحیت دادگاه ویژه روحانیت
صلاحیت دادگاه ویژه روحانیت دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت مستقیما زیر نظر رهبر ایران فعالیت کرده و روند دادرسی در آن نیز با قوه قضائیه و سایر دادگاه های ایران متفاوت است. این دادگاه و دادسراها به منظور رسیدگی به جرائم روحانیان و یا به تعبیری ،روحانی نمایان تشکیل شده است،و از نظر صلاحیت،صلاحیت دادگاه روحانیت یک نوع صلاحیت شخصی و مبتنی بر شخصیت خاص مرتکب است.    
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 2 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
صلاحیت دادگا های نظامی
صلاحیت دادگا های  نظامی مراجع اختصاصی رسیدگی مراجعی هستند که اصولا صلاحیت رسیدگی به هیچ جرمی را بجز مواردی که قانون گذار صراحتا در اختیار آنها قرار داده است را ندارند.دادگاه نظامی،مرجعی است که بر عملکرد افراد نظامی ،نظارت و رسیدگی می کند. مطابق اصل87 قانون اساسی:محاکم نظامی موافق قوانین مخصوصه در تمام مملکت تاسیس خواهد شد.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 2 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
توهین به مقام بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری
توهین به مقام بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری انقلاب اسلامی یکی از بزرگ ترین و بهترین تحولاتی بود که در ایران رخ داد،که تمام خصایص یک جامعه ای آرمانی را دارا بود. بنیان گذار این انقلاب حضرت امام خمینی(ره)،یکی از بزرگ ترین و عادل ترین مردان آن دوره بود.  
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 2 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
مقایسه ی استثناعات مسئولیت کیفری سال1370با سال1392
مقایسه ی استثناعات مسئولیت کیفری سال1370با سال1392 مسئولیت افراد به دو قسم حقوقی و کیفری تقسیم می شود که مسئولیت حقوقی بدین صورت است که خسارتی به مجنی علیه وارد شده و باید آن خسارت نقدا پرداخت شود مثل تصادف غیر عمدی که ماشین شخص الف به ماشین شخص ب وارد می کند و باید خسارت ماشین را پرداخت کند ؛اما مسئولیت کیفری یعنی شخص الف مرتکب جرمی شده و باید مجازات شود مانند مسلمانی که مشروبات الکلی مصرف می کند.  
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 3 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
افشای اسرار حرفه ای
افشای اسرار حرفه ای راز داری و محافظت از اسرار دیگران که به عنوان امانت در اختیار انسان قرار می گیرد یکی از فضائل اخلاقی و یکی از صفاتی است که در آیات و احادیث به آن اشاره های فراوانی شده است. و قطعا هر کس این امر مهم را زیر پا گذارد و راز دیگری را افشا کند،خود گرفتار افشای راز و سرش خواهد شد.  
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 3 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
صلاحیت اختصاصی هر یک از مراجع رسیدگی
صلاحیت اختصاصی هر یک از مراجع رسیدگی مراجع رسیدگی نخستین:مراجعی هستند که پس از تکمیل تحقیقات مقدماتی در دادسراها اولین مرحله رسیدگی به اتهام متهم را بر عهده دارند و رسیدگی آنها مسبوق به رسیدگی دادگاه دیگری نیست.  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 8 اسفند 1400
ادامه مطلب ...
 
تهدید اشخاص
تهدید اشخاص حق آزاد بودن از هرگونه ترس و واهمه یکی از آرمان ها و اهداف اعلامه ی جهانی حقوق بشر و رسیدن به جهانی است که در آن همه ی افراد بشر از ترس و واهمه آزاد باشند. از دیدگاه قانون مدنی جرم تهدید یعنی دادن وعده ی انجام عملی در ارتباط با شخص دیگر که وی را در آینده متضرر خواهد کرد.وعده ی داده شده باید در فرد تهدید شده اثر کند.  
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 4 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
مزاحمت برای زنان و کودکان
توهین مشدد به اعتبار جنسیت یا سن طرف توهین گاهی در بعضی از مواقع معیار هایی باعث تشدید جرم می شود از جمله زن بودن و صغیر بودن مجنی علیه حقوق کیفری اصولا حقوقی غیر شخصی است،یعنی همه ی افراد و تابعان آن را شامل می شود و این حقوق برایشان یکسان است.اما حمایت از جنسیت زن،به دلیل تفاوت و ساختار طبیعی آفرینش او و همچنین اطفال که از لحاظ روحی و جسمی انان را آسیب پذیر تر می کند در قانون به آن توجه بیشتری شده است.  
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 4 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات جرم اسید پاشی چیست؟
مجازات جرم اسید پاشی چیست؟ یکی از وحشت ناک ترین جرایمی که می توان راجع به آن بحث نمود جرم اسید پاشی و مجازات مربوط به آن می باشد. اسید محلولی شیمیایی است که با پاشیدن یا فرو بردان اعضا در آن یا خوراندن آن به شخص یا تزریق و...می تواند به مجنی علیه آسیب های جدی وارد کرد.  
منتشر شده در تاریخ شنبه 7 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
باردار بودن زن محکوم به قصاص
باردار بودن زن محکوم به قصاص فرزند یکی از بزرگ ترین و زیباترین نعت های خداوند است که به آدمی عطا کرده و با پا به عرصه گذاشتن این فرشتگان الهی،زندگی انسان رو به سمت روشنی خواهد رفت. موضوع قابل بحث این است اگر زنی باردار باشد و مرتکب جرمی شود و حکم به قصاص آن زن صادر شود چه تکلیفی دارد؟  
منتشر شده در تاریخ شنبه 7 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
دیه صورت و جوارح
دیه صورت و جوارح در جهان هستی انسان های بسیاری در کنار هم زندگی می کنند که هر کدام به چهره ای خاص مختص به خود وجود دارند،زیبایی چهره یکی از مهم ترین مسائلی است که آدمی به آن توجه بسیاری دارد و همین زیبایی چهره تاثیرات بصری فراوانی بر دید دیگران باقی می گذارد.حال ممکن است شخصی باعث آسیب به آن شود که باید دیه آن را پرداخت کند.  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 8 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
مجازات شرکت در جنایت
مجازات شرکت در جنایت عنصر معنوی یکی از عناصر تشکیل دهنده ی جرم است و چنانچه کسی تصمیم به ارتکاب جرمی بگیرد و جرمی رامرتکب شود مباشر جرم نامیده می شود؛و چنانچه برای ارتکاب جرمی دو یا چند نفر با هم مشارکت نمایند و همه ی آنها در عملیات مجرمانه مداخله کنند ،اعم از اینکه میزان و تاثیر و اقدامات آنها با هم برابر باشد یا نه،به آنها شریک جرم گفته می شود.  
منتشر شده در تاریخ يكشنبه 8 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
توسعه ی جایگزین های حبس در موارد تعدد جرم
توسعه ی جایگزین های حبس در موارد تعدد جرم برای سال های طولانی مجازات حبس به عنوان مجازات اصلی یا اثر ترهیبی و ترذیلی اعمال می شده است ؛اما روند افزایش پرونده های کیفری و چرخه ی بازگشت مجرمین به زندان نشان داده است که زندان به رغم آن که در اغلب کشور های جهان مجازات رایج محسوب می شود ،اصرات اصلاحی لازم را ندارد.افزون بر این،زندان سبب وارد زیان شدید اقتصادی به جامعه،خروج کامل فرد از حیات اجتماعی و تراکم مشکلات خانواده وی می شود.در واقع امروزه اصلاح مجرمین در پرتو اجرای مجازات حبس با تردید جدی مواجه شده است؛به نحوی که می توان گفت اثر عمده ی مجازات حبس ،جداکردن بزهکاران از جامعه است.
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 9 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
آدم ربایی و مجازات آن
مجازات جرم آدم ربایی و صلاحیت رسیدگی به آن 1_قانون کاهش مجازات حبس تعزیری (1399)،مجازات آدم ربایی موضوع ماده ی621قانون مجازات اسلامی(تعزیرات1375)را صرف نظر از کیفیات مشدده،به دو قسم تقسیم کرده است.چنانچه ارتکاب رکن مادی بزه آدم ربایی با عنف یا تهدید باشد،مجازات مرتکب،حبس درجه چهار و در غیر این صورت (با حیله یا به هر نحو دیگر)حبس درجه پنج خواهد بود و در مواردی که سن مجنی علیه کمتر از پانزده سال تمام باشد یا ربودن توسط وسیله نقلیه انجام شود یا به مجنی علیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود،مجازات آن مطابق قسمت دوم ماده 621 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات1375)حداکثر مجازات مقرر در قانون خواهد بود که با توجه به میزان مجازات ،وفق قانون جدید،حسب مورد حداکثر حبس درجه چهار یا درجه پنج است.
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 9 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
مزاحمت تلفنی
مزاحمت تلفنی گاهی برای اشخاص پیش می آید که افرادی به قصد آزار و اذیت روحی و روانی و بر هم زدن آرامش طرف و از هم پاشیدن زندگی وی و ایجاد مشکلات برای شخص اقدام به مزاحمت تلفنی می کنند که در این باب قانون گذار در ماده 641قانون مجازات اسلامی هر گونه مزاحمت برای افراد را جرم شناخته و به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد کرد.
منتشر شده در تاریخ دوشنبه 9 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
طرح دعوا تبعه خارجی
طرح دعوی در مورد قرارداد پیمانکاری بین یک فرد تبعه خارجی با یک شرکت خصوصی در ابتدا باید در مورد صلاحیت دادگاه در این موضوع این نکته را ذکر نمود که اگر قرارداد فیمابین افراد مذکور به موجب قرارداد کارگر وکارفرمایی منعقد می گشت به استناد ماده ۱۵۷ قانون کار صلاحیت رسیدگی با مراجع حل اختلاف می بود اما از آنجایی که یک قرارداد پیمانکاری منعقد گشته است به درستی دادگاه صالح همان دادگاه عمومی حقوقی می باشد.  
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 27 بهمن 1400
ادامه مطلب ...
 
مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم
نحوه طرح دعوای ضرر و زیان ناشی از جرم توسط بهترین وکیل کیفری تهران دعوای ضرر و زیان ناشی از جرم از سوی مدعی خصوصی  یا توسط وکیل خویش ممکن است در دادگاه کیفری یا دادگاه حقوقی مطرح شود. در صورتی که زیان‌دیده قصد داشته باشد موضوع را در دادگاه کیفری بررسی کند، پس از آنکه متهم تحت تعقیب قرار گرفت، زیان‌دیده می‌تواند تا قبل از اعلام ختم دادرسی، دادخواست ضرر و زیان خود را تسلیم دادگاه کیفری کند. مطالبه ضرر و زیان و رسیدگی به آن، مستلزم رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی است. دادگاه مکلف است ضمن صدور رأی کیفری، در خصوص ضرر و زیان مدعی خصوصی نیز طبق ادله و مدارک موجود، رأی مقتضی صادر کند، مگر آنکه رسیدگی به ضرر و زیان مستلزم تحقیقات بیشتر باشد که در این صورت، دادگاه رأی کیفری را صادر و پس از آن به دعوای ضرر و زیان رسیدگی می‌کند.
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 آبان 1401
ادامه مطلب ...
 
دفاع مشروع
  در برخی موارد ممکن است افراد در معرض خطری قرار بگیرند که در آن زمان دسترسی به هیچ نهاد دولتی وجود نداشته باشد و یا مراجعه به آنها زمان بر باشد و موجب زیان بیشتری بشود   در این چنین شرایطی قانونگذار به اشخاص اجازه داده تا با رعایت شرایطی در برابر صدمات و آسیب هایی که در معرض آن قرار گرفته اند 
منتشر شده در تاریخ سه شنبه 10 آبان 1401
ادامه مطلب ...
سئوالات خود را در مورد وکیل کیفری بپرسید :
CAPTCHA
محمد مومن زاده | وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری درباره من خدمات وکالت مشاوره حقوقی ویدئو ها دانستنی های حقوقی اطلاعات مراجع قضایی پرسش و پاسخ بررسی یک پرونده
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به محمد مومن زاده می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح